5 Steg för att upptäcka och besegra låg självkänsla

är vi var små, 

Om vi ??var så lyckliga att ha en stödjande familj miljö fylld med , är det möjligt att vi har en relativt sund själv.

är vi växer upp, denna sköra och sårbara sida gå igenom många upp- och nedgångar på grund av de erfarenheter som vi går igenom.

Vi har fått lära oss att vara speciell och nå framgång, vi måste vara välutbildad, fysiskt perfekt, modig och triumferande.

Men människor hamnar utveckla ett substitut för själv där 

Om någon avvisar mig, är jag inte längre värd att älska. Om jag sparkas ut ur jobbet var jag inte bra på det. Om mina vänner lämnar mig, är det för att jag inte förtjänar någons 

Det är inte korrekt. 

Idag ger vi dig de 5 vanligaste indikatorer för att upptäcka och besegra låg självkänsla, så att du kan lära dig att konfrontera dem.

Hur upptäcker låg självkänsla i 5 steg

Förtroende betyder inte att du tror att du är den bästa i världen och det är inte heller att se sig själva som den värsta. Det första är ett exempel på en slags blind stolthet och den andra ett tydligt exempel på låg självkänsla.

Vi rekommenderar även att läsa: 

Vi bör lära oss från början av 

Startar problem när vi fokuserar på validering från andra om vi har möjlighet att göra något eller om vi är värdiga eller inte att bli älskad.

Det här är en hemsk källa till  som vi måste göra vårt bästa för att undvika. u ska vi titta på några ledtrådar som berättar om vår självkänsla är hälsosam eller inte.

1. Jag är rädd för att fela

Vi har sedan barndomen sökte stöd från våra  och lärare i våra ansträngningar. Om jag gör ett misstag kan en vuxen åtminstone hjälpa mig.

u när vi är vuxna, har vi fortfarande en rädsla för att besegra och göra misstag. Vi tror inte att vi har de färdigheter som krävs för att göra vissa saker.

hur man skall hantera denna rädsla

Låg självkänsla speglar framför allt en ovanlig känsla av . Det första vi måste övervinna är rädsla för misslyckande.

Fel är inte en dålig sak. Det hjälper oss . Vi bör inte märka oss som klumpiga för att göra misstag - det finns inget värre än att döma dig själv.

2. Irritabilitet

Dålig stämning, apati och blir lätt irriterad är ofta en återspegling av låg självkänsla och även 

  • Det finns stunder när vi känner att vi har förlorat kontrollen över allt omkring oss.Vi har inte längre hopp och det är ett farligt tillstånd att vara med.

Hur man möter denna situation

  • nge prioriteringar där ditt första mål är att ta hand om dig själv. Ändra dina rutiner och vänskap, och få nya uppgifter och hobbies.
  •  3. Önskat att behaga Vi har många gånger på denna sida pratat om risken för att du behöver gilla och tacka alla omkring oss.

Detta kan indikera låg självkänsla.

Medan det inte finns något fel att ta emot extern beröm från gång till gång, är problemet när vi behöver det här konstanta godkännandet för att "må bra om oss själva".

  • Hur man övervinner behovet av att behaga
  • Försök att göra saker på egen hand utan att behöva förklara dig själv för någon

. jut av ensamma stunder och framför allt vara säker. Säg nej när någon ber dig att göra något du inte vill göra.

 Läs också

Du behöver tid för dig själv: 5 psykologiska dimensioner som bevisar det

4. tt ta på "Världsproblem" och självförbättring Det finns tillfällen då vi känner att allt som händer runt oss är vårt fel. Om ditt barn går illa i skolan kanske du inte kan hjälpa till.

är våra föräldrar blir sjuk, säger vi oss själva att vi borde ha gett dem mer uppmärksamhet.

är någon kritiserar eller avvisar oss, är vi skyldiga för oss själva.

  • Hur man hanterar självförbättring
  • Vi måste förstå att vi inte behöver bära världens vikt på våra axlar. Vi är inte ansvariga för allt eller för att säkerställa att allt runt omkring oss fungerar.

Sänk bördan och försök att låta dig och din kropp vila. Du måste helt enkelt uppskatta saker.

Hitta stunder för dig själv och sluta analysera dig själv.

5. rist på hopp Det spelar ingen roll om du är 8 eller 80 år gammal; Människor behöver alltid något slags projekt eller ambition. Vi behöver otaliga hopp och drömmar för att få färg i våra liv.

Om du upptäcker att du vaknar varje dag utan hopp eller förnuft och tenderar att låta dig veta vad andra vill, behöver du självförtroende. Ta hand om det.

Vi rekommenderar även att läsa:

Vilka färger påverkar dina känslor?

Hur man möter brist på hopp 

vi faller i vanliga rutiner

, saknar vi yttre stimulans och vi känner oss inte bra på insidan. Hitta nya passioner. Gå på ett eller annat sätt, ändra scenariot och framför allt hitta nya människor. y vänskap är ibland den bästa medicinen för hjärtat. Om du ger upp dig idag, är det ansträngningen du gjorde igår värdelös.

Om du ger upp dig idag, ge upp. Om du säger att du inte kan fortsätta och låta dina ansträngningar vara tårar, skulle ingenting betyda något. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar