Isvatten för mina fötter

fötterna är den del av kroppen som upplever mest stress och trötthet.

Östmedicin tar dock ett steg längre. Den varnar för att foten på fötterna innehåller ett stort antal nervändar som är kopplade till resten av kroppen. 

Detta är också det bästa sättet att komma åt immunsystemet.

 I detta avseende är det ett bekvämt sätt att bekämpa alla lidanden med ett fotbad i isvatten.

Fördelarna med isvattenexponering

Det är ingen tvekan om att du redan vet hur

vacciner fungerar. Viruset eller sjukdomen införs i din kropp så att den kan utveckla en sköld som hindrar dig i att bära den i framtiden. fter denna resonemang är det vettigt att använda kallt vatten för att förbereda dina fötter för vintern.

Det stimulerar även blodflödet när kärlkontraktionerna

underlättar blodet att cirkulera i hela kroppen. Dina ben lider av det mesta av denna typ av problem; Medan det är lätt för blodet att strömma ner till fötterna är den motsatta processen mer komplicerad. Gravity är nyckeln.

Det är därför ett isbad för fötterna kan vara en

stor förbättring av cirkulationssystemet, genom att föra blod framåt för att nå hjärtat. Det är dock bäst att göra detta med disciplin och en tydlig metod. På det sättet kan du förbättra alla fördelar och eliminera eventuella komplikationer.

Isvannbad för fötterna

Den behandling som vi kommer att förklara

ska vara i 15 dagar.  Det är inte nödvändigt att ägna mycket tid på att göra detta: allt du behöver göra är att få fötterna i vattnet i 15 sekunder.

Vad behöver du?

en hink eller ett badkar med höga kanter, stor nog för dina fötter och tillräckligt djup för att fördjupa dem helt i isbadet

  • Vatten
  • Cirka 18 kuber
  • Hur gör man det?

är du har allt klart, vänta tills vattnet är helt nedkylt. Sänk dina fötter ner i isvattnet tills de är helt täckta.

  • Under de första sekunderna kommer du att uppleva lite smärta, men oroa dig inte -
  • Din kropp kommer snabbt att värma upp i vattnet. Detta beror på den termodynamiska lagen: en varmare kropp ger värmen till kallare tills de når samma temperatur. fter 15 sekunder tar du fötterna upp från badrummet.

Som vi har nämnt, denna enkla procedur bättre oksygensiere kroppen, vilket gör att muskler, ben och organ kommer att få den näring de behöver.

Samtidigt försvarar du dig själv från attacker av mikrober och bakterier som alltid är närvarande i luften och väntar på att ta dig när du är ute av kontroll.

Fotbad i isvatten fungerar också som botemedel

Hittills har vi sett att det här är ett verktyg som hjälper dig att undvika framtida problem.

Det är dock också bra om du lider av förkylning eller influensa. 

Förutom snabb sänkning av feber,

, kommer immunsystemet att reagera med resistens mot infektion eller bakterier.  I det här fallet är det en bra idé att byta mellan kalla och heta vattenbad för att förbättra elimineringen av toxiner och andra skadliga ämnen.

Med denna kombination kommer du att stärka din kropp genom isen och avlägsna dig av eventuella återstående toxiner. Som ni kan se

är tanken att du bör undvika vatten när du är överbelastad inte mycket sanning bakom den. Detta är därför ett enkelt och prisvärt sätt att avvärja villkor som hotar dina dagliga aktiviteter. Det hjälper dig också att vila och koppla av i dina fötter för att möta nästa dag med fräsch energi.

Det hjälper dig att slappna av och markera det ögonblick som din tid för dig själv börjar. Du är klar med dina skyldigheter.

Det är din tur: vill du prova det?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar