Dessa nötter är bara fantastiskt för din hälsa

Vi vet alla att  Du kan säga att de innehåller de flesta näringsämnena i det minsta paketet.

Som om det inte var tillräckligt, innehåller de vegetabiliskt fett, vilket är supersunt. I den här artikeln kommer vi att berätta för 

nötter och frön, det kompletta paketet

Världshälsoorganisationen (WHO) har lagt muttrar på listan över rekommenderade livsmedel i en hälsosam kost. Trots detta äter vi vanligtvis inte dem i rätt mängd eller korrekt, så vi njuter inte av alla sina fördelar.

Problemet är inte att vi inte äter tillräckligt med dem ... Men . Vi gillar att äta dem stekt, saltad eller täckt med socker som en efterrätt.

 tillsammans med andra hälsosamma livsmedel som sallader eller ångade grönsaker.

Det rekommenderade dagliga beloppet som ges av  är ca. 50 gram.

Dessa små pärlor är bra att behandla alla slags hälsoproblem och täcker många av dina grundläggande behov. Medan de inte gör mirakel själva, kan de faktiskt hjälpa till i olika behandlingar.

Kontrollera även detta: 

erätta vad som är fel, och jag kommer att berätta vad mutter eller frön att äta

Det finns åtminstone en av dem där ute som kan hjälpa till att förbättra eventuella hälsoproblem. Vi ska berätta om det viktigaste:

För högt kolesterol: mandlar, hasselnötter och valnötter

lla tre innehåller enkelomättade fettsyror som förbättrar din kardiovaskulär hälsa och tar bort fett och  från blodet. Äta 60 gram av en blandning av mandlar, valnötter och hasselnötter kan reducera nivån av dåligt kolesterol (LDL) med nästan 80%.

Dessa nötter  Speciellt hasselnötter som har upptäckts för att minska en aminosyra som heter homocystein, vilket kan skada din artärvägg.

Dessutom innehåller mandlar flavonoider som stöder ditt immunsystem.

För förstoppning: macadamianötter, valnötter och pistagenötter

är du inte kan gå på toaletten,  Det beror på att båda innehåller en bra mängd fiber. Men dessa lösningar rekommenderas din mormor till dig, inte de enda alternativen du har.

Det har visats i flera studier att den 

Det bör också noteras att dessa livsmedel har förmågan att . n handfull en av dem är perfekt för att hantera förstoppning.

För viktproblem: mandlar, hasselnötter och valnötter

Detta är samma kombination som vi använde för högt kolesterol. Vissa tror att nötter inte är bra för överviktiga människor, men det här är inte sant. är 

Människor som äter mandlar, hasselnötter eller valnötter regelbundet, har  Detta beror främst på att de är mycket mättade.

Om du äter 1/4 kopp nötter, kommer du att äta tillräckligt med kalorier till . Dessutom innehåller de hälsosam vegetabilisk olja av mycket hög kvalitet.

För diabetes, mandlar, cashewnötter, pinjenötter och pistaschmandlar

Dessa nötter ger en stor mängd av mineraler (inklusive järn, kalcium och magnesium). Om vi ??fokuserar på bara en av dem, magnesium, kan vi säga att 

Det har visat sig att magnesium är bra för insulinresistens och därmed hjälper till att förhindra diabetes, eller hålla den från att försämras. För kalium, de pistaschmandlar en mycket hög halt, och avsaknaden av detta mineral är en riskfaktor för diabetes.

För degenerativa hälsoproblem, mandlar och hasselnötter

demens och lzheimers sjukdom är  ötter i allmänhet och mandlar och hasselnötter i synnerhet kan minska risken för att få dem.

nledningen är att de innehåller mycket av vitamin , vilka . Mandel har 25, 6 mg per 100 g och hasselnötter 17, 5 mg.

För smärtsam menstruation: pistagenötter

Om premenstruellt syndrom är ett verkligt problem för dig, om du får mycket smärtsamma menstruationscykeln, eller om du blir alltför edgy, är  nötskal för dig.

De innehåller en bra mängd vitamin 6, vilket flera studier säger hjälper till med depression som kommer före menstruation. De hjälper också till  (en annan typisk problem).

pistachiomuttrar med 1, 7 mg vitamin 6 per 100 gram.

för utmattning: mandel

för bättre prestanda på jobbet eller i idrott, om du känner att du somnar som helst, och du har svårt att få saker gjorda , mandel hjälpa till.

äter 75 gram per dag för att reglera kolhydratreserver, transport- och metabolism syre. Som om det inte var tillräckligt, innehåller de också antioxidanter.

kalcium förlust i benen: mandel och pinjenötter

ötter är en bra källa till kalcium och rekommenderas för veganer eller personer som inte äter mejeriprodukter eftersom de är laktosintoleranta. n av de nötter som innehåller det mesta av detta mineral är mandel (269 mg per 100 gram).

är det gäller pinjenötter innehåller de en betydande mängd zink (6, 45 mg per 100 gram), ett mineral som 

n handfull bägge varje dag och ... starkare ben! 

Huvudfoto med tillstånd av 

7 valnötter du förmodligen inte visste om

För att dra full nytta av valnötter behöver du bara en handfull dag. De innehåller mycket kalorier, men de är värda det. Lär dig varför i den här artikeln. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar