Förebyggande och borttagning av fotsvamp

Svampar kan växa var som helst på kroppen, men en av de vanligaste områdena är dina fötter. Precis som andra delar av kroppen behöver fötterna extra försiktighet för att hålla dem friska och fungicida. Men de flesta underskattar vikten av att ta hand om sina fötter och fokusera inte på dem innan ett problem redan har uppstått.

Svampinfektioner, även känd som mykos, vilket orsakar en mycket obehagligt klåda som kan skapa en hel del irritation för den som har det. Förutom att attackera fötterna påverkar de också tånaglarna och kan faktiskt attackera dem så kraftfullt att de är helt förstörda.

För att förhindra fotsvamp, Tänk på att miljöer som simbassänger, idrottshallar och skor är de främsta orsakerna till detta problem.

Hur kan man förhindra fotsvamp

För att förhindra foten och tåneglsopp, 

 • Var noga med att duscha offentligt i idrottshallar, gym, simbassänger, campingplatser och liknande, eftersom det ofta finns många duschar i dessa duschar. I dessa områden finns också hög luftfuktighet, vilket gör det lättare att smittas med svampar på fötter och tånaglar. Det är därför mycket viktigt att bära duschskor och tvätta dina fötter bra när du kommer hem. 
 • Fuktighet och värme är de två faktorer som ökar risken för svamp på fötterna och tånaglarna. Kom alltid ihåg att torka dina fötter väldigt bra efter att ha tvättat dem, särskilt mellan tårna. Det rekommenderas också att du torkar dem ofta om du kämpar med svettning. Fuktighet:
 • för att förhindra att huden blir torr och sprickor Talking:
 • Vaxande talkum i dina skor och på fötterna är bra för att förhindra tånagel. Det är viktigt att använda ett antiperspirant talcumpulver för dem som bär svettiga fötter. Skor:
 • nvänd din egen handduk för att torka fötterna:
 • Du bör ha en separat handduk används enbart fötter ehandla svampar på fötterna och tånaglarna

Höft attackerar vanligtvis fötterna och tånaglarna samtidigt.

Lyckligtvis finns det många naturliga behandlingar som kan hjälpa till att minska och bli av med detta problem och göra dina fötter friska och friska. Vit ättika

Denna ingrediens har visat mycket positiva resultat vid behandling av problem som fotsteg mellan tårna, blåsor, tandkrämsvampar och andra smittsamma infektioner som påverkar fötterna.

 Tetreolja

Tetreolja kan betydligt minska fotspåren. pplicera ett par droppar på fötterna varje dag eller blanda te olja i vatten och tvätta fötterna i 10 minuter.

Vitlök

Vitlök är känd för sina antiseptiska, antibiotika och desinfektionsegenskaper, vilket kan hjälpa till att effektivt bekämpa fot och tånagel.

Krossa lite vitlök och applicera blandningen på det område som påverkas av svamp. andagerar området och lämnar det över natten. n annan möjlighet är att applicera vitlökolja till det infekterade området några gånger om dagen. Citron

Citroner är en annan mat med antiseptiska egenskaper som effektivt bekämpar svampar.

llt du behöver göra är att gnugga lite citron i det infekterade området. Låt det stå i 10 minuter och rengör sedan med lite vatten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar