Länk mellan ledvärk och tarmbakterierÄven forskare har identifierat vissa riskfaktorer som kan utlösa detta hälsoproblem, experter är fortfarande inte säker på den direkta orsaken till denna sjukdom.

I sökandet efter en exakta orsaken, en grupp forskare med fokus på en möjlig gärningsman som hittills aldrig har beaktas: bakterier som lever i tarmen.

ya studier har visat att tarmbakterier kan orsaka ledvärk, inklusive smärta orsakad av reumatoid artrit.

Vidarebefordra relaterade sjukdomarna som förändrar immunsystemfunktioner, vilket kan leda till andra kroniska problem.

bakterier i tarmen - en orsak till ledvärk

I en studie från 2013 fann Dr. José Scher - en reumatolog vid ew York University - att patienter med reumatoid artrit (artrit) ofta haft tarmbakterier som kallas Prevotella copri , än de som inte lider av sjukdomen.

I en annan studie som publicerades i oktober samma år, 

Dessa studier är en del av ett försök utförs av forskare runt om i världen för att förstå och förklara roll microbiome (massan av mikrober som lever i mag-tarmkanalen) spelar i människors hälsa.

 som tillsammans väger mellan ett och två, 5 kg. Under de senaste åren har forskare försökt bevisa att dessa organismer har mycket att göra med människors hälsa. ågra utlösande sjukdomar, medan andra skyddar kroppen. 

Veena Taneja, en immunolog vid Mayo Clinic i ochester, Minnesota, som bekräftar att den

"är tydligare för varje studie som dessa mikrober kan påverka immunsystemet och bidrar till sjukdomar utanför tarmen. Gemensam smärta är förknippad med bakterier i tarmarna. " Forskarna var

förvånade rön visat att tarmbakterier påverkar immunsystemet mycket mer än man tidigare trott. Under de senaste decennierna har fall av autoimmuna störningar ökat. Många forskare på mikrober är övertygade om att

vår moderna livsstil och förändringar som har orsakat i microbiome ekosystemet är delvis ansvarig för detta problem. 

bakterier kan vara ansvariga för ledvärk Dessa mikrober påverkar hälsan hos tarmen, där två tredjedelar av kroppens immunceller är lokaliserade.

Under matsmältning måste magtarmkanalen brottas med en ständig ström av okända mikrober som har inkluderats tillsammans med mat och dryck. För att kunna jobba ordentligt har tarmarna utvecklat ett omfattande immunsystem som sträcker sig till andra organ utanför tarmarna.

Immuncellerna som lever i tarmarna har förmåga att aktivera inflammation i hela kroppscellerna  nligt José Scher

, Prevotella copri kan orsaka ett immunsvar som senare sprider sig till andra vävnader och orsakar ledsmärta . n annan teori är att de fördelaktiga mikroberna förskjuts och därigenom försvagar immunsystemet. Den senare teorin är en av dem som har mest stöd, eftersom en studie visade att

patienter med höga nivåer av Prevotella copri också hade reducerade nivåer av acteroides fragilis , som vilket är en användbar bakterie som stöder immunsystemet. esultaten av dessa studier har lett till att nya studier initieras för att fastställa strategier för användning av bakterier för behandling av immunsjukdomar.

Hälsoexperter rekommenderar faktiskt redan probiotika (goda bakterier) för återvinning av tarmfloran och behandling av hälsoproblemADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar