7 Recept från liktornar fötterna

Varför vi bryr sig så lite om sina fötter, när de är en en så viktig del av kroppen ? De har hela kroppsvikt och hjälper oss att komma från ett ställe till ett annat. Är de inte bara värda lite extra problem? Precis som du tar hand om din hud till exempel, bör du göra samma för dina fötter. nnars kommer tecken på skada och försumlighet uppstå. I dagens artikel kommer vi att lära dig några enkla åtgärder mot som du kan använda hemma. Inte bara kommer dina fötter att bli vackrare; Dessa lösningar kommer också att lindra eventuell smärta du kan ha.

Varför blir hud och groats under fötterna svåra?

fter en lång dag kan dina fötter bli mycket trötta. tt gå i höga klackar, barfota, under torra förhållanden och skor som är för små, svett ... Dessa är bara några faktorer som kan orsaka problem med fötterna.

kallus och liktornar kan förekomma i många områden av foten, särskilt hälen, på sidan av stor- och lilletåa, eller ovanpå tårna. Först, de är bara lite irriterande, men om du inte gör något åt ??problemet, kommer de så småningom att bli mer och mer smärtsamt.

 - de hindra dig från att bära skor alls, och gör ont hela dagen. Detta kan spegla ditt humör, din produktivitet på jobbet, och till och med din personlighet.

Om du aldrig har haft liktornar före (lycklig du är!), Är det viktigt att du börjar att vidta förebyggande åtgärder It. Till exempel, var noga med att ge fukt till fötterna varje gång du duschar eller tar ett badkar. n gång i veckan bör du smeta några droppar olivolja eller lite vaselin på fötterna för djupgående fukt. Var noga med att ha på dig bekväma skor som är perfekta. Om dina skor är nya, ta skavsårsplåster på ställen där du vet att du ofta får blåsor eller förhårdnader, och inte gå med dem för länge i början.

Det är också en bra idé att ta av dig skor och strumpor när du kommer hem. Doppa dina fötter i ett fotbad med varmt vatten och med örter som kamille. Detta kommer att göra dina fötter mer avslappnade. Lukten av örten kan ge en helande effekt, det också!

Om du redan har störd av hård hud; bli vänner med den ökända pimpstenen! Men kom ihåg att använda den försiktigt och skrubba inte fötterna tills det gör ont. Försök alltid använda den efter duschen eller badet, eftersom huden på dina fötter är mjukast. Du kan också använda en fil för att avlägsna grova kanter av död hud runt hälen, fötterna eller tårens sulor. Men filera dig, gör inte det i mer än tre minuter åt gången, och applicera en fuktkräm efteråt. Kom ihåg att bära bekväma skor från och med nu och var medveten om symtom på obehag och smärta.

ecept för hård hud och homicider för hemmabruk

ortsett från att använda pimpsten kan lickor vara mycket smärtsamma när du rör dem. otera följande recept:

eceptnummer 1Skär en lök i två och gnid en halv på fotens exponerade område. Upprepa denna procedur varje kväll innan du lämnar. Du behöver inte tvätta dina fötter efteråt; Låt ju saften från slingan dra in i huden. Sätt på ett par strumpor och gå och lägg dig. Lök är läkning och antiinflammatorisk.

ecept nr 2 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 matsked olivoljaMos vitlök med oliv oljad och täcka grov hud med kompositionen. Lägg en lapp eller handduk över det täckta området och låt det sitta över natten. Torka av det på morgonen utan att rengöra det. Upprepa detta dagligen tills problemet är borta.

ecept nummer 3 • n handfull esle med stam
 • 1 matsked vattentt ha näsa hemma är en bra idé. Ta en handfull stammar och löv och blanda dem med lite vatten. Du kommer att få någon form av pasta som du kan sprida direkt på hård hud. Skydda med en gasbind eller handduk och låt den sitta i tre timmar innan du tar bort den.

ecept # 4 • n handfull ringblomma med blad
 • 1 matsked vattenProceduren är densamma som näsan. pplicera på kvällen innan du lämnar.

eceptnummer 5Denna frukt har antiinflammatoriska egenskaper som är uppfriskande och lugnande. Dela fiken i två, ta bort fläsk och smör det rakt på den hårda huden eller ljummen innan du lägger dig. Skydda med en plåstret och ha på sig strumpor så att arken inte blir smutsiga. nvänd sedan pimpstenen på foten innan du slutligen gnuggar fuktkrämen.

ecept nummer 6 • 2 matskedar bakpulver
 • 1 matsked varmt vatten

Metod

Gör en tjock pasta av bakpulver och vatten. pplicera den på hård hud med cirkulära rörelser för att skala huden. Låt det sitta i 20 till 30 minuter innan du tar bort det med varmt vatten. nvänd sedan en pimpsten eller en fil. Glöm inte att ha fuktkräm på fötterna!

eceptnummer 7 • 4 matskedar Chamomile
 • 1 liter kokande vattenGör kamille. Låt det svalna i några minuter innan du doppar fötterna i en skål med denna vätska. Detta kommer att mjukna hård hud och göra det lättare att använda pimpsten på den. u kanske ny rekord i antal repetitioner, men 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar