Sänka blodsockernivåerna av dessa livsmedel

lodglukosnivåerna ökar när kroppen inte kan producera tillräckligt med insulin eller när det inte kan hantera det effektivt. Som ett resultat kan du uppleva symtom som yrsel och trötthet och i extrema eller långvariga fall få diabetes.

Det finns många olika faktorer som kan leda till höga nivåer av blodsocker, men den vanligaste orsaken är att man har en dålig diet med en överdrivet intag av socker och kolhydrater.

höga blodsockernivåer kan också förekomma som ett resultat av stress, och det kan också uppstå om du får för lite fysisk aktivitet, på grund av genetik, vissa sjukdomar och mycket mer. Lyckligtvis finns det 

Kanel

Denna krydda kan ha mycket positiva resultat när det gäller att hantera högt blodsocker. nligt nutritionisten ichard nderson kan bara en tesked kanel per dag bidra till att minska blodsockernivån hos patienter med diabetes.

Om du äter kanel gör du cellerna mer mottagliga för insulin, vilket hjälper till att omvandla blodsocker till energi.

Fet fisk

Fet fisk blir populär tack vare dess höga innehåll av omega 3-fettsyror, som är viktiga för väl fungerande hjärta och hela hjärt-kärlsystemet.

Dessutom ökar insulinkänsligheten även hos patienter med diabetes och hjälper dem att kontrollera blodsockernivån. 

fiber

n studie ledd av forskare från University of Texas Southwestern Medical Center visade att människor som äter mellan 24 till 50 gram fibrer per dag hade betydande förbättringar i blodsockernivåer.

Faktum är att vissa av deltagarna har en fiber med hög kost så bra som din medicin för diabetes.

Fiber finns i många olika livsmedel, kan du få det rekommenderade dagliga intaget genom att äta 13 portioner av en blandning av frukt, grönsaker, bönor, brunt ris och fullkornsprodukter.

Vitlök

Vitlök kan bidra till att öka kroppens ämnesomsättning av glukos, och det innehåller andra ämnen med insulinliknande effekter. tt äta rå vitlök dagligen kan sänka blodsockernivån hos patienter med diabetes typ 1 eller typ 2.

Grönsaker

Om man äter mer grönsaker kommer att ge din kropp fiber, protein, vitaminer och mineraler som hjälper till att kontrollera blodsockernivåer, utan alla kalorier och fett från andra livsmedel. Detta förhindrar diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

Grönt te

Studier har visat att den kroniska inflammation som orsakas av det faktum att du har en diet som har ett högt innehåll av fet mat och att man har en stillasittande livsstil ökar risken för hjärtinfarkt och att det motsätter sig kroppens förmåga att absorbera blodsocker.

 och hjälper till att förhindra hjärtproblem som ofta ses hos patienter med diabetes.

ötter

egelbunden konsumtion av nötter kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar och hjärt-kärlsjukdom hos patienter med diabetes. ötter innehåller omega 3 och essentiella fettsyror som hjälper till att rensa höga blodsockernivåer.

Cherry

Cherry innehåller antocyaniner, vilket förbättrar problemen med insulinresistens, minskar nivåerna av blodglukos och lindrar inflammation.

 Vanligt intag av körsbär kan hjälpa till att optimera insulinproduktionen och sänka blodsockret över tiden.

vin

måttlig konsumtion av rödvin kan bidra till att minska blodsockernivån genom att förhindra upptaget av glukos i tarmen. Det är dock viktigt att du kommer ihåg att dricka på ett sätt, och endast med din läkare, eftersom det kanske inte passar alla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar