Behandlingar för att lindra spruckna hälar på några dagar

 Det finns flera olika hygienkrav som kan orsaka detta problem, men oftast är det ett resultat av användning av öppna sandaler eller att man går runt 

spruckna hälar kännetecknas av att man har en sprucken, torr yta som består av epidermis och även subkutan hud i vissa fall, vilket orsakar svår smärta.

I likhet med många andra frågor som uppstår i fötterna, många människor tenderar att ignorera det, tills den utvecklas till de mer extrema faser där skador på huden är mycket tydlig, och åtföljande symtom har också börjat dyka upp upp.

Den goda nyheten är att Det kommer att göra dina fötter ser bättre ut och det kommer att förbättra din livskvalitet. Lider du av detta tillstånd just nu?

Fotbad

Varje kväll innan du går till sängs, flytta fötterna i varmt vatten i 15 till 20 minuter, sedan gnugga dem med en pimpsten, samtidigt som man undviker skador på områden som redan knäckt mer än de är redan.

 som utgör de flesta av de hårda områden och orsaka torrhet.

Slutligen, skölj fötterna, tillämpa en bra fuktighetskräm och sätta på dina strumpor innan du går till sängs. På så sätt håller du fötterna hydratiserade under natten.

Du bör Men du bör ta ett fotbad regelbundet när du har blivit av de spruckna hälar, eftersom detta kommer att fungera som en förebyggande åtgärd.

Vill du veta mer? Läs: 

Cream av avokado och banan

Denna kräm av banan och avokado är mjuk, och det kommer  • 1 mogen avokado
 • 1 mogen bananMos båda ingredienser tillsammans tills de bildar en jämn pasta och tillämpa det som en mask på din. Förpacka fötterna i plastfolie i 30 minuter och skölj sedan ordentligt med varmt vatten.

För bästa resultat gör 

Lemon Scrub

Denna naturliga behandling exfolierar bort döda hudceller och mjuka förhårdnader på hälarna.

 eftersom sur citron kan orsaka det känns som det brinner när du använder den. • saften från en citron
 • 1/4 dl sockerSkapa en massa med hjälp av dessa två ingredienser, blöta fötterna med varmt vatten och tillämpa den med mild cirkulära rörelser för att gnugga denna skrubb på de drabbade områdena på klackarna.

Låt det stå i 10 minuter innan du sköljer det med varmt vatten. Upprepa det tre gånger i veckan för att få de bästa resultaten.

Kokosolja

Denna naturliga olja har ett antal fördelar att ta hand om huden, särskilt när det gäller att 

De antibakteriella egenskaperna hos kokosolja hjälper till att 

Tack vare sina utmärkta fuktgivande förmåga, ansåg det vara ett bra sätt att lindra nariga klackar, regenerera huden och ta bort förhårdnader.pplicera en bra mängd kokosnötolja på de drabbade områdena och gnugga det bra in i huden.

Helst bör du upprepa behandlingen två gånger om dagen, varje dag.

Kakaosmör

Som kokosolja, är kakaosmör en stor hjälp att ta hand om huden, och det hjälper till att reparera och lindra torrhet.Köp kakaosmör med hög kvalitet i en hälsokostaffär eller ett apotek, och tillämpa den på den torra hälarna varje kväll innan du går till sängs.

Läs: 

Tips för att lindra nariga klackar

ågra av de ovan nämnda behandlingarna kan vara användbara för att lindra nariga klackar, 

Ändå beror deras effektivitet på andra åtgärder du vidtar för att förbättra dina fötter.

 • och fria från smuts.
 • fter en lång hård dag, lägg dem i ett fotbad med varmt vatten.
 • Kom ihåg att 
 • Undvik att använda skor som är för snäva eller exponera fötterna på föremålen.
 • Gå inte barfota länge.
 • fter duschar, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar