6 Tecken på verbalt missbruk: Är du ett offer?

 Många glömmer detta. Tyvärr kan leva med detta leda till 

Muntlig misshandel är en delprodukt av konflikt, och kvinnor är vanligtvis de främsta offren. 

är dessa ord påverkar tankar och övertygelser är . Därför vill vi prata om huvudskyltarna att du faktiskt lider av denna typ av missbruk.

Tecken på verbalt missbruk

1. Det handlar inte bara om att skrika

Det är vanligt att tro att det är ett offer för verbalt missbruk att din partner alltid skryter på dig. I verkligheten finns det ett antal typer av beteende. Dessa beteenden manipulerar offeret för att tvivla på sin egen tro, sitt eget minne eller sitt eget sinne. gressorn kan använda hot för att skada dig eller någon du älskar, men det händer inte alltid. tt inte agera aggressivt betyder inte att missbruk inte äger rum.

Den manipulativa beundringsfallen

Ångaren kan också agera på ett extremt kärleksfullt sätt

, vilket kan göra den drabbade effekten intensifierad. Den som lider av missbruk kommer alltid att ha rädsla  2. Din partner gör smärtsamma jämförelser, skyller på dig för allt och är sjukligt avundsjuk.

n partner som mishands oralt kommer ständigt att jämföra dig.

Om det är att jämföra dig med din vackraste vän eller med dina egna närmaste vänner, kommer de alltid att säga att det finns någon som är bättre än du. Vid vissa tillfällen kommer de att göra det mycket subtilt. De kan till exempel peka ut en kändis som ett exempel. Men

det viktigaste är att du kommer att känna sig underlägsen. De kommer också att skylla dig åt något, även om det finns något du inte kan kontrollera. Din partner kommer att kritisera ditt arbete, din lön, ditt sätt att klä dig, din kroppstyp. Du är helt enkelt påminrad om dina misstag med stor överdrift.

Dessutom kommer din partner alltid att ha ett negativt uttal om dina

vänner , särskilt om de är av motsatt kön. De hatar att ta emot telefonsamtal från någon kollega, och de förnekar att du har ett socialt liv. 3. Du vet inte när du har varit ett missbruksmål

lla tycker att det är lätt att veta hur man känner igen när någon blir offer för verbalt missbruk. Men verkligheten är att

personer som drabbats av detta missbruk i barndomen inte känner igen att de är ett offer igen när det händer senare i livet. Dessutom kan missbrukaren utöva detta beteende som ett skämt som gör att du känner dig dålig. Det kan vara en besvikelse kommentar tillsammans med ett stort leende, men det är faktiskt en attack på dina färdigheter, dina förmågor och värderingar.

Det spelar ingen roll om de synpunkter utåt verkar väldigt söt - som du bör ställa dig är hur "oskyldiga" kommentarer får dig att känna. 

Du kan fortsätta att bli offer, bli missbrukare eller båda. I grunden är

-mönstret för missbruk svårt att bryta

. Om du inte inser att det är en seriös fråga och söker hjälp, blir det nästan omöjligt att ändra detta beteende.  föräldrar

inte kan kontrollera sina känslor kan vara skadliga. Till exempel kan det barnet vara verbalt aggressivt eftersom det inte vet att du ska hantera dina känslor. Å andra sidan, om du uppnått att avsluta en relation där du drabbats av verbala övergrepp, är sannolikheten stor att du missbrukar din nästa partner. 7 sätt som skadliga personer manipulerar

5. Hur mår du

Det är viktigt att du som din relation ändrar dig, fråga dig själv följande frågor: "Hur känner jag"

Detta kommer att hjälpa dig att förstå om din partner gör du verkligen glad och uppmuntra dig att känna sig trygg med dig själv.

Om du lider av muntligt missbruk är din självkänsla den första att kollapsa.

Ju längre du lider av sådana kommentarer, desto lättare blir det att börja tro på förolämpningar och kritik. Du kan börja fråga dig själv varför du är rädd eller alltid tråkigt eller nervös i närvaro av din partner, eller när du vet att du kommer att slå honom senare. 

Det är ett faktum att

vi alla har fel och problem

. Dessutom är diskussionerna och motstridiga åsikter mycket vanliga i ett förhållande.  Gör du känner ordnad

. Självklart finns det situationer och människor som är över dig, men du borde aldrig förlora skillnaden mellan ödmjukhet och negativa kommentarer.

  • . Om du känner dig dålig hela tiden och märker att din partner genererar mer negativa känslor än positiva, är det viktigt att du lär dig att etablera avstånd.
  • Om du tror att du är utsatt för verbala övergrepp, även om det bara är i liten skala, är det viktigt att inte ignorera tecknen . Vår rekommendation är att söka hjälp från en terapeut eller psykolog.

 Många av oss titta på kärleken som ett utbyte av kärlek och lust, som en balans mellan vad som ges och vad som fattas. Om vi ??alltid är den som ger, känner vi oss tomma och manipulerade utan det nödvändiga självkänslan för att hitta vardagen.Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar