Hur man gör din egen munspray

Dust llergier orsakas av små organismer kända som dammkvalster, som orsakar symtom som täppt näsa, frekventa nysningar, rinnande näsa, hosta, kliande näsa och ögon och, i värsta fall, astmaattacker.

Middag hör till den varierande gruppen spindlar, och är allmänt relaterade spindlar och skorpioner. De finns i nästan alla hörn av det genomsnittliga hemmet och du förmodligen förvandlas av dem just nu.

Sanningen är att du ständigt utsätts för en enorm värld av mikroorganismer, inklusive kvalster. De är inte nödvändigtvis skadliga - de flesta typerna av kvalster är helt ofarliga och kan inte ens uppfattas av det mänskliga ögat.

Den typ av kvalster som invaderar våra hem och orsakar allergier och andningssvårigheter är dammmidd eller damm. För att bekämpa dessa organismer behöver du lära dig lite mer om dem.

Var hittar du kvalster?

Samtidigt är osynliga organismer (ca 0,3 mm) levande hos våra döda hudceller. De små sönderfallspartiklarna de producerar är orsaken till dammenergi. Varje middag kan producera cirka 20 av dessa partiklar varje dag och under livslängden på ca 10 veckor kommer detta att vara 2000 tillsammans. I en vanlig madrass finns flera tusen, kanske till och med miljoner, kvalster.

Hanmidden lever i ca 10 dagar, medan kvinnliga centrum överlever i upp till 70 dagar och kan lägga till 60 till 100 ägg under livet. ntalet kvalster i ditt hem växer därför ofta varje dag.

Under tiden undviker ljus att dölja sig i tyger och material som klädsel, madrasser, filtar och leksaker. Dessutom reproducerar kvalster ofta i områden med hög temperatur och fuktighet, såsom vind och källare.

Dammallergier och konsekvenserna för din hälsa

Det är uppskattat att dammgruvor är ansvariga för 50% av allergysymtom. Inandning av kvalster orsaka luftvägssjukdomar såsom rinit, en sjukdom som påverkar nässlemhinnan orsakar nysning, klåda, obstruktion, nasalsekretioner, och ibland försämrad luktsinne. De är också kända för att utlösa astmaattacker.

kvalster kan också orsaka allergisk konjunktivit, inflammation i ögat som producerar klåda, rodnad, tårflöde, och känslan av något i ögat.

Likaså kan långvarig kontakt med huden orsaka irritation som kallas atopisk dermatit, vilket leder till kliande, inflammerade fläckar.

Durable Home Solutions

Det bästa du kan göra för att undvika alla nackdelar som kommer med en chockenergi är att undvika exponering för dammmiddor. tt hålla ditt hus rent är nyckeln här, och det finns flera enkla och effektiva behandlingar du kan göra hemma. Du kan därmed undvika att behöva kontakta en professionell för mellankontroll.

nti Kvalster Spray

Du kan först och främst skapa en hemmagjord insekts för att eliminera dessa organismer från dina tyger och hörn av rummen. Du kan också köpa den i butikerna.

För att göra det själv, behöver du:

 • en sprayflaska
 • ½ kopp tvättsprit
 • ½ kopp rent vatten
 • 30 droppar eterisk olja (citron, eukalyptus, lavendel, cypress, kanel, etc. .)

landa alla ingredienserna i sprayflaskan och du är redo att bli av med mitten. Spraya blandningen i sänglinne, på kuddar, filtar, gardiner och överallt där damm samlas. Det är inte en bra idé att använda denna spray om du har barn under tre år eller om du är gravid. Om du gör det är det viktigt att se till att blandningen har avdunstat innan du använder något av de föremål som du har sprayat.

Första gången du använder sprayen kommer du att minska antalet kvalster i cirka två månader. För att hålla området permanent fritt från organismer, bör du använda sprayen regelbundet varannan eller tredje månad.

Oljor

n annan lösning är att spraya rum varje dag med eteriska oljor som lavendel, mynta, pepparmynta eller tall, för att säkerställa fräschare luft. Dessutom luktar detta vackert.

n blandning av anis, nejlika, fänkål, timjan och lavendel sprutas på blad och filtar hjälper också minska antalet kvalster i sovrummet. Detta ger rummet en ny lukt och gör rummet renare och fräschare.

Kom ihåg att eteriska oljor innehåller kraftfulla aktiva ämnen som kan tyckas vara irriterande för någon. Så var försiktig med hur mycket du sprayar och se till att ingen i ditt hushåll är allergisk mot något av de aktiva substanserna.

Förhindra spridning av kvalster

Det är viktigt att hålla huset rent för att förhindra framväxt av nya kvalster. Det är därför viktigt att göra några förändringar hemma för att skapa negativ relativ reproduktion och överlevnad. Här är några tips:

 • Håll fuktigheten låg, under 50%. tt använda en avfuktare i sovrummet kan minska risken att få en dammenergi. Dessutom kan du få en hygrometer för att mäta fuktigheten hemma.
 • Luft ofta för att hålla rummen ventilerade. Öppna fönstren och sätt på en fläkt för att förhindra att dammpartiklar och kvalster samlas. 15 minuter med att flytta en dag blir bra.
 • Försök att avge solstrålning i alla rum, eftersom mitten inte multiplicerar jämnt i väl upplysta områden.
 • Tvätta lakan och gardinerna i varmt vatten. Det hjälper till att eliminera kvalster som gömmer sig i ämnena.
 • engöring av madrasser i sängen är nyckeln eftersom det är här att du stannar mest när du är i kontakt med kvalster. Det finns förmodligen också många mider där. Kom ihåg att spendera lite tid på att tvätta madrasserna och spruta mycket för att avlägsna alla dammpartiklar. Gör det regelbundet för att undvika ny samling i madrasserna.
 • På sommaren är det lämpligt att ta alla möbler och tyger som gardiner och låt den vara i solen för en liten stund, eftersom kvalster inte kan överleva i varma temperaturer.De överlever inte heller kalla vintertemperaturer.
 • Du kan alltid ta bort mattor och andra material där mider ackumuleras. Vägg-till-vägg-gobelänger är ett favoritområde för kvalster, särskilt om mattan ligger över cementgolvet, eftersom det ofta är fuktigt och därför en perfekt plats för mitten att bo. yt matta golvet med kakel, trä eller annan hård yta. yte av möbler med något som kan avlägsnas och tvättas är också ett bra sätt att förhindra spridning av kvalster.

Ta bort kvalster från hemmet är en lätt uppgift, men för att effektivisera metoderna måste de upprepas regelbundet. Kom ihåg att tvätta de viktigaste områdena regelbundet: madrasser, lakan och speciella filtar, som det är här som oftast är mitten. Det är mycket viktigt att städa på vår och höst, eftersom det är när mitten blomstrar mest.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar