Medicinalväxter som ger oss energi

vi alla upplever perioder som kräver en hel del av oss antingen fysiskt eller mentalt, särskilt på arbetsplatsen. Du kommer hem från jobbet helt uttömt och med noll energi. Vad kan du göra för att känna sig mer uppenbart? 

De bästa örterna för mer energi

Du kanske blir sjuk av en sjukdom. ller kanske du har en familjemedlem som går igenom en svår period och behöver extra energi för att klara vardagen. Stress på jobbet, personliga problem eller sena kvällar med skolarbete före examen. Om du bara behöver lite extra energi för att hålla fokusen ett par timmar extra: vad kan du göra för ett extra energiförbrukning?  Dessutom är det viktigt att ta hand om dig själv genom att få tillräckligt med vila, dricka tillräckligt och ge dig själv tid att koppla av under dagen genom att gå för en kort resa eller ta ett varmt bad att upplösa spänning i kroppen. Sist men inte minst bör du inkludera  Här kommer de:

1. osmarin

Du vet förmodligen redan ört rosmarin, och förmodligen redan ätit mat lagt utsökt krydda. Det är mest känt som kryddor i kött och ris, men du visste inte att det också är en bra medicinsk ört? osemary bekämpar inflammation, hjälper till att förbättra luftvägarna och förbättrar matsmältningen förutom att ge oss energi. 

  • och ökar blodcirkulationen - speciellt för hjärnan. Det fungerar också bra om du arbetar med att bli sjuk av en sjukdom. Det är vitaliserande och energisk. Det bidrar till att förbättra koncentration:
  • Om du vill förbättra din koncentration, försök att dricka två koppar rosmarinte varje dag. nvänd 20 gram färsk rosmarin eller 5 gram torkade örter per liter vatten. Koka vattnet, tillsätt rosmarin och låt det dra. Häll det i en glasburk och lägg det i kylskåpet i två dagar. 2. loe vera

Du vet redan hur fantastiskt aloe vera-växten är. Det är känt för sin helande egenskaper, super till huden och lägger till kroppen mycket fukt.

n annan viktig egenskap är de viktiga näringsämnena som den innehåller. loe vera innehåller aminosyror som hjälper till att återuppbygga kroppen efter en sjukdom, tillsammans med -vitaminer och proteiner. 

  • , lägg bara en matsked gelé från växten i en kopp vatten och sjuda. tt tillsätta en citronskiva kommer att smaka ännu bättre.Detta är en läcker näringsrik dryck efter lunchen. 3. Guarana

Du har nog hört talas om guarana (paullinia cupana). Fröerna har en uppfriskande effekt som liknar effekten av kaffe, så glöm inte att få för mycket - ett glas per dag räcker. Guarana innehåller teofyllin, teobromin, xantin, guanin och tanniner.

Det är uppfriskande, ökar koncentrationen och förbättrar humöret. Det här är därför ett bra alternativ om du är väldigt trött eller går igenom en svår period. Det finns drycker som finns tillgängliga på guarana som är redo att köpa, liksom att köpa tabletter: båda finns tillgängliga i hälsokostaffärer. Du kan också göra guarana te, men glöm inte att överstiga en kopp per dag. Detta är det perfekta beloppet och kommer definitivt att få dig att må bättre. 4. Ginseng och kanel

Detta är både effektivt och super bra. Som du säkert vet är en av Ginsengs mest kända egenskaper förmågan att bekämpa trötthet och känslor av svaghet. Det förbättrar koncentrationen och blodcirkulationen i hjärnan.

Dessutom verkar det som en naturlig antioxidant och bekämpar fria radikaler. Det hämmar också åldrandet av cellerna och utvecklingen av sjukdomar som cancer, samt att ta hand om kroppens immunförsvar. Visste du att ginseng fungerar ännu bättre i kombination med kanel och smakar också bättre? Prova en kombination av dessa två ingredienser och se hur din hälsa förbättras! 5. Yerba Mate

Vi har skrivit om plantens yerba mate hälsoprodukter flera gånger.

Det verkar som en stimulans och har en mer störande effekt på sinnena än till och med kaffe. Förutom detta får vi inte glömma att det är en naturlig källa till vitaminer och mineraler som C-vitamin, kalcium, fosfor, magnesium, järn, kalium och mangan. Vill du inte missa det här? Det är värt att försöka en gång om dagen för att förbättra cirkulationen, bekämpa trötthet och bättre humör. Förutom att vara hälsosam och en kraftfull antioxidant! Det är lite bittert i smak, så du kanske vill lägga till lite honung för en sötare smak. Mycket nöje!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar