Styv nacke? Prova dessa hembehandlingar!

Har du någonsin upplevt att ha en stel nacke? Vill du lära dig hur du hanterar dessa vanliga problem? Fortsätt läsa artikeln!

 Detta kan åtföljas av andra symptom som huvudvärk, obehag i axlar eller armar, stickande och outhärdlig smärta i nacken, sömnsvårigheter på grund av obehag och mer.

Mer information om Stiff eck

 Om denna smärta återhämtar sig och inte försvinner efter några dagar eller inträffar flera gånger i månaden, kan detta vara ett kroniskt fall som ska följas.

Varför uppträder nacksmärta? n stel nacke kan orsakas av många olika saker, inklusive:

 • Stukning eller muskel
 • Dålig hållning
 • För att förbli i samma position i många timmar (särskilt sittande)
 • Spänning
 • Tension
 • dålig sömnkvalitet
 • för att lägga alltför mycket vikt på halsen eller oväntade / onormala rörelser
 • att träna tyngdlyftning

 åde hjärnhinneinflammation och skivglider orsakar exempelvis en styv nacke. Det är viktigt att inte ignorera symtom, särskilt om de utvecklas och blir mer intensiva.

Stiff eck Home Treatments

 I det senare fallet kan du inte ens vända huvudet utan att uppleva intensiv smärta. ågra behandlingar som kan vara användbara om du lider av detta problem är:

Massage

Detta är den mest populära hemmaplaneringen. För en bättre effekt kan du använda eteriska oljor. Du behöver inte nödvändigtvis gå ut och köpa, du kan använda olja som redan finns i hemmet som olivolja eller mandelolja.

Värm upp dem lite i en vattenkokare eller i mikrovågsugnen. Var försiktig så att du inte brinner din hud. Värmen och rörelsen är bra för att lösa upp musklerna, antingen i nacken eller på annat håll på kroppen.

nvänd några droppar olja (om du använder eteriska oljor, prova lavendel eller rosmarin) och applicera dem på det utsatta området i cirkulär rörelse med försiktigt tryck. Detta kommer att få de skadade musklerna att klämma av och förbättra blodflödet och minska styvheten om några minuter.

Värme

 Till exempel, ta en varm dusch och låt vattnet rinna på halsen, fukta en handduk med kokande vatten och gäller som en kompress eller möjligen med hjälp av en elektrisk värmedyna

Om detta alternativ inte är tillgängligt kan du värma upp en handduk eller liknande i ugnen (var försiktig så att du inte bränner dig) och placera den runt halsen. för att uppnå samma funktion.

Kylning

tt ta ett bad med psom salt är en annan bra behandling för stel nacke. Detta salt är rik på magnesium, och förbättrar därför blodflödet och har förmågan att minska spänningen i musklerna.

Fyll badet med varmt vatten och tillsätt ett handfull psom-salt till lösningen. Sänk i vattnet tills nacken är under ytan. Den goda nyheten är att denna behandling eller teknik också hjälper dig att slappna av och släppa lös hela kroppen.

pplesidereddik

pplesidereddik erbjuder många fördelar för hälsan. För muskelvärk hjälper det till att minska svängningar. Doppa bara en trasa i ättika och lägg den på halsen som ett lock. 

adish

Skär ett par skivor rått radis och placera i det smärtsamma området. Låt det fungera i några minuter och skölj sedan med varmt vatten. 

övningar

Du kanske inte kunna röra nacken, antingen på grund av smärta eller rädsla, örja med försiktiga och väldigt tysta övningar och var försiktig så att du inte skadar dig själv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar