Naturläkemedel mot sår

 kan orsaka en rad problem i kroppen. n av dem är känd som magsår.

Om du upplever en av dessa idag, läs följande artikel. Här kommer vi att introducera några av de naturliga botemedel mot magsår så att din smärta kommer att bli en del av det förflutna.

Sår: Vad du måste veta

Dessa sår är primärt skador i magslemhinnan, och de kan vara f 

 • Förekomsten av en viss bakterie (Helicobacter pylori)
 • erver
 • tt man har en 
 • mycket kryddig eller feta livsmedel
 • Stress
 • 
 • tt man har en dålig kost
 • nvändning av vissa läkemedel (särskilt antiinflammatoriska läkemedel eller smärtstillande medel)

Sår kan vara mycket smärtsamt och patienter upplever ofta illamående och kräkningar. Om problemet inte behandlas tidigt, kan det leda till allvarligare komplikationer och störningar som kräver operation för att reparera skador på slemhinnan i magen. 

Som vi sade ovan, är en av orsakerna till dessa magsår som Därför rekommenderar vi att du:

 • Ät mer växtbaserade livsmedel (frukt och grönsaker) och (bönor, nötter, etc.)
 • äta magert kött, såsom istället för raffinerade vita sorter.
 • Undvik att äta bearbetade livsmedel, korv, stekt mat och söta eller kryddiga livsmedel.

Se också: 

n lista över naturläkemedel för magsår

Förutom att förbättra din kost, kan du också prova några örter som främjar läkning. är det alltid en bra idé att prata med din läkare först för att vara säker på att du äter rätt mängd och att du inte är i riskzonen för biverkningar eller komplikationer. ågra av de naturläkemedel för magsår inkluderar:

fänkål

Denna ört som smakar anis används ofta i vissa recept. Du kan köpa en fänkålväxt, men det rekommenderas inte för personer som har höga blodtrycksproblem eftersom det kan orsaka att det stiger.

Det bästa alternativet är att köpa glycerinfri lakrits, Lack skyddar magen från effekterna av vissa läkemedel. Försök att äta lite lakrits före varje måltid för att göra en "skyddande beläggning" på magmembranet.

Ginseng

Denna ört finns tillgänglig i alla hälsokostaffärer och är känd för sina antimikrobiella egenskaper. och det kan också bidra till att minska den skada som görs för att cellerna i magslemhinnan.

loe vera

loe har hundratals externa och interna applikationer inom naturmedicin. Geleen från aloe vera växten kan användas för att läka skadad hud, men det är också mycket bra för slemhinnan i magen. Försök att dricka ett glas vatten med lite aloe veragel varje dag (om möjligt, på tom mage). Vissa människor äter ens växtens stam när de har tagit bort spikarna.

Detta är en av de mer obskyra naturläkemedlen för magsår, men det är också otroligt lugnande och effektivt. Upprepa inte denna behandling mer än två gånger i veckan.

Cayenne

Även om denna krydda kan också vara irriterande när de konsumeras för mycket av det, har studier visat att en av de viktigaste egenskaperna för Cayenne () hjälper verkligen till att skydda magmembranet medan det hämmar tillväxten av bakterier som orsakar sår i första hand.

Kål

Tekniskt sett är det juice från kål du måste dricka. Du kan göra det själv i en mixer eller matberedare (men glöm inte att lägga till lite vatten). Detta är en mycket kraftfull grönsak när det gäller att härda magsår. 

låbär

Fler och fler människor blir fans av denna små, mörka bär, eftersom det är utmärkt för personer som har och även för som lider av peptiska sår.

Det rekommenderas att du dricker blåbärsaft för denna behandling. Det hjälper till att förhindra att sår bildas i magen i magen, bekämpar inflammation och orsakar att matsmältningssystemet slappnar av.

ingblom

Denna vackra orange blomma har fördelaktiga effekter på huden, och som aloe vera, helande egenskaper. Du kan dricka det som te. • n handfull ring blommande blommor
 • en kopp vatten (250 ml)Koka vatten och tillsätt blommorna. Låt det simma i fem minuter, ta sedan bort det från värmen och låt det vara i fem minuter. Silika vätskan och tillsätt en matsked honung (som också bekämpar bakterier) innan du dricker den.

Grönt te

Faktum är att du kan välja vilken mat som helst som innehåller mycket flavonoider. Till exempel:

 • öda druvor
 • Äpplen
 • Plommon
 • persilja
 • Soy
 • linser

Det har visat sig att bekämpa tillväxten av sårbakterier och läka skador på magen i magen.Försök att inkludera en av dessa naturläkemedel för magsår för din dagliga diet och du kommer att märka effekterna av det.

esök den här artikeln: 

bananer

nligt en färsk undersökning, kommer bananer skyddar magslemhinnan från sår, tack vare dess innehåll av proteas, som dödar bakterier innan skadan är skedd.

Detta tjocknar också magslemhinnan och främjar produktionen av slem, vilket gör det till ett utmärkt sätt att hålla de skadliga syror i magen från att orsaka fler problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar