Orsaker och behandling av hälsporre

hälsporre är förkalkade områden på hälen. Detta är ett problem som kan orsaka mycket smärta och problem när du försöker flytta din fot.

hälsporre kan orsakas av dålig hållning, användning av felaktiga eller obekväma skor eller något som förändrar hälen. I dagens artikel kommer vi att berätta mer om hälsporer, inklusive vad som orsakar dem och vilka behandlingar som finns tillgängliga för dig.

Vad du bör veta om hälsporre

hälsporre kännetecknas av smärta och sämre inflammation i hälen blir, desto större smärta. Det kan också leda till plantar fasciit och obehag som utstrålar hela foten till tårna.

Läkarna använder vanliga röntgenstrålar för att diagnostisera hälsporer.

Du kan normalt igen en hälsporre vid första anblicken, eftersom 

Upprepa aktiviteter som påverkar din häl varje dag är den främsta orsaken till detta problem. Heelsporer är också förknippade med fetma, platta eller mycket höga bågar och problem med achilles senan.

Ihållande eller överdriven sträckning av plantar fascia (bindväv som förbinder fotmusklerna) kan orsaka smärta och trigger hälsporre. är du försöker att stödja din vikt på  Det gör ont, och det är omöjligt att förbli länge.

nligt spanska ssociation of Podiatric Sports , försöker kroppen att reparera ett sår när fascia blir bortkopplad från muskler och kalcium transporteras till platsen genom blodomloppet.

är överskott av kalcium deponeras, kommer hälsporer att vara resultatet av det.

 Plantar fascia på insidan av hälen orsakar smärta, men det kan även förekomma i någon av de fem metatarsalerna (tår).

Det ser ut som små sår som försvinner så fort du inte är upprätt.

Se också: 

Hur att förebygga och behandla hälsporre

Det första du behöver göra för att förhindra hälsporre, är att undvika att utveckla plantarfasciitt.

n läkare kan utföra en detaljerad analys av din fot med hjälp av en anpassad mall.  för att neutralisera och optimera hur du stödja din kropp.

Det är viktigt att komma ihåg att hälsporer inte kan botas över natten. Processen tar tid och du måste göra en insats. ågra av de mer effektiva behandlingar för att minska smärta och inflammation i tiden är:

Är

Kyl ner runt hälen  Du kan använda ett par isbitar direkt, eller en ispåse.

Vissa väljer att rulla fötterna på en kylbox eller en frusen flaska.

Ge dina fötter en paus

Det är viktigt att du låter dina fötter vila. Försök lägga dem högt i några minuter under dagen och sova med en kudde under hälen på 

Du kan också behöva byta några av dina dagliga aktiviteter. Om du till exempel tränar, undviker hög intensitetsträning eller lägger för mycket på dina fötter.

Du kan välja aktiviteter som simning, cykling eller promenader som alternativ.

ails på natten

ails rekommenderas ibland av en ortopedisk. De hjälper dig att sträcka plantar fascia medan du sover. ftersom den är "L" formad tillåter den foten att förbli i ett idealiskt läge.

Träning

Det är sant att vissa typer av fysisk aktivitet kan förvärra hälsporer, men det finns några tekniker som kan minska de smärtsamma symptomen och stärka området samtidigt.

  •  Stå ansiktet mot väggen och stödja dina händer. Sätt en fot bakom den andra. öj det främre knäet lätt. Krama dina höfter mot väggen och håll den i 10 sekunder.

Du kommer att känna en ryck i chillessenen, men det här är normalt. Upprepa 20 gånger på varje sida.

  •  Gör alltid detta på morgonen innan du går upp.

Korsa en fot över knäet på ditt andra ben. nvänd fingrarna och dra försiktigt foten. Håll positionen i 10 sekunder innan du tar en paus. Upprepa 20 gånger på varje sida.

Vi rekommenderar att du läser: 

Skor

Först och främst är det viktigt att du använder rätt skostorlek. Det är bäst att du köper skor sent på eftermiddagen eller efter arbetet eftersom det är när dina fötter tenderar att vara svullna.

Försök med den typ av socka som du brukar använda varje dag. Gå runt affären med dina skor på och se till att du kan flytta tårna normalt och att de inte känner sig för lös eller täta.

 Om du ska bära den här typen av skor på jobbet, ta dem i väskan och ta på dem när du kommer till kontoret. Om du går ut till lunch, ta ett skämt så att du kan gå med mer bekväma skor.

Om du redan har hälsporer, ska du också gå med 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar