Njuta av en läcker och hälsosam sallad varje dag i veckanMånga föredrar att välja andra aptitretare som är mer tilltalande. n hälsosam sallad kan dock vara ett mycket aptitretande alternativ om vi arbetar för att hitta nya och olika recept för varje dag.

I denna artikel hittar du 7 läckra och olika salladsalternativ, så du kan njuta av en och dess hälsofördelar varje dag i veckan.

Vilken typ av dressing ska jag använda?

Innan vi börjar med våra 7 sallader, kommer vi att tala om hur du ska hantera att äta dem med en hälsosam dressing:

 • , sesam, kokosnöt, nötter
 • Äppelcidervinäger eller citronsaft
 • Havsalt i måttlig ordning. Du bör alltid undvika bordsalt eller vanlig salt eftersom allt det är är natriumklorid utan någon form av mineraler. Havssalt är dock rikt på mineraler.

n hälsosam sallad för varje dag i veckan

1. rugula, gurka, päron och pinjenötter

Denna sallad är uppfriskande, och framför allt, tack vare vätskedrivande egenskaper gurkor och päron, och orsaka oss blåses upp.

uccola, känd för sin lite bittera och kryddiga smak, hjälper till att förbättra leverfunktionen. Så, denna sallad är utmärkt för att skölja levern efter en långhelg.

Slutligen berikar pinjenötter denna sallad med extra doser protein, mineraler och omega-6 essentiella fettsyror.

2. Linser, Wellcress och Spirer

Denna sallad av linser kan vara bra på egen hand, om du vill, tack vare det goda näringsvärdet.

De är rika på vegetabiliska proteiner, mineraler och aminosyror, och som kommer att bidra till att förhindra infektioner.

De är också en antioxidant, rengöring och diuretik, vilket gör det idealiskt för att hjälpa dig att komma efter en helg med ohälsosam mat. Det ger dig mycket energi och vitalitet.

3. Sikori, blåost och valnötter

Denna läckra sallad fyller dig med optimism och lycka i mitten av veckan. Kombinationerna av dessa tre ingredienser är mycket vanliga och det finns många restauranger som har funnit att det är en av kundernas favoriter.

Den friska och bittra smaken av blandat med en krämig och skarp smak av roquefortost, medan valnötter lägger några Krønsj.

Det sätt som det brukar serveras är med hela blad, delat och fyllt med ost och valnötter.

4. lomkål, morötter och betor

Torsdagens sallad är väldigt näringsrik och fyller oss med den energi vi behöver för att göra oss lyckliga till helgen.Det är också bra att 

 • Denna sallad görs genom att skära upp de tre ingredienserna och bära dressingen bra innan de äter (minst en timme) för att försvaga smaken av blomkålen.
 • Genom att göra detta 

5. Tomat, vitlök och mozzarella

Denna sallad i italiensk stil är väldigt lätt att laga mat och är bra på fredagar när vi inte har mycket tid att laga mat.

Tomat och mozzarella är en klassisk kombination. Du kan dock komplettera -plattan innan du tillsätter övriga ingredienser.

Du kan också lägga till färska basilikablad.

6. vocado, paprika och lök

Vi var tvungna att ta med i en av våra sallader eftersom det tropiska frukter är en superfood 

Stryk avokado och gör en guacamolesalad genom att lägga i finhackad lök och peppar.

Du kan äta den på toast eller saltade kex. Är det inte en idealisk hälsosam sallad för en lördagskväll?

7. Löv, sparris, tonfisk och hårdkokt ägg

Söndagens sallad är klassisk och konsekvent. Det är på vår sista dag i veckan.

 • Med den traditionella salladssallan, som har lugnande egenskaper, lägg till två portioner av animaliskt protein, som tonfisk och ett hårdkokt ägg.
 • sparagus ger skålen lite friskhet samtidigt som det ger diuretiska egenskaper.
 • Du kan också lägga till hemlagad majonnäs.

Sallad som huvudrätt

I dagens artikel kommer vi att tala om hur man gör en sallad som kommer att tillfredsställa alla näringsbehov. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar