Förebyggande och behandling av munsår naturligt

Först känner en stickande känsla eller klåda på läppen. Du ser i spegeln och ser ingenting. ågra dagar senare är klåsen svårare och du inser att du har haft förkylningssår.

Herpesvirus, som är så lätt att sprida och så svår att utrota, kan undvikas. Men när du har det, det är allt du kan göra för att hålla den från att utvecklas till ett munsår på ett naturligt sätt. Läs mer i dagens artikel.

som friskt immunsystem är nyckeln

Munsår orsakas av herpesvirus. De kan spridas på två sätt:

 • från mun till mun (genom att kyssa)
 • Genom att dela de "förorenade" objekt (tandborstar, glasögon, smink ...)

är du har fått viruset är där med dig evigt. Men oroa dig inte - det kan förbli sovande i nervsystemet, och blir aldrig förkylt igen. För att få detta 

Om du har viruset är det troligt att ditt naturliga försvar låg vid den tiden. Viruset kunde komma in i din kropp och det är fortfarande kvar.

Men om du vill undvika lider av en kall öm, vilket kan vara mycket irriterande och pinsamt, måste du börja ta bättre hand om ditt immunförsvar. Hur? Med en hälsosam kost och motion.

ndra triggers för munsår är:

 • Spänning
 • xponering för solljus
 • Sömnbrist

Se även: 

ehandling för att minska munsår naturligt

Det Det finns inte så många hembehandlingar för munsår, eftersom det är så Men många har kunnat säga "adjö forever" Cold, och det är tack vare dessa 100% naturliga behandlingar. Är du redo att ta reda på vad de är?

är att behandla munsår naturligt

Detta är en av de mest populära metoderna för att behandla ett utbrott av munsår. llt du behöver göra är att ta en isbit och placera den på det område där du har ett sår.

Håll det i 10 minuter eller tills isbitarna är helt smälta. Upprepa detta trick efter två timmar.

Isen kommer att minska inflammationen i området och lindra smärtan. (före såret öppnas och börjar sekret, vilket är när viruset sprids lättast).

Varm kompress för behandling av munsår naturligt

Detta bör användas under den andra fasen av utbrottet av forkjølelsessårene, när blåsorna öppen och det kommer ut pus. Det är mycket viktigt att du i detta skede, eftersom du enkelt kan sprida viruset till dem.

Du bör också skilja dina personliga produkter och smink från andra personer i ditt hushåll. Försök att använda en av dessa varma kompresser på läppen:

 • n nyligen strukna handduk
 • n trasa doppad i varmt vatten

Tepåsar att behandla munsår naturligt

Här är ett annat alternativ för den fas då blåsor börjar öppna upp. n använd tejp kan vara mycket användbar. Gör ett svart te som du normalt skulle göra. Kasta inte tepagen. Låt det avta och kyla lite (du vill inte bränna det område där du har ett sår).

Sätt tepagen på läppen med ett ljust tryck tills påsen kyls ner. Vänta två timmar och upprepa sedan behandlingen.

teriska oljor för att behandla munsår naturligt

Du kan välja mellan mynta och citron, som är den mest effektiva mot munsår, men någon eterisk olja du har hemma kommer att vara till hjälp.

Droppa några droppar på en bomullspinne och applicera på din kyla. Det kommer att lugna området och lindra obehaget.

Sugar att behandla munsår naturligt

Kom ihåg att detta kan sticka lite, men det är för effektivt att avstå från att göra det. Lägg till några sockerkärnor på fläckarna från den kalla årstiden. Det kommer inte bara att torka ut blåsorna och minska smärta, 

Örter för att behandla kalla sår naturligt

I det här fallet har du två alternativ: intern och extern användning. Först och främst kan du göra ett ört, och för det andra kan du använda örten direkt på din läpp. De vanligaste örter som används för munsår är:

 • 
 • Likör
 • Mint
 • chinacea

Om du dricker te som är gjord av dessa örter ger dig en starkare immunförsvar och kämpa mot virus, vilket gör dig mer resistent mot mikroorganismer som överför sjukdomen.

Om du bara vill använda dem lokalt, förbereda ett örtte som vanligt, och blöt en bomullstuss i vätskan. Tryck på det på såret. Du kommer att märka att denna behandling torkar ut en kall öm snabbare än något annat alternativ.

Havsalt för att behandla kalla sår naturligt

Detta är den mest kraftfulla tekniken för alla. Kanske har du redan provat det när du hade förkylning så du vet redan vad vi menar. Men du måste vara ganska stark för att uthärda den ...

Fortfarande är det verkligen värt det. Du har 3 alternativ tillgängliga för dig:

Vi rekommenderar att du läser: 

landa en matsked havsalt med några droppar vatten tills mycket bildas. pplicera det på såret med en bomullspinne och lämna den så länge du kan. Skölj med varmt vatten. Gör det tre gånger om dagen.I stället för att blanda havsalt med vatten, prova lite tandkräm istället. pplicera det på såret på natten och skölj det på morgonen.Skär en liten bit citron och strö den med salt.Placera detta på den kalla såret med ett ljust tryck så länge du kan. Det kommer att bli mycket ont! Upprepa (om du hanterar) en gång om dagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar