Naturliga botemedel av polycystiskt ovariesyndrom

 (PCOS) orsakar oregelbunden menstruation, problem gå ner i vikt, överskott av kroppsbehåring, akne, håravfall och fertilitetsproblem, bland andra symptom. I denna artikel kommer vi att förklara allt du behöver veta för att naturligt behandla detta hälsoproblem, inklusive de mest effektiva livsmedel.

alansera lever

Lever är kroppen som rengör blodet för toxiner. Dess funktion är nära kopplad till resten av organen, och särskilt det endokrina systemet. Det är naturligtvis viktigt att behandla lever bra,  Det är också viktigt att 

eglerar tarm

Om man tittar på närheten av tarmen till äggstocken, kommer du att se att  Håll din tarm frisk är viktigt eftersom det kan orsaka många hälsoproblem om det inte fungerar ordentligt.

Om förutom PCOS lider colon irritabile, förstoppning, parasiter eller annan tarmsjukdom, är det bästa och mest naturligt att behandla dessa tillstånd innan de stör balansen i äggstockarna.

För att reglera tarmfunktionen  Om du lider av förstoppning, kan du lägga till några naturliga laxermedel till din diet som linfrön eller katrinplommon.

Se upp för gluten

glutenallergi eller celiaki, är lätt att upptäcka eftersom kroppen reagerar omedelbart efter intag av livsmedel som innehåller gluten. Men det är 

Om du har en historia av glutenintolerans, allergier eller lider av matsmältningsproblem, bör du ha den här artikeln i åtanke.

Vitex agnus-castus

Den mest effektiva medel för behandling av denna sjukdom är Vitex agnus-castus (Vitex agnus castus), en växt som traditionellt har använts för att reglera hormonnivåer, förebygga oregelbundna perioder, och återställa ägglossning hos kvinnor har slutat få menstruation. Det är särskilt effektivt när PCOS åtföljs av låga nivåer av progesteron och prolactin.

Ta 200 mg Kyeskhetstre varje dag i minst 3 eller 4 månader före det förväntade resultatet.

Maca

Maca är en rot som är mycket fördelaktig för kvinnors hälsa. Speciellt hjälper det att reglera hormoner, oavsett vilken typ. Det är också användbart mot klimakteriet.

Denna rot är i tablett eller pulverform. Pulver gör det lättare att dosera, så det rekommenderas att börja med en liten mängd och gradvis öka över tiden eftersom det är mycket energigenerering och kan orsaka nervositet.

  • För en chokbehandling, ta 6-9 gram dagligen i en månad.
  • Underhållsdosen är 3 gram per dag (ungefär en tesked).

Linfröolja

Kallfryst linolja är rik på Omega-3 och Omega-6, två näringsämnen 

Ät två matskedar linfröolja dagligen. Om smaken inte passar dig och du tycker att den smakar illa kan du blanda den med mat. Du får fortfarande alla fördelar, men utan den dåliga smaken.

ilder med tillstånd av digiyesica, Filip unkens och M. Martin Vicente.

Vi hoppas att du har haft lärt dig om polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) i den här artikeln.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar