Katrinplommon förhindrar benförlust

Folk säger alltid att det bästa sättet att hålla skelettet friskt är att äta mycket kalcium. De säger också att det bästa sättet att få kalcium är att dricka mjölk och äta andra mejeriprodukter. Är det inte vad folk tycker om?

I denna artikel kommer vi att ge ett annat perspektiv på kalcium. Vi ska också föreslå en annan livsmedelsprodukt som har en mycket positiv effekt på skelettet hälsa: 

Sanningen om kalcium

är vi talar om problem med skelettet, osteoporos, vi får ofta massor av fakta om hur bra det är med kalcium. Även om det är sant att detta mineral är viktigt för vår hälsa, är andra mineraler lika viktiga. Detta beror på att de hjälper kroppen att absorbera kalcium. Därför bör du inte köpa produkter med tillsatt kalcium. Du bör också ha en balanserad diet med olika livsmedel som ger kroppen vad den behöver från kalcium och andra näringsämnen . Twigs är en av dessa livsmedel.

Försurning

Du har nog hört att din kropp kan ha ett surt eller alkaliskt pH. De flesta av oss antingen mot den sura sidan, tack vare dålig diet (socker, stekt mat och raffinerat socker), andra vanor (såsom rökning och alkohol), negativa känslor, stress och föroreningar.

å, . Det eliminerar det genom urinen i ett försök att kompensera för pH.

Det är här vi se den första fördelen med 

ndra näringsämnen

Dessutom . Dessa är mycket viktiga näringsämnen för skelettet och hjälper till att förhindra förlust av benmassa. Konstigt innehåller de inte kalcium, men ett stort antal studier har visat att äta honung varje dag kan minska risken för förlust av benmassa.

Tvisar (eller färska plommon) är näringsrika och hjälper till att förhindra förstoppning. Därför bör du äta någon varje morgon.

Hur ska jag äta piska?

. Ät dem på fastande mage nästa morgon och dricka vattnet de har varit i.Om tanken på att äta katrinplommon inte tilltalar dig, kan du blanda dem med andra mogna frukter eller grönsaker. Du kan också få dem i bröd eller kakor. De schweiziska sötsakerna kan ersätta något av sockret i dina favoritrecept.

Gör din diet komplett

Du bör också prova några av dessa lika fördelaktiga livsmedel.De är bra för skelett tack vare deras höga innehåll av vitaminer och mineraler, särskilt kalcium. De är också lättare att ta till sig än mejeriprodukter eller livsmedel med tillsats av kalcium:

  •  Denna produkt har mer kalcium än mjölk och är mycket lättare att ta till sig. Du kan äta råa sesamfrön eller äta sesam som gomashio (malda sesamfrön skakade med salt), sesamolja eller tahin. Du kan också blanda tahin med vatten, citron, kanel och honung för en läcker sesamdryck.
  • : Denna produkt har mycket kalcium och järn och är bra för att hålla hormonerna i balans. Människor med okontrollerad hypertoni eller känsligt immunförsvar bör läsa upp på maka innan de äter det.
  • : De innehåller mer kalcium när de är kokta än när de är råa.
  • : Strax på sele. Drick två eller tre koppar varje dag.
  • : tt naturligt kosttillskott med många fördelar. Du kan köpa det på hälsokostaffären. Vi rekommenderar att du tar matsked innan varje måltid.

n smoothie för ditt skelett

Prova detta läckra recept. Det kommer att stärka ditt skelett:

landa en matsked sesamfrön i en kopp vatten. Ha det i en mixer i minst en minut.

Silke och ta bort fibrerna (som du kan använda i ett annat recept).

Återför mjölken i mixern med tre vingar som ligger i vatten.

Lägg till kanel.

Det är allt du behöver för din smoothie. Detta är en god lunch eller mellanmål. Dessutom håller det din familj och dig frisk.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar