Läder för att skapa din egen hemmagjorda VapoRub

som är känd världen över för sin avsvällande verkan, hjälper Vapoub du andas bättre och lindra symtom på förkylning och influensa. äspassagen öppnas genom en enkel bröstmassage med en liten del av detta läkemedel och förkylningen blir bättre. Vill du skapa din egen hemlagade Vapoub? Ta reda på hur i följande artikel.

Kännetecken för Vapoub

De huvudsakliga aktiva ingredienserna i denna lösning är följande tre: mentol, kamfer och eukalyptusolja. De slemhinneavsvällande åtgärder deras verk för att förbättra de kalla receptorer i näsan, vilket orsakar ett utmärkt färska känsla luftvägar och ökar passagen av luft.

Å andra sidan, har en egenskap som bekämpar och även snabbt lindra symptomen av förkylningar och influensa. pplikationen är tillämplig genom en massage eller djup inandning av produkten, vilket kommer att minska obehag inom fem minuter.

Vapoub säljs på apotek är inte avsedda för personer med kronisk lungsjukdom, emfysem, , krampaktig hosta, återkommande obstruktiv bronkit, graviditet och barn under sex år.

Vad mer kan du använda Vapoub?

Förutom att ha goda egenskaper för att lindra förkylningar, nästäppa och influensa kan Vapoub används:

Feet

är du kommer hem efter en lång dag på jobbet, du kan sprida en bra mängd av denna salva på och lägg upp dina ben, stödda på en kudde, till exempel. Du kan också använda den före sänggåendet, sätta på strumpor och lämna den hela natten.

Huvudvärk

Denna menthol- och eukalyptus baserad medicin är bra mot . pplicera bara lite på sidorna av huvudet (tinning) eller panna med en cirkulär massage. 

bli av med finnar, pormaskar och acne på huden

Detta är inte "vetenskapligt bevisat", men det finns många som använder det för en vackrare ansikte. pplicera en liten mängd på de drabbade områdena före sänggåendet och lämna den på en hel natt.

lugna ömma muskler

är du tränar eller spela en sport, de brukar vara dåligt nästa dag. tt bra sätt att lindra detta problem är att göra en massage med Vapoub. Detta kommer också att bidra till att öka blodcirkulationen.

Minska hudirritation

Detta är en populär och ofta använd salva.Du ska använda denna kräm på din hud för att behandla rosacea eller röda fläckar. pplicera det som en mask på kvällen och på morgonen kommer du att ha mer hudskydd mot vind och väder.

ecept för att göra hemlagad Vaporub

Dessa enkla recept med ingredienser som du hittar på många platser kommer att hjälpa dig att skapa en naturlig version av Vapoub, med samma effekter!

Hemlagad Vapoub ecept nr 1

De nödvändiga ingredienserna är:

 • 100 ml kokosolja (den kan också vara mandel eller olivolja)
 • 20 droppar eterisk olja av eukalyptus
 • 10 droppar eterisk olja av 
 • 20 droppar essentiell olja av mint
 • 200 gram kakaosmör

Sätt kakaosmör i ett vattenbad med låg värme. är det blir flytande, ta av det från värmen och tillsätt kokosolja (eller vad du vill). ör hela tiden för att blanda väl. Slutligen häll i de eteriska oljorna under fortsatt omröring. är du får en blandad massa, häll den i en ogenomskinlig glasburk med en hermetisk tätning.

Sätt det på ett mörkt ställe och vänta på att det ska styva. Du kan få den i den här behållaren i ett år. nvänd den så mycket du vill.

Hemlagad Vapoub ecept nr 2

Detta har mer ingredienser, men de är alla väldigt lätta att hitta, så oroa dig inte. De är:

 • 120 ml olivolja
 • 240 ml kokosolja
 • 170 ml bivax (riven)
 • 35 droppar eterisk olja av eukalyptus
 • 30 droppar eterisk olja av mynta
 • 15 droppar eterisk olja av rosmarin
 • 15 droppar eterisk olja av lavendel
 • 10 droppar eterisk olja av kamfer

Häll lite vatten i en kastrull och sedan placera en mindre skål, där du kommer att sätta alla ingredienser tillsammans. Häll den i en glasburk och låt den stå vid rumstemperatur för att kyla och stelna. Vi rekommenderar inte att barn under två år använder detta.

Hemlagad Vapoub ecept nr 3

Detta recept är lämpligt för spädbarn, till skillnad från de andra två. Hemlagade läkemedel är ett bra alternativ för att lindra symtom på förkylning hos små barn eftersom du inte vill introducera toxiner eller kemikalier i ung ålder. ingredienserna är:

 • 1/4 kopp (60 ml) kokosolja
 • 12 droppar eterisk olja av eukalyptus

Varm kokosolja och lägga eukalyptusolja. landa väl och låt det svalna. Det kommer att svalna och stelna efter en timme. Om du inte hittar eukalyptusolja kan du använda lavendel eller kamomill (för spädbarn under två månader).

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar