Te och extrakt: en guide

Du kan dricka te varje dag, men vet du det stora utbudet av te som finns och dina hälsofördelar? I denna artikel kommer vi att ge dig en grundlig guide till de flesta typer av  som finns idag, och information om vad var och en av dem kan göra för dig och din hälsa. Du vill definitivt fylla i köksskåp med någon av dessa!

Olika typer av te och deras egenskaper

Grönt te

Grönt te används som ett medicinskt subvention som helst i världen, och anses vara en av de mest hälsosamma och bästa teer av alla dem (särskilt i reala termer). Vid bryggning bevaras alla naturliga egenskaper som finns i växten. land de många hälsofördelar kan nämnas att grönt te är en antioxidant som exponerar tecken på för tidigt åldrande, hjälper det att rena kroppen och ta bort överflödig vätska, förutom att göra matsmältningen bättre och på så sätt hjälpa dig att gå ner i vikt. Grönt te är rikt på vitaminerna , och C, liksom fluor, natrium och andra mineraler. Det förbättrar immunsystemet och skyddar kroppen mot infektioner och virus.

ftersom grönt te innehåller litet koffein är det bäst att laga det på varmt men inte kokande vatten. Om du lagar bladen kommer det att dra ut en bitter smak. Kineserna var de första som upptäckte denna härliga tonåring, men idag är det Japans mest använda. Skillnaden mellan grönt te i de två olika kulturerna ligger i hur man förbereder tonåren.

Svart te

Svart te är det mest populära i västkulturer och säljs både som tepåsar och i lösa världar. Smak och hälsofördelar gör denna tonåring en underbar drink. Den innehåller en bra mängd antioxidanter; Det smakar gott, är bra för matsmältning och lågt på kalorier. Svart te har inte alltid varit full, men användes faktiskt i bytesbutiker eftersom det inte förlorar sin smak över tiden.  Innehållet av koffein verkar stimulerande. Denna tonåring är bäst att dricka vid en temperatur av 93 grader, och tonårets intensitet beror på hur länge du släpper den.

Vitt te

Vitt te heter "Ungdoms elixir" av en anledning! Det sägs vara en av de mest raffinerade och utsökta av alla te. I stället för tidningar samlar unga, små skott för att göra denna tonåring. Det sägs att dricka denna tonåring absorberar verkligen ungdommens ungdom och vital energi. Den ljusa färgen beror på en vit beläggning som finns på spirorna när de först kommer ut ur marken och handlas ner för hand på våren. Vitt te produceras i Fujians höga berg, Kina. Den har en utsökt smak och delikat arom, och innehåller vitaminer C och förutom att vara en antioxidant och diuretikum.Den bästa temperaturen bör ha när man dricker är 76 ° C.

ött te

ött te kallas ibland "Pu-erh", och är känt som en effektiv fettbrännare. Detta var "kejsarnas te" eftersom det var länge förbjudet för "vanliga" eller personer med lägre social status. , och mognadsprocessen tar flera år. Dricka tre koppar dagligen hjälper till att minska kroppsfett och kolesterol. Drick det vid 93 grader.

lue Tea

Denna tonåring är också känd som "oolong" och är delvis fermenterad. Det är vanligtvis en mitten av grön och svart i färg. Fermenteringsprocessen avbryts och sedan tån oxideras. Tonåring kommer från två olika regioner: Fujian (Kina) och Formosa (Taiwan). lått te smakar som en grön grönsak, och färgen kan vara ljusare eller mörkare beroende på hur det behandlas. Det är en kraftfull antioxidant, förbättrar immunsystemet, reglerar kolesterol och minskar blodtrycket. Tonåring innehåller också vitaminer och mineraler, och serveras idealiskt vid 76 ° C men det är också "acceptabelt" för att servera det över is eller kylt.

Olika typer av te och deras hälsofördelar

u när du vet lite mer om de viktigaste typerna av te, kommer vi att ge er lite information om de specifika örter och växter som du kan använda för att skapa dem.

kamomill

Kamomill används ofta för att behandla milda matsmältningsproblem såsom förstoppning, kramper, diarré och gastrit. Den minskar också irritation och inflammation i ögon och lindra andningssjukdomar, såsom astma, hosta och förkylningar. Tonåring kan även behandla akne och rensa små lår.

Mint

Mint har antiseptiska egenskaper förutom att lindra kramper och bidrar till en sund mag-tarmkanalen. Växten minskar också flatulens, avstöter insekter och ger dig gott andetag. Det används ofta för att behandla förkylningar och hostor.

Linden blomma

Linsplantans medicinska del är i dess frukter och blommor. Det brukar användas som lugnande och är också lugnande för nervsystemet. Dessutom bidrar det till bättre matsmältning och bättre sömn. Lindenblommade kan användas för att minska artärproblem, kramper och menstruationssmärta.

Valerianrot

Valerianrotet liknar lindblomman, det har också lugnande och avkopplande egenskaper. Var försiktig med att dricka för mycket av denna tå eftersom det kan sakta ner nervsystemet väsentligt, sänka blodtrycket och minska blodcirkulationen.

Green anis

Denna växtens blad lysa upp andan när tuggas och te gjort av grön anis kan användas som ett slemlösande, att reglera menstruationscykeln, lindra flatulens och stöd i matsmältningen, eftersom det är bra för magen.

osmarin

osmarin hjälper till att reparera skador på nervsystemet och förbättra både minne och cirkulation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar