10 Saker som stjäl din energi

Vi har alla en viss mängd energi, och det måste vi lära oss att använda på ett positivt sätt, utan att slösa bort det. Denna energi gör att du kan känna motivation, ge dig en positiv inställning till vardagliga situationer och ge dig chansen att utnyttja nya möjligheter. Observera att vissa interna faktorer kan verka störande och leda till en minskning av motivation, humör och produktivitet.

Vår energinivå är nyckeln till vår framgång och låter oss möta dagliga utmaningar. Vi kan förnya dessa energireserver varje dag och lära hur vi kan få ut det bästa av dem att lyfta fram våra styrkor, talanger och andra saker som gör att vi sticker ut bland andra. ftersom varje man tilldelas energi och detta är nyckeln till dig personlig och professionell utveckling, den andlige ledaren Dalai Lama gjorde en lista över 10 situationer som stjäl vår energi. Vi bör vara medvetna om dessa för att styra vår energi och förhindra situationer som gör oss mindre lönsamma.

Håll dig borta från giftiga människor

 • Släpp personer som alltid klagar, har problem, berättar om kriser och rädslor eller bedömer andra. Om någon behöver en skräplåda, se till att de inte använder huvudet.

Vi kan alla skilja de som ger positivitet i våra liv, från de som alltid försöker hindra oss från att göra vad vi vill ha.

betala dina räkningar i tid

Ingenting är bättre för sinnesfrid än att veta att vi inte är skyldiga någon något, och ingen är skyldig oss något.

 • etala räkningar i tid. Också, se till att få tillbaka vad andra är skyldiga dig, eller ställ in linjen över det om du inser att det aldrig kommer att hända.

 Gör allt du kan för att bli av med skuld så att du inte behöver gömma eller vara generad att du inte har betalat dem.

Håll dina löften

 • Om du inte håller ett löfte, fråga dig varför. Du har rätt att ändra dig, begära förlåtelse, kompensera, förhandla eller hitta andra lösningar mot ett löfte du har brutit; men det får inte vara en vana. Det är bäst att undvika något du inte vill göra genom att säga nej direkt.

 De som håller sina löften är bättre människor, både privat och professionellt.

Delegera vad du inte vill göra

 • är det är möjligt, bör du delegera de uppgifter du inte vill göra, och hellre tillbringa tid på vad du gillar bäst.

Detta är inte att undvika ansvar, men det är viktigt att inse att eller de som tar över när du har ingen chans. Dessutom, denna påminnelse om vad som är verkligen viktigt i livet.

Vila och Åtgärd

 • Ge dig själv en möjlighet att vila när du behöver det och handla när du har möjlighet.

åde natur och liv har olika rytmer på dagen, och de flesta av oss vet hur man hanterar det. Det är en bra idé att ta en paus när vi behöver det och samtidigt viktigt att agera när vi har möjlighet Kasta, plocka upp och organisera

Kasta, plocka upp och organisera - ingenting stjäla mer energi än en rörig hus fullt av saker som du inte längre behöver.

 • Från fysiska objekt till andliga saker - det är viktigt att kasta det vi inte behöver och släppa förbi det förflutna. Håll vad vi kan organisera och leva bra i nutiden, liksom vad vi behöver för att uppfylla våra drömmar.

Ta hand om din hälsa

Prioritera din hälsa. Om maskinen inte fungerar ordentligt kommer du inte få så mycket. Ta raster när du behöver det.

 • Det är hopplöst att ha drömjobbet, tjäna mycket pengar och ha många trevliga saker om du kämpar med din hälsa och missbrukar din kropp.

För att få ut det mesta av livet med de mest energi, måste du spendera tid på kroppen , för att rengöra den, meditera, skämma bort bort, äta rätt, motionera, tala med din läkare och allt annat som behövs för en hälsosam kropp. inte konfrontera svåra situationer

Identifiera giftiga situationer som du har tolererat hittills, oavsett om det är en vän eller familjemedlem, till oönskade åtgärder din partner eller grupp, och konfrontera dem.

 • tt se en situation i ögonen är det bästa sättet att hantera ett problem så det blir inte sämre. Det är viktigt att identifiera och bestämma detta i tid, eftersom uppskjutningar kan skapa mycket stress och göra det svårt att fokusera eller svårare att lösa.

kvittering

Inse. Det betyder inte att vi ger oss själva, men ingenting stjäl mer energi än att bekämpa en situation som du inte kan ändra.

 • Även om många tror att ingenting är omöjligt och att hoppet är det sista du skulle förlora, händer det att livet ger oss en situation där

Vi måste acceptera att det finns vissa saker som vi inte kan ändra . tt veta detta betyder inte att vi måste fortsätta att kämpa, men det ger oss en möjlighet att ändra våra planer och utforska nya möjligheter. Förlåt

Förlåt. li av med smärtsamma situationer. Det är ditt val att släppa bort dåliga minnen.

 • Två av de största energikällorna är kärlek och tro. Om vi ??upplever ilska, smärta, bitterhet och rädsla, kan vi förlåta och livet kommer snart att bli bättre. Hatar, bitterhet och ilska är känslor som inte bidrar till något annat än att vi fattar dåliga beslut.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar