Giftiga oljor som kan användas som solskydd

Även om det kan vara svårt att hitta, innehåller hallon olje och -vitaminer, och det bidrar också till att hålla huden ung. Det fungerar också som ett naturligt solskydd, med en solfaktor mellan 30 och 50 år.

Gör dig redo för en semester? Vill du veta vilka naturliga alternativ du kan använda för att skydda dig mot UV-skador? Om ja, fortsätt läsa den här artikeln 

De mest effektiva oljor med naturliga solskydd

Vi måste påpeka att även om du gnuggar dig med solkräm eller hemgjorda oljor kan ultravioletta strålar vara mycket skadligt om du inte:

 • nvändar en hatt.
 • Undvik att vara ute hela eftermiddagen.
 • eller när du har badat.

Du måste absolut vara försiktig och observera de aktuella soltiderna. Försök att återvända till hotellet, huset eller var du bor (även en restaurang kan ge skydd) när solens strålar är starkaste.

 ara för att du inte kan känna det på din hud betyder inte att du inte kan få solbränna.

De bästa icke-giftiga, naturliga oljor som kan användas som solskydd ingår:

vokadoolja

 Du hittar dessa oljor i hälsokostbutiker.

Om du är redo kan du också ta bort massan från en avokado och applicera den på din hud. nvänd inte för mycket för då kommer du att bli grön som Hulk! llt du behöver är ett lag till 

Vetegroddsolja

Detta är en rimlig och bra olja som inte är färgad (du inte kommer att se ut som ett vandrande sallad). Det är en bra antioxidant som ger din hud -vitaminer.

Jag är säker på att du redan vet, men detta näringsämne ökar . Och om det inte var tillräckligt, 

Det används också för att behandla psoriasis, eksem och brännskador.

Kokosolja

Kokosolja kan användas på många sätt, det är väldigt mångsidigt! Den har en distinkt lukt som gör den till en av de mest attraktiva oljorna på sommaren.

Det skyddar inte bara din hud utan skyddar också ditt hår. landa den med en solfaktor på minst 8 eller mer, och Du kommer att lukta som en efterrätt, verkligen oemotståndlig.

Morotfröolja

Detta finns i vissa hälsokostaffärer. Du vet förmodligen redan att morötterna är bra för huden, men denna väsentliga olja av morotfrö multiplicerar sina fördelar.

Denna olja är bättre än någon kräm som säljs i butikerna. Den innehåller vitamin och karoten, och är som en hel armé av hudskydd. eller göra dig röd som en hummer.

Morotolja kan också användas för andra hudbehandlingar, till exempel för behandling av eksem.

Mandelolja

Detta är en av de mest populära eteriska oljorna. Den har en naturlig solfaktor på 5, som är lite låg, men den innehåller en stor källa av -vitamin, något som 

Det är också bra för håret eftersom det bidrar med mjukhet och glans. Du kan också använda den i en blandning med en annan slags kräm.

ed earing Leaf

Även om det inte är lätt tillgängligt, är det bra med denna olja att Den innehåller och - vitaminer som hjälper till att hålla huden ung och minska inflammation.

 ackdelen är att den inte luktar som frukt men har också en stark och något obehaglig lukt för känsliga näsor. Men den goda nyheten är att den försvinner om en timme!

Sojabönolja

Denna olja används för matlagning i öst (många asiatiska rätter är framställda med sojabönolja) och det har också bekräftats att de innehåller bra egenskaper för att skydda huden från solen. Det gör också huden mjukare och har ingen lukt.

Olivolja

Detta är den mycket älskade och oumbärliga som naturligtvis inte kan uteslutas från denna lista. Jag är säker på att du redan vet om öronegenskaperna med den, både för intern och extern användning.

Den egenskap du kanske inte vet är att den också och ger många antioxidanter för att behandla solbränna.

Och som om det inte var tillräckligt, Och du behöver inte gå någonstans för att få det eftersom du redan har det i ditt kök!

Jojobaolja

Jojoba används ofta i skönhetsbehandlingar, som schampo och tvål. Denna olja är bra för att behandla fläckig eller torr hud. Det fuktar och skyddar mot solen, men var försiktig, eftersom denna olja inte är bra att skydda mot UV-strålar. 

Macademia olja

 inklusive kalium och fosfor. Det är det goda hemgjorda solskyddet för australiensiska stränder. ther macademiaolja finns i vissa hälsokostaffärer.

ndra oljor som används som naturliga solskydd

För att avsluta din lista, här är några fler alternativ för att skydda dig från solen:

 • 
 • Hempfrøolje
 • Shea utter
 • Peanut

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar