Fördelarna med att äta vitlök varje dag

"Vitlök håller doktorn bort". Detta gamla uttryck kan inte vara mer sant. Mycket bekräftar fördelarna med vitlök ... och varje studie hittar ännu fler fördelar!

Många civilisationer har använt vitlök i århundraden (det rekommenderades till och med av Hippocrates, fadern till medicinen) och det är mycket bra för människors hälsa. y forskning har visat att att äta fyra vitlöksklyfta varje dag kan bidra till att förebygga en mängd olika sjukdomar.

Vitlök, en gammal supermat

Även om de inte visste detaljerna, använde de gamla grekerna vitlök för sina medicinska egenskaper.

Vitlök tillhör allioideae (samma som och purjolök) och innefattar en komponent som kallas allicin, vilket förbättrar den allmänna hälsan när de intas regelbundet . llicin ansvarar också för vitlökens undertecknande lukt.

Se även: 

Dessutom innehåller vitlök magnesium, vitamin 6 och C, selen och fiber. Den innehåller lite kalorier men mycket protein.

Fördelarna med vitlök

tt äta en vitlöksklyfta en dag kan hjälpa dig på följande sätt:

förebygga lzheimers

Detta gäller även för andra degenerativa sjukdomar såsom demens. Denna gemensamma ingrediens innehåller antioxidanter som förhindrar de negativa effekterna av fria radikaler.

ndra fördelar med vitlök är att det skyddar mot pH-problem och ökar antalet enzymatiska "rengöringsmedel" som hjälper till att rensa blodet.

lägre kolesterol

Vitlök rekommenderas för personer som har höga nivåer av "dålig" (LDL), liksom människor som har en historia av hjärtsjukdomar eller hjärtinfarkt.

Det kan hjälpa till att förhindra framtida hjärtsjukdom, stroke, hjärtinfarkt och högt blodtryck. 

Vitlök kan hjälpa till att snabbt lindra förkylning eller ont i halsen.

Varaktigheten av de flesta symtomen kan minskas med upp till 70%. Om du är känsliga för förändringar i väder eller bli sjuk en hel del under vintern, tveka inte att konsumera

Vitlök Främja avgiftning

Tungmetaller och andra toxiner bygger upp i kroppen, tack vare maten du äter eller exponerar för miljöfarliga ämnen. Dessa kan elimineras genom svavelintag ... en av ingredienserna i vitlök!

Studier av anställda som utsattes för bly under arbetet i en batterifabrik visade att förbrukningen av vitlök minskade mängden av denna tungmetall med nästan 20%. Detta leder till mindre huvudvärk och färre sjukfrånvaro.

Förbättra benhälsa

För kvinnor som har nått

klimakteriet minska en del av de vanligaste problemen med svagare ben. Det påverkar hur kroppen brinner östrogen, vilket kan vara en förklaring till denna ovanliga upptäckt. Förbättra fysisk prestation

I århundraden, vitlök har använts för att bekämpa trötthet och öka den fysiska produktiviteten. Till exempel åt ätarna i det antika Greklands vitlök före en tävling.

Vitlök hjälper både fysisk och mental prestationsförmåga

ndra fördelar med vitlök

Förutom allt vi har beskrivit ovan, här är några fler anledningar till varför du bör välja vitlök:

Det tunnar blodet

 • den förhindrar cancer i magsäcken, matstrupen och kolon
 • det förbättrar gemensamma hälsa (t ex hos personer med artrit)
 • det öppnar lungorna
 • det bidrar till att låta dig att undvika njur- eller urinvägsproblem
 • den bidrar till optimal leverfunktion
 • De bekämpar
 • förstoppning 
 • balans~~POS=TUC
 • Det bidrar att behandla herpes och eksem
 • Det minskar ångest och lugnar nerverna
 • Den reducerande urinsyra, som kan leda till gikt och artrit
 • Den bidrar att behandla
 • varicose 

studie indikerar att för att dra nytta av alla fördelar med vitlök, bör det ätas direkt från noodle - det är rå. men andra studier hävdar att om vitlök värmebehandlas på ett visst sätt, finns det ett bättre sätt att ta upp näring på.

Vitlök innehåller många komponenter. Vissa av dem är aktiva när råa och andra behöver värme för att aktivera.

 n teknik som förhindrar förlust av de flesta näringsämnen om du planerar att värmebehandla det, är att först hugga den och låt den vila i 45 minuter. Detta aktiverar allicin och förhindrar att det förstörs när du värmer det. Det betyder att du får samma fördelar oavsett om du äter den rå eller kokta.

Ät 4 vitlöksklyftor per dag och bli mer attraktiva

nligt en

studie Scottish University of Stirling de män som åt vitlök anses vara mer attraktivt genom studiens kvinnliga deltagare. Vad är anledningen? llt har att göra med arom som släpps genom huden.

att göra en undersökning, forskare delas manliga frivilliga i tre grupper: en åt rå vitlök, den andra tog vitlök kapslar, och den tredje inte äta vitlök alls.

fter att männen hade övat, blev de ombedda att torka deras svett på en handduk. n grupp kvinnor anger den upplevda nivån av attraktivitet, maskulinitet och sympati att lukta handdukarna.

nligt resultaten hade män som hade ätit rå vitlök en bekväm, maskulin och sexuell doft. Kombinationen av hormoner och andra komponenter som frigörs under träning kan ha en positiv effekt på intima relationer.

vitlök s antimikrobiella egenskaper tillåter en sötare lukt utvecklas eftersom det reducerar antalet mikroorganismer, som kan orsaka en obehaglig lukt, speciellt när i en fysisk aktivitet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar