5 Enkla och kreativa sätt att äta havregrynsgröt på

Havregryn är en av de hälsosammaste mat man kan hitta. Det har många egenskaper som är fantastiska för din hälsa: Det ger dig energi, ger dig din dagliga dos av fiber och reglerar ditt nervsystem. Ta en titt på den här artikeln för att upptäcka några . Prova några av dessa enkla recept och dra nytta av havregryns hälsofördelar idag!

Fördelar med havregryn

 • eglerar blodsockernivån.
 • Minskar arteriell hypertension och kolesterol.
 • Har diuretika egenskaper som hjälper dig att bli av med överskott av vätska.
 • Är en bra laxerande.
 • Ger dig mycket energi och bekämpar trötthet.
 • Ökar din libido.
 • Ger dig en god känsla av mättnad.
 • eglerar nervsystemet och är därför perfekt för dem som kämpar med stress och ångest.

n komplett frukost

Som vi nämnde ovan är det att äta havregrynsgröt är ett bra sätt att ge dig extra energi, vilket innebär att det är bäst lämpad som en morgonen måltid. Det låter dig börja dagen full av energi och hålla din mat full till lunch. Vi rekommenderar följande frukost:

 • 2 msk rå, krossad gröt eller havregryn är dränkta föregående kväll.
 • 1 matsked honung.
 • 1 handfull nötter eller frön.
 • 1 handfull torkad frukt (plommon, russin eller fikon.)

landa alla dessa ingredienser och dekorationer upp med lite kakaopulver.

Oatmeal

Det här är namnet på ett recept som ser lite ut som risgrynsgröt, men den engelska versionen använder havregryn istället risgryn. Denna maträtt är inte bara hälsosammare än risgröt, men det är också mer fyllning. 

Koka en kopp mjölk (du kan ersätta mjölk med havremjölk om du föredrar) med 3 msk havregryn och en kanelstång. Låt det koka i fem minuter under omröring nytt och nytt. Med denna enkla metod du kommer att lägga grunden för en mycket näringsrik maträtt, som du kan variera genom att lägga till färsk frukt eller söt med brunt socker, honung eller agavenektar.

Vegetabiliska puré

Oatmeal är perfekt att smälta in din grønnsakspureer eftersom det gör puré Du kanske vill ersätta potatis, ost eller grädde med havregryn, vilket gör den friskare, men mättad.

Lägg 1 matsked havregryn för varje person och blanda alla ingredienserna tillsammans. Du kan också krossa havregryn och blanda dem efter att pureen är gjord för att kontrollera tjockleken.

panering

Den mest välsmakande och kreativt sätt att använda havremjöl är följande: Du kan använda riven havregryn eller helkorn. n annan möjlighet är att blanda havregryn med frön för att ge den en unik smak. Dessa recept kommer att vara mjuka i mitten och skarpa på utsidan.

Havregryn

Med detta recept märker du inte ens att du får havregryn. Detta är ett perfekt alternativ för de som är laktosintoleranta, kämpar för att smälta mjölk eller för dem som lider av akne och oren hud

. Detta beror på att växtbaserad mjölk har olika egenskaper än konjölk, men kan användas på samma sätt. Och dessutom är denna typ av mjölk väldigt lätt att förbereda. landa 1 msk havregryn med en kopp krämhärdad vatten och rör om i några minuter eller tills vattnet blir vit. Så så havremjöl och söt vätska smaka på. Du kan njuta av denna mjölkkalla eller heta, precis som vanlig mjölk, och

du kan också använda den för matlagning

. Om du vill använda denna mjölk istället för grädde, använd mer havregryn och mindre vatten och låt ha havremjöl kvar i vätskan. Detta garanterar ett hälsosammare och enklare sätt att laga dina dagliga måltider och ge dem en extra god smak!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar