Hur man behandlar ischias och smärta i nedre ryggen

Det finns två mycket likartade förhållanden som leder till smärta och bristande rörlighet i ryggraden. Fler och fler patienter upplever dessa problem, antingen efter strävan eller genom att sitta i långa perioder utan att röra sig. Läs mer om hur man behandlar i följande artikel.

ischias: Vad du behöver veta

irritation av ischiasnerven, mer känd som "ischias", orsakar smärta i nedre ryggen. Denna smärta sprider sig från baksidan av benen och kan nå alla tår.

 som har haft mycket stillasittande yrken. Smärtan kan vara i dagar, veckor och kanske år, och begränsar rörelsefriheten.

"ischias" uppstår när ischiasnerven komprimeras på grund av rörelse, tunga lyft eller helt enkelt genom att manipulera ryggraden i samma läge under hela dagen. ötterna till denna nerv börjar i ryggmärgen och går ut genom kotorna och ner till skinkorna, och vidare till den yttre kanten av fötterna.

ågra av de vanligaste orsakerna till ischias är:

 • rokk i en kota
 • Förträngning av lumbarnerven
 • piriformis syndrom
 • avbrott
 • Tumörer
 • Pagets sjukdom
 • Graviditet

Dess symptom är:

 • Smärta som varierar i intensitet med rörelse.
 • tt det är omöjligt att röra sig fritt. Till exempel: gå ut ur sängen, knyta skosnören eller lyfta upp något från marken.
 • Förändringar i hudkänslighet.
 • Muskelsvaghet.
 • rist på reflexer.
 • Stoppa när du går.

smärta i nedre ryggen: Vad du behöver veta

n stor majoritet av människor har drabbats av mildare ryggont någon gång under sitt liv. Detta kan också kallas ländryggsmärta. Det här är smärta i överkroppsområdet, mer exakt från där ribborna hamnar på baksidan.

 och intensifieras med åldern. yggraden består av olika ben (ryggkotorna) åtskilda av skivor av brosk som skyddskuddar. yggkotorna är också täckta med ett tunt lager brusk och hålls på plats med hjälp av muskler och senor.

Lumbarområdet den nedre delen av ryggen och består av fem kotor som ansluter bröstet till bäckenet och ben. Det låter oss rotera, flytta oss, böja och flytta, och det ger styrka att gå upp, gå och springa. är du lider av smärta i nedre delen av ryggen kommer vissa av dessa rörelser att orsaka smärta.

 Specifikt är orsaken till smärtan känd, vilket händer i cirka 20% av fallen.ågra av de saker som utlöser problemet är osteoartrit (degenerativ artrit), osteoperosis, herniatedplaten och spinal stenos. I ospecifika fall, som står för de återstående 80% av fallen, är den exakta orsaken till smärtan okänd. Faktorer som ofta leder till smärta i nedre delen är tunga lyft, stress, dålig hållning eller psykologiska faktorer, bland annat.

 Måttlig (mindre än 7 dagar), subakut (7 dagar till 7 veckor) och kronisk (mer än 7 veckor).

Hur kan jag behandla ischias och ländryggsmärta?

nligt traditionell kinesisk medicin kommer problemet ischias och smärta i nedre ryggen påverkar njurarna och urinblåsan, och dessa problem hänför sig till överdrivet intag av kött, kryddig mat och alkohol, bland andra. Det är en psykologisk teori som tyder på att smärta i nedre ryggen är somatisering olösta känslomässiga problem, såsom förlust av jobb, skilsmässa, övergivenhet, fattigdom, etc.

Men utöver att fastställa orsaken till smärta i rygg och ben, är det bra att veta om några behandlingar och lösningar på problemen. Den mest naturliga och effektiva behandlingar är:

Massage

Sätt lite mandelolja eller eterisk olja av hypericum i en skål och blanda med lika delar arnica- och rosmarinextrakt. Massor från fötterna upp till benen och sedan på nedre delen av ryggen. Detta värmer och fungerar avslappnande på kroppen. För att göra det ännu mer effektivt fortsätter du att massera över hela kroppen, med fokus på dina axlar och nacke.

Terapi

Om smärtan orsakas av ett känslomässigt eller psykiskt problem, sök råd från en terapeut. Detta kommer att lindra smärtan och det kommer att bli lättad att kunna prata om problem, trauma och rädsla.

Yoga

Vissa typer av motion eller discipliner, såsom yoga, tai chi, simning, pilates eller aerobics, kan förbättra smärta i nedre ryggen. Det är alltid bra att träna tills kroppen börjar klaga, men utan att överdriva den. Glöm inte att värma upp och rengöra ordentligt.

Håll dig aktiv

Försök att undvika att sova för mycket eller sitta i samma position i flera timmar. På jobbet, till exempel, stå upp och ta en liten resa eller åtminstone sträcka dig och ta en plats innan du luta dig tillbaka.

pplicera värme

Om du inte har någon att ge dig massage och inte vill spendera pengar på att gå till en specialist, kan det vara en god idé att i en halvtimme medan du tittar på tv, läser eller pratar i telefon.

Vi hoppas att du haft den här artikeln om hur man behandlar ischias och ländryggsmerter!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar