4 Buddhistiska läran om kärlek

egreppet kärlek som buddhismen ger oss skiljer sig mycket från den klassiska bilden av romantisk kärlek, Som en litteratur- och filmvärld har man översatt till ett antal missförstånd, varav några kan vara smärtsamma.

Sätt undan om du är andliga, religiösa eller agnostiker - eller lite av allt - det är alltid bra att lära sig om olika sätt att se samma verklighet eftersom det kan berika dig personligen.

Kärlek är och kommer alltid att vara en komplex och spännande dimension. Det är något som vi lär oss om varje dag, så det är värt att lära känna några intressanta teorier som kan hjälpa dig att växa på insidan och i sin tur, växa lyckligare, friskare relationer.

uddhism är ett sätt att göra detta. Det är därför som vi i dag vill dela några av pelarna i denna tro som är magisk och vis, och föreslår att vi reflekterar över dem i ett par minuter.

Love inom buddhismen

I buddhistiska texter och olika manifestationer av denna gamla religion är kärlek framför allt en del av din inre väsen - både dig och din partner.

Det är intressant att veta att uddha är kärlek en subtil och . Samtidigt, kom ihåg att i denna andliga metod inte bör höja sig över andra, eller känner behov av att "klamra" till något eller någon.

Se även: 

Denna "utbrytning" är en del av den grundläggande frihet av den mänskliga själen att flöda och gå vidare tillsammans med livets hjul och genom varje cykel för att komma. Genom avskedning tror du dock inte att du inte behöver vara med dina nära och kära.

För buddhismen betyder älskar att känna igen en annan person som en del av sig själv, i glädje och respekt, men samtidigt måste man tillåta personlig utveckling för den person du älskar.

Här hittar vi en av de vackraste sidorna i den här vyn.

Låt oss utforska det mer detaljerat.

1. Ovillkorlig vänlighet

uddism påminner oss om att en av grundpelarna i ditt liv bör vara goda.

  • tt vara ädelt i hjärta och sinne innebär att vi gör det bästa vi kan för oss, medan vi respekterar och ta hand om dem omkring oss.
  • Med kärlek, är detta särskilt sant, eftersom det är i nivå med paret där 
  • tt vara ett respektfullt par, att oroa sig för varandras välfärd och för att hitta en personlig balans genom att vara ädelt i dina handlingar och ord, är ett värde ingen av er ska ignorera.

2. Kapaciteten för lycka och glädje för den person du älskar

Love, när det är sant, mogen och klok, aldrig kommer att föra sorg eller tårar.Den person som vill göra dig lycklig kommer aldrig att få dig till 

Vi rekommenderar även: 

  • Texterna till buddhismen påminner oss om att älska någon måste Du observerar dem och lär reda på vad som gör dem lyckliga.
  • Denna förståelse är det sätt på vilket två människor möts, och vidareutveckla denna förståelse bör du kunna njuta av tiden tillsammans, prata med nöje, titta i tystnad också dyka i djupet av den oro som din själ.
  • Lycka uttrycks och observeras, och 

Samtidigt påminner buddhismen oss om att vi måste vara förtjusta av ensamhet innan vi går in i ett förhållande. 

3. Medkänsla

medkänsla måste förstås som en värdefull och 

  • uddhismen påminner oss om att för att hitta orsaken till dina kärlekslidelser, är ord ibland inte tillräckligt. Ord kan inte alltid vara uppriktigt eller modigt.
  • Du måste lära dig att observera att utveckla  som låter dina ögon läsa andras själ. Som du redan kan gissa, inbjuder denna andliga inställning dig också att lära dig att meditera.

ara när du hittar din egen inre balans och fred, kan du ansluta dig till andra i sina emotionella världar.

4. ättvisa och frihet i ett par

Detta är en viktig och komplex aspekt av relationer. Om du älskar någon hur kan du marknadsföra sin frihet? Hur skapar du en plats där du både kan vara tillsammans medan du är fri att växa?

  • Det är viktigt att titta på saker i relativ bemärkelse. Ursprungligen bör sann kärlek alltid erbjudas med total frihet.

"Jag älskar dig eftersom jag älskar också mig själv, och jag känner mig fri att älska dig och hjälpa dig med din tillväxt samt min egen."

Den personliga friheten är, som sagt, ett exceptionellt värde , och även om det kan tyckas svårt att få det att fungera, kan det hjälpa dig att uppnå mer mogna relationer.

Det är viktigt att skapa ett gemensamt utrymme i förhållandet samtidigt som man förstår att den andra personen fortsätter att växa inuti. Det är en väg som du följer tillsammans, hand i hand, men gratis samtidigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar