Vaginal irritation: orsaker och naturliga behandlingar

tt av de vanligaste problemen som kvinnor i alla faser av livet kan stöta på är vaginal irritation.

Det finns ett symptom som kan åtföljas av lukt, rodnad och smärta, beroende på orsaken.

 som hjälper till att upprätthålla en fuktbalans och eliminera skadliga bakterier som orsakar infektioner.

 och flera andra tillstånd som kan vara mycket obehagliga.

Det finns flera utlösare för dessa intima, ofta pinsamma, problem för kvinnor. Lyckligtvis är det också innan de går vidare till en mer komplex scen.

Vad är orsakerna till vaginal irritation?

 och sårbar än andra delar av kroppen. Det har en högre risk att utveckla olika förhållanden.

irritation kan orsakas av en infektion, ett förändrat pH i vagina, eller en allergi mot vissa med hjälp av sådana produkter eller kondomer av latex kemisk hygien.

Se även: Modell förlorat ben efter användning av tamponger

akteriell vaginos

n av de vanligaste orsakerna till vaginal klåda är bakteriell vaginos (V). Detta är Det kan orsaka irriterande symptom som inkluderar bränning, irritation, gul urladdning och stark lukt.

Trøskegjær (Candida albicans)

Jäst infektioner är en annan vanlig orsak, orsakas av en svamp som kallas Candida albicans. är något av detta jäst växa okontrollerat i slidan, skapar det en tjock, vitaktig utsläpp som kännetecknas av en 

I de flesta fall leder detta till irritation både insidan och utsidan av underlivet, en gnagande känsla av klåda eller brännande.

Sexuellt överförbara sjukdomar

tt av de vanligaste varningssymtomen på en sexuellt överförbar sjukdom är vaginal irritation.

Även om det är mindre vanligt att detta är orsaken till dina symtom är det bäst att tala med din läkare för att vara säker.

Menopause

Under klimakteriet kommer att genomgå en serie av genom att ändra kroppens naturliga pH och orsaka torrhet.

allergier

nvändning av produkter som innehåller kemikalier som utlöser allergiska reaktioner är en mycket vanlig orsak till vaginal irritation. Dessa kan hittas i saker som:

 • Parfymerad toalettpapper
 • tvål och rengöringsmedel
 • Deodorant produkter för intima områden
 • Sheet torktumlare
 • Parfymerad våtservetter
 • tamponger och bindor

aturliga behandlingar mot vaginal irritation

Om orsaken är en infektion eller en sexuellt överförbar sjukdom, är det viktigt att du pratar med din läkare för att få en korrekt diagnos innan du fortsätter med någon behandling.

Generellt sett är och återställa den naturliga balansen i detta område.

Solblom (rnica)

Denna växt har kraftiga antiinflammatoriska egenskaper som främjar läkning av huden för att lindra klåda och smärta. • Gör ett te av bladen eller ett extrakt från denna växt och applicera det på det yttre området.

Fjärilar (Calendula)

Fjärilar är ett av de bästa sätten att lindra problem i samband med det vaginala området. något som är användbart för att lindra smärta och inflammation. • Som med solros, gör ett te och använd vätskan som en yttre sköljning.

Trollhassel

Förmågan hos denna växt att bekämpa inflammation hjälper till att minska klåda och brinna i vaginala området samtidigt som man bekämpar alla typer av infektioner. • Fukta en bomullspinne eller trasa med vatten av häxhasel och applicera det på de drabbade områdena.

Yoghurt med probiotika

Om du äter naturlig yoghurt med probiotika är det ett av de bästa sätten att lugna irritationer. Du kan också applicera den direkt på det vaginala området för att lindra det.

Den hälsosamma bakteriekulturen av yoghurt reducerar de skadliga patogenerna och återställer det naturliga pH-värdet på vagina.

Vi rekommenderar läsning: Ta reda på om pH-värdet är ur balans

ågra saker att tänka på ...

Även om många människor fortfarande tycker att det är obehagligt att tala om detta intima område 

Vagina är ett mycket känsligt område, och eventuella problem måste åtgärdas ordentligt för att förhindra utveckling av sjukdomar eller allvarligare symptom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar