Naturliga behandlingar av hemorrojder

Hemorrojder är en term för inflammation i blodkärlen i ändtarmen och anus. På grund av förlägenhet, de som lider av hemorrojder undvika ofta tar upp detta med andra eller att konsultera en läkare.

Hemorrojder kännetecknas av inflammation, svullnad, och allmänt obehag. Själva inflammationen uppträder i säckar som innehåller blodkärl och artärer i ändtarmen. Här kommer vi att titta på behandlingsmetoder för att naturligt 

Vanliga symtom är:

  • en brännande känsla
  • Pain
  • Inflammation
  • lödning (i vissa fall)

Det finns fyra grader av sjukdomen:

Grade I

Hemorrojder är lite större i storlek men inte synlig utanför anusen. De brukar inte ha några symtom och endast en läkare kan upptäcka dem.

Grade II

Den skjuts utanför anus under tarmrörelserna, men återvände senare till sitt normala tillstånd på insidan.

Grade III

Hemorrojder förblir utanför anus och kan endast återföras till sitt normala läge av vårdgivaren eller patientens eget finger. Hemorrojder kan skjuts ut under avföring eller spontant.

grad IV

Vid denna grad förblir hemorrojder permanent utanför anus och kan inte sättas in igen manuellt. n av de viktigaste orsakerna till hemorrojder är kronisk förstoppning som exponera anala området för överdrivet tryck under tarmrörelserna.

Prevention

Genom att känna till orsakerna till sjukdomen, kan vi få en bättre uppfattning om hur man kan behandla det. Vid förstoppning, ska vi göra vårt yttersta för att ta bort den genom intag av livsmedel som innehåller mycket fiber och genom att dricka mycket vatten regelbundet. Om kroppen behöver vatten kommer att ta bort den från pallen i tarmen, vilket avföring torr och hård, orsakar smärta och ytterligare problem.

Livsmedel med massor av fibrer

Fiber faller i två kategorier: lösliga och olösliga. Dessa två typer är nödvändiga för en balanserad diet. Man behöver cirka 30 gram av detta per dag.

Mat innehållande kostfiber

Löslig fiber är i stånd att lösa sig i vatten. Det används främst för att behandla kolesterolproblem och stabilisera blodsockret. Löslig fiber bromsar matsmältningen.

Det kan hittas i:

korn, baljväxter, frukt (jordgubbar, hallon, äpplen, plommon, citroner, apelsiner), grönsaker (rödbetor, kronärtskockor, gurkor, sparris, morötter, pumpa)

Livsmedel med olösligt fiber

Olöslig fiber löses inte i vatten. Denna typ av fiber verkar öka graden av digestion. Det förhindrar förstoppning genom att öka storleken och göra avföring mjukare.

Mat innehållande olöslig fiber

vetebröd, frukt i allmänhet, torkad frukt, kli, grönsaker.åda typerna av fibrer är användbara för att bibehålla tarmarnas hälsa och avlägsna partiklar som kan orsaka skador.

För att kostfiber ska vara effektiv, måste det ätas dagligen.

aturliga behandlingar för hemorrojder

 är utmärkt för att behandla den brännande känslan i samband med hemorrojder. Du bör noga rengöra området, skära ett aloe vera blad i två, applicera det. Denna behandling kan upprepas under dagen.

Förbered lite  för användning i en sitsskål. Fyll en stor behållare med en kameleon och när den har svalnat, sänk det drabbade området och låt det tappa i ca 10 minuter. Kamomill hjälper till att lindra smärta och inflammation i samband med denna sjukdom.

Om symtomen förvärras, kontakta vårdpersonal. aturliga hjälpmedel rekommenderas endast för miltfall.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar