Hur man undviker överdriven svettning

ll svett, särskilt på sommaren, eller om vi gör någon form av sport eller motion. Problem uppstår emellertid när du svettar alltför mycket, och ännu värre, om vi börjar luktar blir det värre. Det finns inget värre än att ha på sig en tröja som har stora fläckar under armarna. Så här är några tips och tricks du kan göra hemma för att undvika överdriven svettning. 

Svett, även kallad svett, är kroppens sätt att eliminera toxiner, andra föroreningar och fett. Svett produceras av körtlar, som också skiljer feromoner, en källa till sexuell attraktion. Men i dagens samhälle kan dessa luktar göra dig avvisad.

Kost, genetik eller läkemedel är några orsaker till överdriven svettning. Det medicinska namnet för detta tillstånd är hyperhidros. Förutom underarmarna, kan det också påverka ansikte, händer och fötter, och ca 5% av världens befolkning lider av hyperhidros. Kosmetika är inte en bra lösning eftersom parfymer och deodoranter bara "döljer" problemet och de kan även irritera huden i slutändan.

Tips för att förhindra överdriven svettning

Ha realistiska förväntningar:

 • tt vanligt problem bland människor som svettas kraftigt varje dag, är att de omedvetet säga saker till sig själva, att "den här gången jag inte kommer att svettas" och i verkligheten är det omöjligt. är de börjar svettas känner de sig frustrerade, glada och till och med deprimerade. Men vi bör åtminstone tänka att på sommaren är svettning något som är normalt och det "stör" alla. Detta kan hjälpa dig att minska din ångest. Ha alltid vatten:
 • Om du tar en flaska vatten i varma ställen eller när det finns en hel del sol, kommer det att vara som att hitta en oas i öknen. Denna förändring i vanor kommer att hålla dig hydrerad även om du svettas, och på samma gång det kommer att hjälpa till att ta bort gifter från kroppen, bränna fett och förbättra hälsan hos hud, naglar och hår. Kom ihåg att svettning alltid torkar:
 • Tja, du känner dig fuktig och du ser inte stopp för det. Men när du kommer till en mer bekväm plats, kommer dina kläder att torka med dina armpits eller fötter. Undvik koffein:
 • Koffein finns inte bara i kaffe utan även i te och läskedrycker (särskilt läsk). Du kommer att känna dig tystare och kommer också att svettas mindre om du håller dig till juice och vatten istället för att beställa en latte. nvänd rena, lösa kläder:
 • lla syntetiska tyger förvärrar problemet. De bästa valen är bomullströjor och strumpor som inte är helt limmade i huden, så att porerna blir andningsbara.Undvik att ha mycket mörka färger och välj istället vita eller ljusa nyanser. Hem rättsmedel mot överdriven svettning

Skapa en hemmagjord deodorant eller antiperspirant:

 • Den typ du köper i butikerna kommer bara att dölja lukten - de inte ens inser att du sluta svettas, och de faktiskt kan täppa till porerna föroreningar (ibland kan det göra armhålorna mörkare än de vanligtvis är). För att skapa en naturlig deodorant behöver ¼ kopp bakpulver, 8 matskedar oraffinerad kokosolja, ¼ kopp majsmjöl och några droppar eterisk olja, den som är din favorit (tillval). landa läsk och majsmjöl, tillsätt kokosnötolja och rör om. Förvara den i kylskåpet för förstyvningen. pplicera det på armhålorna, men var försiktig så att du inte använder den strax efter rakning. n annan formel för en hemlagad deodorant
 • Ta halv kopp vinäger och tillsätt 30 droppar av en essentiell olja som rosmarin eller lavendel. Förvara blandningen i en behållare med ett slutet lock på en torr plats i en vecka och sätt in det för att förhindra direkt kontakt med ljus. landa tre matskedar av detta i ditt badvatten innan du badar. xfoliering:
 • Svett kan bero på att du har tilltäppta porer, som kan vara från daglig användning av tvål och andra rengöringsprodukter. De bästa naturliga exfolieringarna är havregryn, havsalt, kaffekvarn och citronsaft. Gnid en av dessa i det område där du svettar överdriven på kvällen innan du går och lägger dig två gånger i veckan. Magnesiumhydroxid är en stor naturlig deodorant,

 • som förutom att eliminera lukt också kommer att kontrollera svettning. tt annat alternativ är att gnugga en falsk under dina armar eller i de områden där du svettar alltför mycket. astuner hjälper till att ta bort gift
 • från kroppen när de "går igenom" porerna. De sänker också ditt sinne och kropp, vilket minskar din stressnivå. Koppla av i en bastu i upp till 20 minuter varje dag medan du dricker mycket vatten för att hålla dig hydratiserad. nvänd ett antiperspirantpulver
 • som absorberar fukt och dödar bakterier som skapar lukt. tt bra alternativ är att blanda en matsked majsstärkelse med några droppar eterisk olja du gillar bäst och tillämpa den direkt efter att du har tagit en dusch. Örter, särskilt de som innehåller salvie, är effektiva för att minska svettningen.
 • Sage är rik på vitamin och magnesium, vilket minskar överstimuleringen av svettkörtlarna. Drick inte mer än två koppar om dagen och vara noga med att du inte göra te för stark - det kan vara skadligt för din hälsa. Om du dricker druva eller tomatjuice
 • det kan hjälpa kroppen att reglera temperaturen och förhindra överhettning, vilket kan orsaka svettningar. Drick ett glas varje dag eller varannan dag på morgonen. Detta kan också bidra till att minska risken för cancer eller hjärtsjukdom. Potatis kan också stoppa överdriven svettning.
 • Skär några skivor av en rå potatis och gnid saften på din hud. Låt torka innan spolning av området med tvål och vatten. Vi hoppas att du har haft dessa tips och tricks du kan göra hemma för att undvika överdriven svettning!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar