De bästa behandlingarna mot solbränna

Varje dag utsätts vår hud för solens strålar. Om du utsätts för dem tillräckligt länge, kommer du att få solbränna efteråt. Denna typ av brännskada uppträder när ultravioletta strålar tränger igenom huden vilket gör att dermisvävnaden dör. Detta lämnar ful röd hud som också kan vara mycket smärtsam.

är huden lider av skador från överexponering för solen, är det viktigt att behandla det snabbt, eftersom det kan ha negativa effekter på hälsan och utseendet på vår hud. Även om det finns många olika produkter på marknaden för att förhindra solbränna, är det bäst att använda naturliga behandlingar när huden redan bränt, eftersom det kommer att vara uppfriskande och reparativ för det. Följande artikel kommer att visa dig några av de bästa 

Stanna i skuggan

Om du lider av en solbränna, att det bästa du kan göra hålla dig i skuggan, när  Om du måste gå ut, bära kläder som är bra och om möjligt skydda ditt ansikte med solskyddsmedel och en hatt.

Kallvatten

är huden lider av skador från solen, är en av de första saker du bör göra för att ta en kall dusch för att kyla ner och fräscha upp det drabbade området. Om möjligt, använd ett kallt lock för några minuter åt gången för att lugna den brända huden. Framför allt är det mycket viktigt att du dricker mycket vatten för att undvika uttorkning, eftersom kroppen förlorar vatten och väsentliga salter från solens exponering. Kall mjölkskydd

Mjölk är utmärkt för att lindra solbränna.

 Hur använder jag mjölk för solbränna?

Doppa en ren mjuk duk i helmjölk. Massage det i det solbrända området och låt det stå på i 20 minuter. Skölj med mycket kallt vatten.

Kamille

Kamille är en växt som skryter av sin lugnande medicinska egenskaper, vilket gör den idealisk för att lindra smärta från solbränna.

Hur använder jag kamomill?

Förbered camilla och låt det svalna helt. Lägg det i kylskåpet eller placera några isbitar i det för att kyla det snabbare. är det är kallt kan du använda en stor bomullspinne eller handduk för att applicera kalltåget till det drabbade området.

loe vera

loe vera är en av de mest använda

behandlingarna för solbränna. Det kommer inte bara att lindra smärtan av hudförbränning, men också regenerera vävnad och hjälpa huden att återhämta sig snabbare. Hur använder jag aloe vera?

Krama gelén från aloe vera-växten och applicera den direkt på det solbrända området.Det rekommenderas även för internt bruk. gör en smoothie av

ätbar aloe vera  Havregryn

Havregryn är idealisk för att ge fukt till solbränna huden, eftersom det mjukar och återställer skador som orsakas av solens exponering.

Hur använder jag havregryn?

land havremjöl med en bra mängd vatten för att bilda mycket. Massage detta över det drabbade området och låt det gå på ett par minuter. Skölj med kallt vatten.

pplesidereddik

pplesidereddik är en av de bästa lösningarna för behandling av solbränna.

Förutom att lindra smärta, förhindrar det också blåsor och beskjutning. 

pplicera inte ättiksyra direkt på huden, eftersom ättiksyra kan orsaka negativa reaktioner. Det rekommenderas att du först späd vinylacetatet med så mycket vatten.

Du kan applicera omslaget med utspädd ättika i 15 minuter till det drabbade området. fter 15 minuter mjuka duken i den fräscha blandningen.

ad med applesidereddik är ett annat alternativ. llt du behöver göra är att lägga till två koppar vinäger till ditt badvatten.

Kom ihåg ...

Det bästa är alltid att förhindra solbränna. Det är mycket viktigt att skydda huden mot de skadliga strålarna från solen. Gör det här med solskydd, drick mycket vatten, håll din hud fuktig, ha en hälsosam kost och daglig rengöring och exfoliering.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar