5 Kännetecken hos empati

mpatiska människor har möjlighet att sitta i en persons skor. De ser saker från den andras synvinkel.

mpati är ett användbart socialt verktyg för miljön vi lever i. Med empati kan vi ansluta djupare med människorna runtom oss.

Även om denna förmåga är unik för människor, utvecklas inte alla lika. Det finns någon som är naturligt mycket empatisk. De behöver inte jobba hårt för att vara.

ndra måste arbeta mer för att använda detta för att ansluta sig till andra.

I den här artikeln delar vi  1. De lyssnar verkligen på vad andra säger

mpathy people

lyssna  de ger full uppmärksamhet. n empatisk person hör inte bara för att säga något tillbaka. De är mycket intresserade av vad du måste säga till dem.

Medan det här inte verkar vara väldigt viktigt,

borde du vara medveten om du lyssnar, en gåva du ger till personen du pratar med. 

De flesta av oss ger vanligtvis inte vår fulla uppmärksamhet. Det vanliga att göra är att lyssna så att du kan säga något tillbaka eller debattera ett problem. Problemet med detta är att de förhållanden vi gör med andra inte är så starka.

Å andra sidan, respekterar empatiska människor vad du säger med hela din kropp. 

De visar det med rörelser, energi och attityd

2. mpatiska människor värdesätter nyfikenhet 

barn

lär vi oss att det är dåligt att fråga för många frågor. Men situationen är lite annorlunda.  självkänsla

. Med det sagt betyder det inte att du inte borde be om något.  De bär den nyfikenhet de känner för tull, erfarenheter och vilken kunskap den andra personen har.

Så nästa gång du pratar med någon, 

. Denna övning hjälper dig att utveckla empati. Det kommer också att få dig att se verkligheten från den andras synvinkel.  mpatiska människor delar inte blint samma åsikter i hela sitt liv.

Istället lyssnar och frågar de.

De förstår att det inte bara är ett svar på allt och förstår att alla har sina egna motiv

. De är inte intresserade av att vara rätt hela tiden. Istället föredrar de att diskutera och utbyta idéer.

 åsikter

eller adopterar några av dina.Men misforstår inte, de gör inte det här för att göra dig som dem.  För att vara mer empatisk, prata med människor som tycker annorlunda än dig om vissa ämnen. Lyssna på deras idéer och prata om din.du försöker inte övertyga någon om att dina idéer är de enda. Lyssna bara på

4. De tar hänsyn till vad de säger 

mpatiska människor förstår att

ord är ett vapen som kan rädda eller skada människor

. På grund av detta är de mycket försiktiga med vad de säger. . Det betyder att de kommer att fråga om de kan ge råd innan de delar den.

Ibland vet vi inte hur man ska skilja skillnaden mellan att hjälpa och kräva. På grund av detta, när man talar med någon som går igenom en svårt

, är det viktigt att använda uttryck som "jag kan inte tänka mig att det" eller "Hur kan jag hjälpa dig?"  kommer den andra personen att känna att du verkligen förstår och inte döma dem

5. De förstår att alla måste behandlas annorlunda. mpatiska människor förstår att frasen "behandla andra som du själv vill bli behandlad" är inte en regel. Detta beror på att

Inte alla vill behandlas på samma sätt.

tt vara empatisk betyder att man förlorar arrogans och stolthet. Det betyder också att 

Ibland släpper vi någon på grund av en enda attityd eller erfarenhet. Vi tänker inte på historien bakom deras handlingar. Kanske var detta en obetydlig upplevelse för dig, men för dem kan det vara en stor känslomässig vikt. 

de förklarar vad de känner eller vill, men de har alltid sina lyssnare i åtanke.

Med tanke på detta, tror du att du är en empatisk person? Vill du vara en? Försök att sätta dessa egenskaper i praktiken!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar