Naturligt behandling av sinusit

Varje inflammation i näspassagen är känd som sinusit. Det påverkar den övre delen av näsan och kan orsaka allvarlig huvudvärk och tight näsa. Om du vill veta hur du behandlar bihåleinflammation på ett naturligt sätt, läs vidare i den här artikeln.

Vad du bör veta om bihåleinflammation

Som tidigare nämnts, sinuit en inflammation i nässlemhinnan, dvs i hålrummen belägna i kindben och runt och bakom näsan. Detta tillstånd kan vara kroniskt eller akut. Vissa människor lider av det i veckor, månader eller till och med år, på grund av brist på behandling eller otillräcklig uppmärksamhet på tillståndet.

Vad är symtomen på bihåleinflammation?

 • Huvudvärk
 • 
 • röd näsa
 • 
 • blodsprängda eller rinnande ögon
 • 
 • smärta i tänderna, i synnerhet molarer
 • 
 • allmänt obehag och oro
 • 
 • enal olfaction (hyposmi)
 • 
 • dysfoni eller heshet

det finns två typer av sinusit, där typen bestäms av symptomen är erfarna, och även symptomen är intensiv eller inte och när de inträffar.

kut sinusinfektion

I de flesta fall orsakas denna typ oftast av bakteriell infektion. Det händer på grund av en sen komplikation av respiratorisk virusinfektion, såsom förkylning, influensa eller "dåligt behandlad" förkylning. Detta är den vanligaste.

Kronisk sinusit

, även om detta också kan vara orsakade av en bakteriell infektion, orsakar ofta en inflammatorisk sjukdom, såsom bronkit astma. , och förhindrar elimineringen av bakterier. ftersom detta inträffar flera gånger (till exempel varje år eller när årstiderna ändras), kronisk bihåleinflammation vanligare och svårare att behandla och utrota.

Home ehandling av bihåleinflammation

Om du lider av någon av dessa två, antingen akut bihåleinflammation eller kronisk bihåleinflammation, ta en titt på följande tips och huskurer för att behandla inflammation i näsgångarna eller bihålorna. Detta hjälper dig att förhindra, bearbeta och / eller utrota problemet. Även om det är sant att det tar längre tid att se resultat än att använda medicin är det också så att de naturliga alternativ attackerar roten av problemet och bidra till att förebygga sjukdomen kommer tillbaka.

Hälsosam kost

tt sätt att alltid vara frisk börjar med maten. Många allergier, inflammationer, infektioner och sjukdomar orsakas av en dålig kost. Om du inte är försiktig med din kost, om du äter för många produkter som innehåller raffinerat socker (kakor, tårtor, läsk), mättat fett (hamburgare och korv), salt (panerad och bearbetade livsmedel), konserver, etc. Din hälsa kommer att påverkas negativt.

är kroppen är fylld med gifter från denna typ av livsmedel, desto mer benägna att allergier och utvecklingen av sjukdomar, vilket ger "fri tillgång" för bakterier som för med sig, som en följd av infektion, inflammation och sjukdomar.

därför både om du har en form av bihåleinflammation eller om du vill undvika det, eller om du har haft det tidigare, måste du börja äta på ett mer hälsosamt sätt. . Då måste du ha en mer balanserad kost genom att välja fullkornsprodukter istället för raffinerade produkter, äta frukt och grönsaker, väljer kokt mat och ingen stekt (t ex i ugn eller kokt) och inte äta på snabbmatsrestauranger.

Vitamin C

Liksom nästan alla vet, hjälper vitamin C för att förebygga sjukdom och närvaron av virus och bakterier, i detta fall, kan orsaka sinusit eller inflammation i näsgångarna. Varje morgon ska du dricka apelsinjuice för att stärka immunförsvaret. Du bör använda citron i sallader (citron kan också bidra till att ge en ny smak till juicer, smoothies och infusioner), och till efterrätt äter klementiner, apelsiner eller grapefrukt. På det här sättet kommer du inte bara att tillföra en bra mängd vitamin C till din kropp, men du kommer också att hjälpa till att balansera pH-värdena i din kropp.

Utöver dessa frukter, de andra livsmedel som har samma (eller större) mängd av vitamin C, såsom broccoli och morötter. så att effekten av detta näringsämne inte förhindras.

Miljö - Stadsdelar

n irriterande miljö eller omgivning är inte bra för personer som lider av eller är mottagliga för bihåleinflammation. Detta innebär att du bör vara på sin vakt för att undvika så mycket som möjligt av miljöer där det finns följande:

 • ökare
 • giftigt avfall, till exempel från en fabrik
 • Platser där den rengörs med mycket starka produkter, till exempel som blekmedel
 • n koncentration av miljöföroreningar, såsom centrala områden

känslor

annan orsak till sinusit är emotionell obalans. Spänning, irritation, stress, trötthet, nerver, ångest och depression kan spela mot dig på många sätt. I det här fallet, i synnerhet, kommer dessa känslor att öka dina chanser att få bihåleinflammation för första gången, och därmed kan utvecklas till att bli kronisk.

Försök att slappna av, ta det lugnare, lägga undan bekymmer och tryck, åka på semester oftare (eller åtminstone tillbringa en dag utanför staden), få ??tillräckligt med sömn, ta en lugnande bad (som också kommer att bidra till "lugnande" näsbekämpning) och dricka lugnande te som kamomill, vendelrot, linden etc.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar