4 Aspekter att säga "nej" som inte gör dig en dålig mamma

 Varje dag försöker göra det bästa för barnen, genom att ge dem mat, svara på deras behov, leka med dem, lära dem att gå och läsa, lära dem att följa sina drömmar och hålla dem när de har mardröm eller är rädd.

Men ... Hur vet du om allt du gör är rätt? 

I själva verket är målet mycket enklare: Du måste vara närvarande i alla skeden av barnets liv för att ge stöd, uppmuntra självständighet, och naturligtvis för att hjälpa dem att hitta lycka.

tt annat faktum i livet är dock att du inte kan ge ditt barn allt det vill, utan snarare vad det behöver hela tiden.

Det här betyder att du ofta tycker att du säger "nej", ställer in gränser och gör saker som barnet inte tycker om. Men 

Låt oss prata lite mer om detta intressanta tema.

1. Var inte uppmärksam i ett raserifall

Kanske är ditt barn i åldern där sakerna börjar vara viktiga.

Vill du spela på din mobiltelefon, få mer efterrätt efter middagen, få samma spel som sin vän har, och du har nekat det. Det är när ditt barn reagerar med raseri, 

Du är inte en dålig mamma om du väljer att ignorera dem. Detta är det bästa du kan göra, eftersom  så att barnet kan tro att det kommer att finnas en avsikt att göra det.

 det är hur barnet lär sig att skjuta dig, och du bör inte tillåta det.

Se också: 5 emotionella sår från barndomen

2. Hjälp inte dem att göra enkla uppgifter

Om barnet inte lär sig att lösa enkla uppgifter eller uppfylla sina dagliga behov tidigt, kommer det att växa upp utan självständighet och ansvar för sig själv.  tt neka barnets skor eller lösa problem med dina läxor gör dig inte en dålig mamma - det uppmuntrar ditt barn att vara mer ansvarsfullt. arnet kan vara upprörd först och berätta att det inte kan, det är för svårt eller att det inte vet hur.

Men allt går bra, även om sängen inte är rädd idag eller om det finns ett litet misstag i läxan.

Poängen är att i morgon barnet kommer att försöka hårt för att göra det bättre,  3. Du är inte en dålig mamma om du säger ordet "nej"

arnpsykologer berättar för oss att den kritiska åldern när barnen börjar fatta sina egna beslut och utmana sina föräldrar när de är åtta år gamla. Det här är när de börjar förstå

grundläggande begrepp för rättvisa, moral och respekt. 

De behöver din kärlek, support och dagliga vägledning. Om du tror att du säger "nej" oftare än vad du tycker om ditt barn, menar du inte att du är en dålig mamma. Du ställer in gränser, lär dem vad de kan och kan inte göra, och även

vad som förväntas av dem hela tiden. Om du inte vill låta ditt barn leka på din dator innan din läxa är klar idag, sätt den regeln varje dag. Om reglerna inte är konsekventa och vad som är tillåtet idag är förbjudet i morgon, kommer barnet inte veta vad som ska förväntas.

Var inte rädd att säga "nej" när det är nödvändigt, men försök alltid att förklara orsaken till det på ett sätt som barnet kan förstå.

Här är några exempel: "Du kan inte gå ut för att spela innan du avslutar läxan," eller "Du är för ung att vara ute på natten" och "Du får inte äta efterrätt när du inte känner hälsosam nog att äta resten av middagen. "

Vi rekommenderar att du läser: De 4 viktigaste värdena som ska vidarebefordras till dina barn

4. Du är inte en dålig mamma, även om du inte är närvarande varje ögonblick.

Detta är en av de största rädslorna en mamma har. aturligtvis vill du spendera varje vakna ögonblick med ditt barn, men

tack vare långa arbetsdagar och svåra scheman är det omöjligt för de flesta att hämta sina barn till lunch varje dag, till exempel. Du behöver inte oroa dig. Det gör dig inte en dålig mamma om du inte är med ditt barn varje sekund.

Det viktiga är att tiden du spenderar med det är kvalitetstid, fylld av kärlek och omsorg. är du är hemma med ditt barn, gör det till din absoluta prioritet. Lyssna på allt det står, dess oro, dess slumpmässiga kommentarer. Gör varje sekund du spenderar tillsammans värt någonting.

arn måste växa upp för att förstå att vi alla har ett ansvar - du måste jobba och de måste gå till skolan.

Det är inte lätt att vara tillsammans 24 timmar om dygnet, och det är inte nödvändigt. arn måste lära sig att stå upp för sig själva, och vet alltid att om de någonsin behöver dig, kommer du att vara där omedelbart och med öppna armar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar