8 Hälsosam och näringsrik frukost

äringsrika frukostar ger dig "bränsle" så att du kan börja dagen med mycket energi. Det ger också din kropp de viktiga näringsämnen som gör att den fungerar ordentligt. Det är därför som nutritionists rekommenderar starkt att du aldrig hoppa över din frukost. Dessutom tror de att en god frukost kommer att ge din kropp tillräckligt med energi för dagen och aktivera din ämnesomsättning

Många studier har visat att inte äta frukost kan hjälpa dig att gå upp i vikt. n av effekterna av att inte äta frukost är att du känner dig hungrig hela dagen. Således kan du sluta äta mer kalorier. n frukost full av näring, men kommer att ge dig en känsla av fullkomlighet och många hälsofördelar

Om du tänker på hur viktigt frukost är för din kropp och din hälsa, bör du definitivt börja titta på olika hälsosamma och näringsrika frukost. Vi kommer nu att ge dig 8 enkla recept för läckra och näringsrika frukostar. Då är du aldrig mer ursäktad för att hoppa över dagens huvudmåltid.

Havre med frukt

Havre och frukt är två av de bästa sätten att påskynda din ämnesomsättning. Det ger din kropp den energi som behövs och håller dig i allmänhet frisk . Denna frukost är lätt att göra. llt du behöver är en halv kopp havremjöl i skummjölk. Sedan lägger du till en matsked vetex eller krossad linfrö och 1/4 kopp bär, äpplen eller bananer.

Vi rekommenderar inte att använda färdiga blandningar av havregryn, eftersom de ofta har mer socker och mindre näringsämnen.

Grekisk yoghurt med granola

Grekisk yoghurt har blivit mycket populär. Detta beror på att det har mer protein och probiotika som vanlig yoghurt. Idealiskt bör du använda naturlig grekisk yoghurt och tillsätt 1/4 kopp granola (nötter och frukt).

Frukt- och jordnötssmörkvafflar

Denna läckra frukost är perfekt för barn. Det smakar gott och har en rolig form, vilket är en spännande förändring för dem . Lägg våffeln i brödrosten och när du är klar har du jordnötssmör och några bär. Du kan också lägga den i två och få en "vaffelmacka".

urrito med ägg och svamp

Om du har mer tid att laga mat, . Ta en matsked av grapefruktolja eller olivolja i pannan och tillsätt svampar i bitar och ett ägg. landa ihop och simma i några minuter. Lägg sedan till en vete tortilla och ha en god måltid.

Sandwich till frukost

Gör en  med dessa hälsosamma ingredienser och . Vad du behöver är att steka ett ägg i lite olivolja, sätt det mellan två skivor bröd. Lägg till lite bacon, vissa lämnar spenat och eventuellt lite låg fet ost.

Vegetarisk Omelett

. Skär ett ägg i en skål och ha i bitar av röda och gröna paprika, lök och några löv hackad spenat. Lägg blandningen i en panna med lite olivolja och låt den steka tills ägget är klart. Topp omelett med några bönor eller någon skivad avokado.

Mjölk, frukt och havregryn

Smoothies är ett utmärkt sätt att få en snabb och hälsosam frukost. Den här goda varianten är väldigt lätt att göra och har alla ingredienser du behöver för att börja dagen med mycket energi . Dessutom får du tillräckligt med energi för att hålla hela dagen.

Ingredienser

  • I kopp ljusmjölk eller skum
  • 1 del banan, äpple, körsbär, persika eller vad som helst du har som favoritfrukt. Du kan också kombinera fler frukter.
  • 1/2 kopp havre

Steg

Ha alla ingredienser i en mixer. landa väl tills det har en jämn textur. Du kan också ha lite älskling. Vi rekommenderar att du dricker detta samtal.

Smoothie med yoghurt, jordgubbar och havre

. Maten i denna drink ger dig mycket energi, stimulerar matsmältningen och ger dig känsla av mättnad.

Ingredienser

  • 1 kopp naturlig yoghurt med låg fetthalt.
  • 160 gram jordgubbar.
  • 1/2 kopp havre

Steg

landa alla ingredienser i en mixer och söt med honung.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar