Hur man renar ut gifter från njurarna

jurarnas huvudfunktion är att eliminera slöseri från kroppen (mer exakt, från blodet) genom urinen. Om vi ??tänker oss att njuren är ett filter för föroreningar, bör vi också komma ihåg att de också måste rengöras då och då, inte bara så att de kan fortsätta sitt arbete, men också så att vi mår bättre inuti. 

n hälsosam kost för att rensa njurarna

Det är inte nödvändigt för dig att genomgå kostsam och komplicerad behandling. Du behöver bara börja äta bättre så njurarna är rena och friska. n balanserad kost är mycket viktig för kroppen i allmänhet. Med tanke på njursystemet hjälper det dig att undvika ett överskott av ackumulerade toxiner i njurarna.

 framför allt om du har högt kolesterol eller diabetes. Vegetabiliska oljor som olivolja är en bra källa till bra oljor och fetter. Du bör använda mjöl av hela korn och brunt eller råsocker, honung eller stevia för att göra saker sötare.

Du bör också undvika alkohol, läsk, kaffe och industrisaft, eftersom dessa kan ha skadliga effekter på njurs hälsa. Samtidigt försök att eliminera alla livsmedel som innehåller för mycket natrium (till exempel korv, konserver och snabbmat) och försök att laga mat hemma istället för att äta ute. tt annat intressant tips är att inte sätta saltbusken på bordet så att du inte blir "frestad".

Medicinsk örter för att rengöra toxiner från njurarna

Liksom vid behandling av viktminskning är en bra diet inte alltid tillräcklig. Du behöver också andra aktiviteter. tt rengöra toxiner från njurarna är trevligt att använda örter.

De örter bör ingå i de dagliga teer är de med anti-inflammatoriska egenskaper som verkar genom urinvägarna, och även de med diuretiska effekter som kommer att bistå i avlägsnandet av urin, och längs med det, toxiner. Det är viktigt att komma ihåg att om du lider av en allvarlig eller kronisk sjukdom i njurarna, bör du inte använda dessa medicinalväxter, eller åtminstone inte förrän du har talat med en läkare som specialiserat sig på njure (nephrologist).

örter som bidrar till att rensa gifter från njurarna:

Chanca Piedra eller Stonebreaker (Phyllanthus niruri)

Denna anläggning har sitt ursprung i Peru, och används för att förbättra njure hälsa. Insidan använde den för att behandla alla typer av njure- och urinblåsinfektioner. Det är en diuretisk växt som hjälper till att kontrollera blodtrycket, minska nivån av glukos i blodet och bryta upp njurstenar.Det har också positiva effekter på levern.

Persilja

Detta är ett kryddor som används för många recept i matlagning. Denna växt har många medicinska egenskaper, bland vilka är  Det minskar ackumuleringen av toxiner och förbättrar den övergripande urinvägs hälsan. Försök att konsumera så mycket persilja som möjligt rå, eller gör ett te med en nypa av dess karakteristiska löv.

Selleri

Inte bara växten, men även fröerna är diuretika. Det kommer att bidra till att främja produktionen av urin och hjälpa till med njurarna. Det vill säga de kommer att bli friskare så att de kan fungera bättre.

Gullris (Solidago)

Detta är en växt som har sitt ursprung i merika och användes av infödingarna för att förbättra din urinvägs hälsa eftersom det renar njurarna och urinblåsan. Samtidigt tonar det också urinvägarna. Guldriset har antiinflammatoriska och diuretiska egenskaper och är därför ett utmärkt hjälpmedel för rening av njurarna och hela kroppen i allmänhet. Hydrangea (Hydrangea)

oten av denna växt kan användas för att rengöra njurarna på ett naturligt sätt och kan användas för att förbättra blåsans hälsa också. Te från hortensia rot är en av de många recept som används för att eliminera njurstenar. Detta beror på att det hjälper till att mjuka klippornas kanter (den del som repor och orsakar smärta) och det hjälper till att ta bort dem med hjälp av urin. Dessutom möjliggör det en bättre metabolism av kalcium som minskar sannolikheten för att bilda njurstenar.

Kjerringrokk (quisetum arvense)

Detta betraktas som en "ogräs" av bönder och trädgårdsmästare, men kasta inte ut om den har blivit vuxen bland dina blommor. Kjerringrokk har många medicinska egenskaper. Det är till exempel ett diuretikum som gynnar produktionen av urin och förhindrar vätskeretention. Den är rik på antioxidanter som skyddar njurarnas hälsa. Det kan tas som te.

Maskros

Detta är en annan växt som anses vara en ogräs, men i verkligheten innehåller den en stor mängd fördelaktiga egenskaper i sina gula och orange blommor. Maskros

har diuretika egenskaper och hjälper till att eliminera både vätska och toxiner.  jørk

Detta är ett träd, inte en växt, men det är värt att notera eftersom barken har några intressanta egenskaper för att ta hand om njurarna.

Det har använts i många år för att minska inflammation i urinvägarna.  Stamtavla ose (lthaea officinalis)

oten av denna växt kan vara mycket användbar för att förbättra urinvägs hälsan. Det är en idealisk diuretik för att ta bort avfall som kan ackumuleras i njurarna genom att stimulera urinering.

Melber (rctostaphylos uva-ursi)

Denna växt används ofta för urinvägsinfektioner.Den har en bitter smak som kan hjälpa till att tona urinvägarna och njurarna.

ed Clover

Denna växt hjälper till att stimulera metabolisk aktivitet, rengör orenheter från blodet som kommer att hamna i njurarna, stärka levern och hjälpa till att lindra kroppen.

Det används också för att lindra symtom relaterade till klimakteriet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar