10 Tips för perfekt potatismos

 Denna populära maträtt har otaliga varianter och kan komplettera en mängd andra recept för varje tillfälle. Även om det kan tyckas som en enkel maträtt att laga vid första ögonkastet, kräver det bra teknik, och 

 Om du har försökt och misslyckats med att göra den bästa potatismoussen med en krämig, jämn textur, 

Välj rätt potatis typ för perfekta potatismos

Även om du kanske inte alltid märker subtila skillnader, bör du först veta att det finns tre olika typer av potatis: mjölig, vaxartad och koka snabbt. Om du vill se till att du får en jämn och krämig potatismos, se till att du väljer inlagda potatisar, till exempel röda potatisar.  Om mjölkpotatis inte är tillgänglig för dig, byt ut dem med kokpunkt.

Klipp potatisbitarna av samma storlek

Potatis som har skurits i olika storlekar kommer att koka med olika hastigheter, vilket innebär att de större bitarna tar längre tid än de små. Det betyder att den färdiga mosade produkten inte kommer att vara lika konsekvent som det skulle vara om du skär potatisen av samma storlek. Försök att skära dem i små bitar för att de ska laga mat samtidigt och att de får en bra konsistens.

Ta bort överdriven luftfuktighet

Det finns många olika sätt att göra dina potatismos ljusa och luftiga. tt av de bättre kända trick är att dränera potatisarna efter kokning och sedan återföra dem till pannan medan kokplattan fortfarande är het. Se till att all extra fukt har förångats, eftersom det kan göra att potatisen blir fuktig eller vattnig.

nvänd en rotgräsklippare

nvänd inte en mixer, matberedare eller handmixer. Om du mashar dem för mycket, kommer stärkelsen i potatisen att bryta ner, vilket resulterar i en klibbig produkt.  men du får mycket bättre resultat.

landa inte dem för mycket

Som ovanstående är det viktigt att vara försiktig när man blandar kräm, mjölk eller smör när du har de flesta potatiserna.

Lägg inte till kall grädde eller mjölk

är du lägger grädde eller mjölk till mäsk, se till att det har värmts upp, så att den lätt kan absorberas av potatis, som eliminerar behovet av att röra för mycket i dem.

Lägg inte till mycket vätska

Samtidigt kan du inkludera grädde, mjölk eller majonnäs (och mer!) till ditt recept, undvik att lägga till för mycket av dessa ingredienser för att se till att potatismoserna inte blir våta. 

Du får mycket smör

De bästa kockarna rekommenderar att du använder 200 g smör per 450 g potatis för att upprätthålla balans mellan de två ingredienserna. Detta ger dig en mjuk och läcker potatismos.

Glöm inte salt

 Detta hjälper potatiserna att absorbera det tidigt och göra dem enklare att klippa. Ingenting - inte ens smör - ger lika mycket smak som kryddan du använder från början.

Vänta inte till sista minuten

Liksom många andra livsmedel är . n bra taktik är att förbereda ingredienserna dagen före måltiden, så allt du behöver göra är att laga potatis, masha dem och blanda andra ingredienser.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar