Fördelarna med att använda äppelcidervinäger som ett ansikte tvätta

ortom dess användning som ett förband på sallader, 

Är du redo att ta reda på om fördelarna med att använda äppelcidervinäger som ett ansikte tvätt? Då måste du läsa dagens artikel!

Äppelcidervinäger har otroliga fördelar för både hud och hår - efter detta att du aldrig har velat vara utan denna naturliga elixir.

Vilka är fördelarna med att använda äppelcidervinäger som ansiktsvättning?

Det är en bra idé att använda äppelcidervinäger för din hud. ågra av fördelarna med denna naturliga produkt är

Det tar bort åldersfläckar

Det beror på äppelcidervinäger innehåller kraftfulla ingredienser som är ansvariga för att ta bort döda hudceller och  Istället för att köpa dyra skönhetsprodukter som endast har kortsiktiga effekter, prova ett ansikte tvätt av äppelcidervinäger.

lpha hydroxy syror kommer att vara en av dina bästa vänner när det gäller att ta flera år av ditt ansikte.

Du behöver bara späda en matsked äppelcidervinäger i en halv kopp vatten och använd en bomullstuss att tillämpa den på nytvättad ansikte. Låt den stå i 30 minuter. Upprepa denna behandling varje dag i sex veckor.

Det minskar acne och finnar

 , vilket minskar synligheten av akne och finnar. pple syra innehåller kan också förhindra infektioner som orsakas av akne, eller när området runt finnar är irriterad eftersom du kramat dem.

 Det kan balansera pH-nivåerna om din hud är för fet (en annan orsak till akne).

Se även 

Det är en stor toner för ansiktet

Fukta en bomullstuss med en blandning av en matsked äppelcidervinäger och två koppar vatten. pplicera detta på ditt rena och torra ansikte varje natt innan du lägger dig. Det är inte nödvändigt att spola av det.

Och oroa dig inte om lukten, eftersom det försvinner snabbt (så att du inte kommer att lukta som en vandrande salladsbar).ågra tips för att använda äppelcidervinäger på huden

Först och främst måste du vara medveten om att du inte kan använda vanligt  på huden - det måste spädas i vatten. Om du inte följer detta viktiga steg kan du uppleva allergisk reaktion eller hudfläckar.Åtminstone bör förhållandet vara en del av ättika i tre delar vatten. Så om du vill göra en liter av denna vätska, använd 250 ml äppelcidervinäger och 750 ml vatten.

Med tiden kan du gradvis öka mängden äppelcidervinäger du använder, men använd aldrig det utan att blanda med någonting. Och innan du använder en toner- eller ansiktsvättning har du blivit blandad före  eftersom den tenderar att sticka ut. Du kan också lägga till andra ingredienser, såsom:

  • Grönt te
  • terisk olja av trollhassel
  • Gele från aloe vera

Innan du använder ansiktstvätt med äppelcidervinäger i känsliga områden, kontrollera att du Får inte en allergisk reaktion eller svår klåda. Testa det på hakan eller baksidan av din hand. 

nvänd en bomullsplatta eller -platta för att applicera det så enkelt som möjligt. Vissa kvinnor använder äppelcidervinäger för att ta bort sminken i slutet av dagen, så de tar full nytta av denna produkt, som vanligtvis är reserverad för middagsbordet.

Första gången du använder äppelcidervinäger för att tvätta ansiktet, är det en bra idé att skölja väl med varmt vatten efter bara fem minuter. fteråt kan du använda den under längre perioder och utan att skölja bort den.

Det är också viktigt att komma ihåg att du bara ska använda behandlingar med  på natten, eftersom 

Om du blandar blandningen i en sprayflaska, kan du få en uppfriskande applikation, men var försiktig så att du inte kommer in i ögonen. Du kan också lägga till äppelcidervinäger till din dagliga fuktighetskräm.

Vi rekommenderar att du läser: 

Varför inte dra nytta av fördelarna med resten av kroppen?

Äppelcidervinäger är inte bara en otroligt naturlig produkt för ditt ansikte.  på andra delar av kroppen.

ndra relevanta användningsområden för äppelcidervinäger är

Skydd mot solskador

Tekniskt sett kan det bidra till att minska skador och främja läkning efter överdriven exponering för solen.

Ta bort inåtväxande hårstrån

Om du upplever inåtväxande hårstrån, blöt en bomullstuss i ren äppelcidervinäger och skrubba det drabbade området försiktigt. ftersom det bekämpar inflammation och innehåller ättiksyra, 

ekämpa mjäll

Massiv hårbotten innan du duschar för att ta bort döda hudceller som har ackumulerats. Du kan också lägga till äppelcidervinäger till ditt vanliga schampo. Glöm inte att gnugga fingrarna med fingertopparna (inte naglarna).

Ta bort blåmärken

ftersom äppelcidervinäger slagsmål inflammation och lugnar skadad hud,  Häll en bomullspinne i en något rent äppelcidervinäger och applicera den på det blå märket. Låt det vara på en timme innan du bär en mild fuktkräm.

ehandling av myggbett

Det är vanligt att få kliande bett från myggor och andra insekter under sommaren. Syrahalten i äppelcidervinäger neutraliserar kliar effektivt. De antiinflammatoriska egenskaperna minskar också svullnad och påskyndar läkningsprocessen.

ADVERT

Lägg till din kommentar