Enkla behandlingar för vaginala infektioner

Många kvinnor lider av återkommande vaginala infektioner och allt obehag detta orsakar, inklusive klåda, sveda, irritation, förändringar i urinen m. M. påverkar dessa saker inte bara deras dagliga liv, men också deras sexliv. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du löser dessa problem genom att följa våra riktlinjer. Vi kommer att förse dig med några enkla naturläkemedel som du kan använda hemma.

n nypa av natrium

är lider av en infektion detta ändrar pH i vagina och göra den mer sura än normalt. tt bra sätt att åtgärda detta är genom applicering av en nypa natrium direkt på blygdläpparna, som kommer att förhindra ytterligare utveckling av skadliga bakterier och svampar.

Det är också bra att veta att du i allmänhet inte ska tvätta din vagina med vanligt tvål eller duschtvål, eftersom dessa kan också förändra den naturliga pH inom detta område. Välj ekologiska och naturliga tvål på glycerin eller kokosnötolja, eller blanda lite läsk och varmt vatten.

ehandling med vitlök

Vitlök är bäst mot svamp och parasiter, som vi har talat om i andra artiklar. Medan du kan försvara dig själv från sjukdomar genom att äta vitlök, finns det ett annat, mer direkt sätt att bekämpa vaginala infektioner.

Pierce en vitlöksklyfta skalade med en gaffel eller tandpetare för att ge syrautloppet. Lägg vitlök rakt in i slidan. Du kan också slå in den i en steril bit gasbinda som kommer att dra i oljan och lämnar en liten bit sticker ut så det är lätt att ta bort.

Denna behandling fungerar bäst på kvällen innan du går och ska göras tre på varandra följande nätter.

Vaginal tvätt

Vaginal tvättning sker med hjälp av en silikonspray, liknar användningen för tarmlavemang. Vätskan dras in i cylindern och injiceras i slidan.

Lämna det i några minuter innan du går på toaletten och låt den tömma.

Vaginal tvätt bör alltid vara varm eller vid rumstemperatur.

Vad kan du använda som städare?

  • Timjan är en medicinalväxt som används mot en rad olika infektioner eftersom den är antiseptisk och desinficera någon del av kroppen utan att ändra pH. Skapa ett ganska koncentrerat extrakt.
  • Yoghurt och saltlösning : n blandning av dessa utgör en utmärkt naturlig medicin. Yoghurten stimulerar hälsosamma bakterier i slidan, medan saltvatten åter kroppens pH och lägger mineraler. landa en portion yoghurt naturligt med en del saltvatten och se till att den är blandad väl.
  • Opastöriserad äpple vinäger: Vinäger är också ett bra, gammalt botemedel mot kvinnor.Det är billigt och lättillgängligt. Det bekämpar patogener och stimulerar friska bakterier i skeden. Se alltid till att du väljer en "aktiv" opasteuriserad vinäger, vilket kan vara svårt att hitta idag. landa 2 matskedar ättika per liter med vatten.
  • Lactobacillus kosttillskott , som vanligtvis är tagna i kapsel / piller form. Du kan också tömma kapslarna i lite vatten och använda det som sköljmedel. Detta är en mer direkt metod.

ndra råd

Om du vill lösa ett hälsoproblem på ett naturligt sätt, måste du attackera den från olika håll: Var försiktig i din kost, vara medveten om dina vanor och följa en behandling som rekommenderas av en läkare, om krävs. För vaginala infektioner är det särskilt viktigt att undvika raffinerat socker och mjöl i din kost. Dessutom kan du ta nattljus och gurkört i kapselform för omega-6 och bättre välbefinnande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar