Tips för att undvika vätskeansamling

Det finns många anledningar till varför du kan uppleva svullnad i händer eller ben: en lång dag på jobbet, eftersom du är överviktig när du är gravid, om du har ett högt intag av salt ...

Om du lider av detta problem, bör du veta att det finns en lösning på detta tillstånd som orsakas av vätskeansamling.

Läs vidare för att lära dig några tips för att undvika vätskeansamling i din kropp.

Varför lider man av vätskeförsamlingar?

Det är några olika skäl vätskeretention, inklusive:

 • 
 • Hjärtsjukdom
 • Dåliga matvanor
 • Övervikt
 • högt saltintag
 • hormonförändringar
 • Menopause
 • spännings
 • cirkulationsproblem
 • ett lågt intag av 

är kroppen ser till att du inte får tillräckligt med vatten, mekanismen försvara sin att det håller tillbaka den vätska som redan finns. Det är nästan som att stänga en dörr för att förhindra att vatten släpps ut.

Det är ingen tvekan om att du är medveten om att din kropp behöver vätska för att utföra alla sina vitala funktioner. 

Därför har vi sagt "drick två liter vatten om dagen" en miljon gånger. Kanske du trodde att två liter lät lite för mycket, men det är det inte. bsolut inte.

är du har vätskeansamling, finns det en stor chans för det att det finns allvarligare underliggande problem som orsakar det, som behöver uppmärksamhet. Var noga med att kontakta din läkare och försök att skära ut ohälsosamma vanor.

Se också: 

De bästa sätten att undvika vätskeretention fraktioner

Det första steget är att förstå varför du lider av vätskeretention och att vara medveten om hur det påverkar din kropp. I de flesta fall kommer du att märka svullnad av

 • Hands
 • ena
 • vrister
 • fötter

För att undvika detta problem, som har mer att säga än bara hur det ser ut, eftersom det Även om du talar om ett hälsoproblem behöver du ha en hälsosammare livsstil.

Kolla in följande tips:

Öka ditt intag av livsmedel med hög vattenhalt

Inkludera frukter som apelsiner, äpplen, päron, persikor och blåbär, till diet din.

Få motion för att förbättra cirkulationen

För att främja blodcirkulationen i de nedre extremiteterna kan prova övningar som cykling, dans eller vandring.

dricka åtta glas vatten om dagen

Du vet redan att det tar minst två liter vatten om dagen för att kroppen ska fungera korrekt.

Minska saltintaget

Om det finns för mycket att be dig att helt sluta äta salt, bör du försöka välja Himalayas salt (rosa salt).Du kan också använda örter, citronsaft och som kan ersätta salt.

Ju mindre salt du äter desto mindre vill du ha saltbusken på middagsbordet, något som 

Klipp bearbetade livsmedel

Du bör också undvika att äta färdiga livsmedel, eftersom de ofta fylls med natrium som är dolt från sina många ingredienser. Detta inkluderar paned fisk, korv och sopor i allmänhet.

Lägg till mycket protein i din dagliga kost

Glöm inte att om din diet inte har tillräckligt med protein, kommer albuminproduktionen att minska, vilket orsakar att vätska ackumuleras i vävnad.

Sova mellan sju och åtta timmar om dagen

Försök att ta pauser när du kan, inte sitta i samma position i flera timmar. Oavsett om du står eller sitter på jobbet ska du 

 och avslappning är viktigt för att förhindra vätskans ackumulering i ben, anklar och fötter.

Drinkar örter som är diuretika

Det finns många örter som kan vara användbara om du inte gillar smaken av vatten eller inte brukar dricka mycket av det. aturliga teer kommer att ge din kropp det vätska du behöver utan att bli uttråkad för dig.

nvänd inte täta kläder

Detta är särskilt viktigt om du spenderar mycket tid i sittande. Om du flyger någonstans ller kanske vill du ha dem på dig dagligen för att arbeta för att ta trycket från dina anklar.

Dessa strumpor är perfekta för att förhindra vätskeretention orsakad av cirkulationsproblem.

Undvik bearbetade och raffinerade livsmedel som vit mjöl och socker.

Detta gäller även för dryckesoda och för mycket kaffe. De tar bort "extra" vatten från kroppen och håller fast vid dina muskelfibrer.

Variera din kost

Försök alltid att köpa säsongsbetonade ingredienser (frukt och grönsaker). Inkludera vissa lågkolväte- och natriumfetter rik på animaliskt eller vegetabiliskt protein (potatis, havre, sojabönor).

Dessa livsmedel hjälper din lever att producera ett läkemedel som hindrar vätska från att bygga upp med din cellmembran.

Vi rekommenderar dig att läsa: 

Växter som hjälper till med vätskesamlingar

Diuretiska örter kan användas för att lösa detta problem. Du undrar nog vilka som är de bästa alternativen för dig. Här är de växter som står högst upp på listan.

Maskros

Inga örter har bättre fördelar mot vätskesamlingar. Du borde dricka te från maskrosor före lunch och middag. Det kommer också att hjälpa 

apid Plant

Detta är en annan växt du borde ha runt huset. Minska svullnad, lätta avlägsnandet av fett och toxiner, eliminera celluliter och fungera som en naturlig laxermedel.Drick upp till två koppar om dagen.

Grönt te

Ja, du vet redan vilka fördelar grönt te kan ha för din hälsa. accelererar ämnesomsättningen och hjälper till att eliminera . Det kämpar också mot vätskesamlingar!

Dessutom rekommenderas grönt te för personer som försöker gå ner i vikt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar