3 Känslor du behöver för att undvika för att vara lycklig

Hur många gånger har du känt fångas av förlamande känslor?

 Idag vill vi titta på tre av dem.

Sanningen är att miljön runt oss har en stor inverkan på vår personlighet. Det här är något du utvecklar när du växer upp.

Din miljö spelar också en viktig roll för att bestämma vilka känslor du har och hur du svarar på dem. Om du är medveten om denna roll, men det är möjligt att arbeta för att kontrollera dessa negativa känslor för att bli en lyckligare människa i allmänhet.

Ta en titt på  Då arbetar du för att kontrollera dem.

1. Skuld

Om du vill vara lycklig, är  den första känslan du bör undvika. Detta är utan tvekan ett av de kraftfullaste vapen som andra kan använda mot dig. Vissa människor kommer att få dig att känna dig skyldig när du inte vill ha vad de vill att du ska.

Problemet är att

denna känsla är djupt rotad i ditt sinne och kropp.  Med tiden kanske du upptäcker att

du att andra kommer bara på grund av denna skuld.  Den goda nyheten är att du inte är dömd att känna så här. ästa gång du känner dig skyldig, försök

hitta roten till problemet. Känner du dig väldigt dåligt för att du gjorde något som motsätter dina värderingar? ller är det för att någon sa att du gjorde något fel?

Visa din kärlek och tacksamhet till de människor du älskar. Men du borde veta att

en av dem kan försöka kontrollera dig med den här känslan.  Detta betyder inte att du ska gå emot dina värden. Men du borde göra vad som gör dig lycklig. Kom ihåg att

det värsta misstaget du kan göra är att leva ditt liv så att andra kommer i stället för att hitta din egen lycka. 

Det är normalt och hälsosamt att skämmas när du gör något som går emot dina värderingar, särskilt om andra anser att det är så illa. Det är också normalt att skämmas när dina beslut eller handlingar sätter dig i en pinsam situation.

Verkligheten är att

skam är en intressant överlevnadsmekanism.  Men om du alltid skäms bort är det här ett problem.

 Stanna en stund och ta reda på vad som händer.

Är det synd du håller på? I stället för att gå ut med den person du gillar, bo du hemma eftersom du tycker att du inte är värd det? Var kommer den här känslan från? Kanske du känner så här för att någon fick dig att skämma dig i det förflutna. Detta kan göra det svårt att möta en liknande situation igen.

Det du behöver komma ihåg är att

du är din egen guide. 

den enda tiden du skäms över är när dina beslut inte matchar vad du anser vara rätt. 

Det är inte illa att uppskatta deras åsikter. Men missa inte din egen uppfattning.  itterhet är en känsla som uppträder när

du känner för att du har gjort bra saker, men andra uppskattar inte dem.

Det kan också hända när andra inte gör vad du förväntar dig.  du sannolikt kan förvänta dig mer av andra eller gör för mycket för dem.

Därför är det viktigt att du 

Denna känsla kommer in i ditt liv av en anledning. Ja, vi vet att du förmodligen hatar den här känslan. Men det kommer inte att försvinna över natten. Hitta roden på din bitterhet och hitta en lösning.

Ibland är det bara att komma över och

gå vidare

. ndra gånger kanske du behöver mycket mer än detta. Gör i alla fall vad du tycker är nödvändigt. Det här kan vara allt från att prata med någon tills du gråter eller ens slår en kudde. Det bästa alternativet att bekämpa bitterhet är kärlek.

Lämna dina argumenter och hat bakom dig.

 Du läser exakt om de tre känslorna du borde undvika att vara lyckligare. u är allt som återstår att förstå att

den enda personen som bestämmer hur glad eller olycklig du är är du.

Låt inte andra definiera hur du känner eller agerar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar