Så att du kan bekämpa divertikulit på ett naturligt sätt

Divertikulit är ett tillstånd som påverkar matsmältningen. Den förekommer i tarmen 

xperter vet inte vad som orsakar detta tillstånd. Men det antas att det uppstår när du använder för mycket kraft på avföring. Detta sätter tryck på tarmväggarna och kan provocera inflammation och irritation.

De vanligaste symptomen kan vara:

  • blod i avföringen

  • Diarré

  • Förstoppning

  • Illamående

  • Stitching

  • Smärta vid beröring magen

Om du har detta villkor, har du Förmodligen en önskan att minska dessa symptom och bli bättre. Först, prata med din läkare. Försök sedan med några av dessa hemmetoder som kan hjälpa dig att bekämpa symtomen.

Potatis

är det gäller smak kan detta vara en av de mer tråkiga grönsakerna. Ändå rekommenderas det att äta  när du har divertikulit.

Detta beror på att det har ett högt antal antiinflammatoriska medel och stärkelse 

Kom ihåg, det är en dålig idé att äta dem stekt. Om det var vad du planerar att göra, borde du veta att fett kommer att göra tillståndet sämre. Det kommer också att ta bort alla fördelar som potatis erbjuder.

De bästa alternativen är bakade, grillade eller som potatismos.

Papaya och Päron

Dessa är några av de bästa frukterna för att hjälpa matsmältningen. Kombinationen av  och päron är utsökt. Men inte bara det: de ger också en stor mängd näringsämnen.

. Detta beror på de organiska föreningarna de har.

Det finns också en annan uppsättning faktorer som gör det till en bra kombination. Dessa frukter har båda stora mängder fiber. De har också höga nivåer av vitaminer och mineraler. Dessa faktorer hjälper kroppen att bekämpa symptomen på divertikulit.

Vitamin C

Din kropp använder en stor mängd vitamin C. Det hjälper det att utföra många interna uppgifter. På grund av detta bör vi vara uppmärksamma på våra nivåer av vitamin C.

land de många funktionerna i C-vitamin, hjälper kroppen att skapa nya celler, stimulera nervsystemet och används i nästan alla kroppsliga processer.

ygga

Detta är ett viktigt spannmål som ingår i din kost när du har divertikulit.

 för att bekämpa detta tillstånd. Men kom ihåg att andra typer av spannmål är dåliga för dig när du har detta tillstånd.

Korn kan ätas i soppor, grytor, blandat med andra korn och spannmål, eller något annat du kan tänka dig.Det är bara fantasin som sätter begränsningar.

Det finns inga ursäkter för att inte inkludera korn i kosten.

Vitlök

 är en av de mest använda naturpreparaten. Människor använder den för att bota en myriad av fysiska sjukdomar, inklusive divertikulit.

De aktiva ingredienserna i vitlök är mycket kraftfulla. 

Minns att divertikulit blir värre när magen blir inflammerad. tt äta vitlök håller detta problem i sjön. Med hjälp av vitlök kan också 

Undvik kryddstark mat

Om du gillar kryddig mat eller kryddstark mat, måste du klippa ut det här tills du är bättre. Spicy mat är en av anledningarna till att människor inte kan bli av med divertikulit.

 Detta fördröjer läkningsprocessen och gör även symtomen värre.

Så du måste offra den kryddiga maten tills du är bättre. Det är värt det.

Oregano

Spice all din mat med oregano kan vara en bra idé. Detta krydda ger väsentlig lättnad för dem som lider av divertikulit.

Oregano har goda antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. Detta kommer att hjälpa till att frigöra några parasiter eller infektioner som påverkar din tarm.

Dessutom kan  dränera avfall från din kropp mycket enkelt.

Från denna punkt går allt tillbaka till ett neutralt tillstånd, och divertikulit blir mycket lättare att bota.

icinolja

tt bra sätt att bli av med en bakteriell infektion i tjocktarmen är genom att rengöra den. tt alternativ för att göra detta är att använda 

Men det är viktigt att komma ihåg att Denna olja är mycket kraftfull. Det har till och med styrkan att döda alla goda bakterier i din tarm.

På grund av detta måste du bara ta det rekommenderade beloppet eller under observation. tt ta för mycket av denna olja kan vara mycket farlig.

Vikten av att ha en bra diagnostiska

symptom av divertikulit liknar andra krämpor matsmältnings, som . 

Vi rekommenderar att du kontaktar din läkare om du tror att du kan ha divertikulit.

Tarminfektioner kan dölja ett mycket större problem.

Om du upplever några av symtomen i samband med divertikulit, kontakta en läkare. Han / hon kan berätta hur tillståndet är.

Samtidigt 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar