5 Saker du bör sluta känna skuld för

är var sista gången du kände dåligt samvete för något? tt säga fel ord, glömma någon eller behandla dem på ett olämpligt sätt är utan tvekan saker som vi alla har gjort.

Som sagt, vi måste komma ihåg att . Det är en indikator på vår egen personlighet och en återspegling av våra värderingar, såväl som vår utbildning.

Dåligt samvete och ånger om något från tid till annan hjälper oss att bli bättre. Det är lämpligt och nödvändigt.

Men mental och . tt överflöd av något är inte bra.

Skuldbyggnaden som begränsar oss och berövar oss av vår personliga frihet är inte längre hälsosam eller tillräcklig. Faktum är att vi är säkra på att idag finns många skuldrelaterade vikter i sina hjärtan.

I dagens artikel strävar vi efter att ta hänsyn till dessa aspekter. Du bör reflektera över dem och inse att många av dina dagliga handlingar är kopplade till skuldkänslan.

Skäl att du kan börja känna sig skyldig

1. Säg "nej" när du känner för det

Öva är viktigt för vår självkänsla. tt säga nej när vi behöver det är en handling av personligt mod som vi alla sätter i bruk.

 • tt inte göra något är att höja våra väggar för självskydd. Vidare ger denna åtgärd andra människor en typ av relationsinformation, vilket hjälper dem att förstå gränserna för relationen.

Det är nödvändigt för oss att börja sluta ha ett dåligt samvete att säga nej när det är nödvändigt.

2. Gör vad du vill när du behöver det

Vi vet att det inte är lätt. Vi förstår att ingen av oss har total och absolut frihet att göra vad vi vill när vi vill.

 • Men inom denna "restriktion" finns en självförhandling.
 • Jag förtjänar en fri eftermiddag för mig själv. Jag förtjänar denna lilla behandling. Jag förtjänar att ta hand om mig själv, att skämma bort mig och sätta mig först
 • Tveka inte att sätta denna åtgärd i praktiken när din hjärna behöver det. utan att ha ett dåligt samvete.

3. Uttryck din åsikt fritt

Du har en röst och har vissa värden och . Så varför känner du dåligt samvete att uttrycka din åsikt när möjligheten slutar?

 • Vi gör det här eftersom vi är rädda för att tala i rädsla för att skada andra människor och presentera en bild av oss själva som andra inte förväntar oss. Dessutom är vi rädda för att orsaka besvikelse genom att tala om sanningen.
 • Vi får inte falla i denna destruktiva avgrund som domineras av skuld. Sanningen måste alltid sägas, men utan att orsaka skada från aggression.
 • 

Gör det! Uttrycka högt vad du tycker, vad du känner och vad som inte fungerar ordentligt. tt vara tyst, antar saker och gömmer saker är en omoralisk handling som förstör oss lite.

4. Kom bort från någon som inte gör dig bra

Detta är utan tvekan en av de mest problematiska skuldkällorna i våra dagliga liv: sociala interaktioner med låg kvalitet.

 • Även om termen "" används mycket ofta är det inte nödvändigt för en vän eller familjemedlem att vara "giftig" för att vara obehaglig för oss.
 • . De är inte "dåliga människor": de har bara en personlighet som är inkompatibel med våra egna.

Tro det eller inte, du är inte tvungen att komma överens med alla. Känn dig inte skyldig om du väljer att avstå från dessa människor istället för att låtsas vara artig mot dem.

5. Känn dig inte skyldig om du inte uppfyller dina förväntningar.

Det finns ingen sämre fiende än dig själv. Ibland ställer vi så höga förväntningar på vad vi ska uppnå, och det enda vi uppnår är lidande. Vi känner oss skyldiga till att vi inte fick drömjobbet eller vi gick inte ner så mycket som vi ville ha. Vi är slavar av en olycka som vi har skapat.

 • Vi måste skära dessa galna band och frigöra oss från detta fängelse. Ställ inte förväntningar på dig själv som är för höga. 
 • ödmjuk
 • och respektera dig själv som en person.

För att dra slutsatsen: dåligt samvete kan ibland vara nödvändigt. Det beror på att det hjälper oss att forma vårt moraliska samvete och hjälper oss att förbättra på många sätt. Men när vi blir för upptagna med vissa aspekter som de som vi skisserade ovan, blir vi olyckliga och kanske till och med deprimerade. Låt inte detta hända. Ta ansvar, men växa genom att fatta bra beslut, som låter dig vara fri och glad.

3 meningar att börja älska dig igen på bara 3 minuter

Lär dig att älska dig själv. Det är trots allt det bästa sättet att ta hand om ditt eget välbefinnande och de som älskar dig kommer att förstå. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar