Hur sänka blodtryck genom naturliga metoder

Physicians överväga för att vara en "silent killer". rist på motion, dålig näring och den övergripande livsstil vi lever med idag kan skapa detta problem. Om du har högt blodtryck, försök med dessa naturläkemedel att sänka blodtrycket. Läs mer i följande artikel.

Orsaker och symptom på högt blodtryck

Som vi nämnde ovan, kan högt blodtryck vara ett resultat av många olika orsaker. Om man har en stillasittande livsstil, konsumerar för mycket salt eller bearbetade livsmedel, inte får tillräckligt med motion, etc. kan alla bidra till denna sjukdom. Men hormonella förändringar, njure eller hjärtsjukdom, användning av vissa läkemedel och preventivmedel, och alkoholintag kan också förvärra detta tillstånd.

De vanligaste symptomen av högt blodtryck inkluderar huvudvärk, andnöd, rodnad, överdriven svettning, snabb puls, oroliga seende, yrsel, ringningar i öronen, näsblod, nervositet, sömnlöshet, svaghet, trötthet, hjärtklappning, och att man ser fläckar (mörka flygande / virvlande föremål).

Högt blodtryck är ett farligt tillstånd som kan leda till stroke, hjärtinfarkt och njursjukdom. På grund av detta måste vi vara säkra på att vi håller den under kontroll och att vi kontrollerar blodtrycket en gång i veckan. Kom ihåg att det inte finns någon åldersgräns för att utveckla högt blodtryck, men det sker oftast hos personer över 30. lodtrycket mäts för att bestämma hur hårt hjärtat arbetar för att pumpa blod (systoliskt) och hur lång tid det vilar mellan varje slag (diastoliskt ).

atur sätt att sänka blodtryck

 • Lägg till en hel citron i en bländare (inklusive skal och frön) och lägga till en handfull persilja. landa väl och drick en liten kopp om det på morgonen, alltid på tom mage. åda dessa ingredienser är naturliga diuretika som hjälper till att ta bort överskott av vätska (vilket kan leda till högt blodtryck). Du kan också dricka citronsaft blandad med en kopp kallt vatten varje dag före lunch.
 • Ät en skål med havregryn om dagen med apelsinjuice, mjölk, yoghurt, eller bara vatten. Denna vana hjälper inte bara till att reglera blodtrycket, men också din kolesterolnivå. Den innehåller mycket fiber som hjälper till att förhindra förstoppning.

 • Selleri är en utmärkt mat för att sänka blodtrycket. Du kan inkludera det i din dagliga diet, i sallader eller i soppor. Det är en naturlig diuretikum.
 • Mörk choklad (desto mörkare desto bättre) är också användbar eftersom den innehåller egenskaper som minskar blodtrycket. Men undvik mjölkchoklad eller vit choklad.
 • Drick upp till tre koppar grönt te per dag. Studier har visat att det kan sänka blodtrycket.
 • Du kan aldrig ha för mycket vitlök i din kost eftersom det hjälper till att bota många sjukdomar. I detta fall främjar det expansion av blodkärl och förhindrar bildandet av blodproppar. n vitlöksklyfta om dagen är tillräckligt. Du kan också göra ett te genom att placera en krossad vitlöksklyfta i en kopp kokande vatten. Tillsätt lite citronsaft om du vill och gör det sötare med lite honung.
 • Hawthorn är en mycket populär anläggning för att minska högt blodtryck och en av de mest effektiva. Det används för att behandla en rad olika hjärtproblem, såsom hjärtsjukdom, hjärtsvikt, angina och högt blodtryck. Det hjälper till att stärka hjärtmuskeln och förbättrar blodkvaliteten som pumpas. Det öppnar också blodkärlen och ökar överföringen av nervsignaler. llt detta kommer i sin tur att minska blodtrycket. Gör ett te av hagtorn bär och dricka det en gång om dagen.
 • Gör en smoothie med gurka och vatten och drick det varje dag.
 • Drop droppar av essentiell lavendelolja på en trasa och andas in genom näsan. Detta hemmedia är speciellt användbart för plötsliga toppar i blodtryck.

 • Lägg en handfull olivlöv i en liter vatten och laga den. Svälj vätskan och förvara den i en glasburk. Drick upp till två koppar av detta per dag.
 • Koka två blad av graviola och två apelsiner i en pint vatten i tio minuter. Ta bort vätskan från värmen och låt den svalna. lötlägg vätskan och drick upp till två koppar av denna tonåring en dag.
 • Lägg i en skål en liten lök (hackad), sju vitlökskivor (hackad) och lite citronsaft. Häll vatten över det tills alla ingredienser är täckta och täcka det för natten. På morgonen sår du vätskan och dricker den som det första du gör varje morgon på en tom mage i nio dagar.
 • landa 5 droppar lavendelolja, 5 droppar mercianolja och 20 ml jojobaolja. Mycket här långsamt på bröstet med cirkulära rörelser.
 • landa en matsked juice från en lime, en liten bär, björk och fänkålrod i en kopp vatten och låt det koka i tre minuter. Låt svalna och kyla vätskan. Drick upp till två koppar av detta per dag.

 • Tryck på vätskan från femton druvor du har avskalat och tagit bort stenarna. Håll den här vätskan och blanda den med ett halvt glas vatten. Drick detta före frukost i tio dagar.
 • Lägg till en ostörd, hackad aubergine i en mixer. Lägg till en kopp vatten och gör en puré av det. Kyl vätskan och drick detta före frukost varje dag i tio dagar.
 • Gör en smoothie med 55g spenat, en matsked honung, lite citronsaft och en kopp vatten. Drick ett glas här varje dag i tre dagar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar