Hur man rengör tarmarna och bli av med giftiga ämnen

 De har ett mycket viktigt jobb eftersom de är ansvariga för sönderdelning av livsmedel som vi äter så att blodet kan absorbera näringsämnen från dessa livsmedel. De är också ansvariga för att avlägsna överskott från vår kropp. I följande artikel kan du räkna ut hur du rengör dina tarmar och bli av med giftiga ämnen med naturläkemedel och hälsosamma vanor.

Precis som andra organ som ansvarar för rengöring och filter ämnen i kroppen, såsom lever och njurar, kan din livsstil, exponering för föroreningar och dålig kost orsakar tarmarna måste arbeta övertid. Detta kan därmed få dem att sluta fungera korrekt , som över tid, i hög grad kan påverka din hälsa och ger sig till känna i kroppen med symtom dålig andedräkt, halsbränna, mag i magen eller tarmarna, matsmältningsbesvär, diarré, mycket luft och i vissa fall huvudvärk och sömnlöshet.

5 enkla tips för att rengöra tarmarna hemmet

Om du vill göra en rengöring av tarmarna hemma, du definitivt bör vara uppmärksamma på dessa enkla rekommendationer som hjälper dig att rensa ut dessa organ på ett sunt och effektivt sätt.

 • n tarmrengöring kan göra att du blir dehydrerad så det är viktigt att öka mängden vatten du dricker om dagen. tt dricka mycket vatten hjälper dig att hålla hydrerade och hjälpa din kropp att släppa ut gifter och avföring som har ackumulerats i tarmarna. Drick vatten vid rumstemperatur med lite citron för en ännu starkare effekt.
 • när de utför en rengöra i tjocktarmen, bör du sträva efter en lätt kost som innehåller massor av grönsaker och fruktjuicer, tillsammans med andra livsmedel som är lättsmält. Undvik att äta stora måltider eftersom det kommer att ge din tarm extra arbete och störa rengöringsprocessen. Vi rekommenderar att du konsumerar massor av buljonger och grönsaksoppa för att återställa kroppens naturliga elektrolyter.
 • engöring av tarmarna kan leda till en tillfällig förlust av viktiga näringsämnen och kosttillskott. Om möjligt kompensera för denna förlust genom att konsumera naturliga källor till vitaminer och kosttillskott. Öka konsumtionen av C-vitamin, eftersom detta kommer att bidra till att hålla immunsystemet starkt.
 • Det är mycket viktigt att äta probiotiska livsmedel samtidigt som man gör en rengöra i tjocktarmen, eftersom denna process kan ge upphov till att eliminera de goda bakterierna tillsammans med de dåliga.Genom att ta in probiotika kommer du att kunna kompensera för denna förlust och fylla på kroppens goda bakterier för tarmhälsan.
 • den sista tips som också kan bidra till reningsprocessen i tarmarna tar ett bad i vatten som har behandlats med medicinalväxter, eftersom detta kommer att hjälpa dig att eliminera toxiner genom huden. Helst bör du koka örterna i vattnet och packa dig in i en handduk eller filt så att ångan kan dras in i huden.

Juice att rengöra tarmarna

Denna kraftfulla juice är idealisk för rening av tarmen och stimulerar kroppen att eliminera alla dessa gifter som det kan göra utan. Den är gjord med jordgubbar, ananas och persilja, och som hjälper dig att bekämpa förstoppning, minskar tarminflammation, stridsgaser och i allmänhet hjälpa till att rena mag-tarmkanalen. • ½ kopp jordgubbe, hackad.
 • 2 skivor ananas, hackad.
 • 1 stek persilja, hackad.
 • 1 kopp kranvatten eller mineralvatten.

Vad gör jag då?

Lägg alla ingredienser i en mixer, blanda dem väl och servera. Den bästa tiden att dricka denna juice är till lunch eller före en stor måltid.

Te

Om du föredrar att åda dessa växter är kända för sina rengöringsegenskaper som stimulerar kroppen att eliminera toxiner och vätska som har ackumulerats i kroppen.

Cheesecake

Ostfiskor är ett rengöringsmedel som kan vara till stor nytta när det gäller tarmrengöring. Försök att inkludera det här kryddan i naturliga smoothies, eller blanda det med lite citron och drick den här blandningen flera gånger om dagen.

lger

 är kända för sin förmåga att absorbera och eliminera de gifter som ackumuleras i tarmen. åda dessa växter bildar en gel som hjälper smörja avföring, vilket gör dem och colon irritabile, bland annat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar