6 Typer av giftiga villkor du bör undvika

 Du har ingen tvekan om vad det betyder. Du kan ha varit i ett eller flera sådana förhållanden under ditt liv, och därmed vet du hur det kan bota dina känslor och hälsa.

n omständighet om giftiga förhållanden är anmärkningsvärd: du vet hur en sådan relation är, men du kan inte se dig själv i en. Varför gör du inte det?  Kärlek kan göra dig blind, oförmögen att se den verkliga situationen.

därför vi idag tala om sex olika typer av giftiga relationer att alla ska kunna känna igen, för att undvika dem och sätta gränser för sig själva. Vi nämner också att giftiga förhållanden inte behöver vara tillgivna: 

Låt oss börja.

1. Giftiga förhållanden där man kontrollerar allt

Ibland är det lättast att bara ge upp och låta partnern göra alla viktiga val. För dig kan viktiga val vara för svårt att göra. I början verkar det som att din partner bara försöker ta hand om dig. Men var medveten om att om du låter någon ta kontroll hela tiden, kommer de en dag att göra alla valen för dig.

Låt inte detta hända oavsett vad,  Du bör alltid ha din andel av intressen och ansvar. är en av er börjar göra mer än den andra, eller göra val för er båda, kan problem eventuellt uppstå.

2. Förhållande där en persons behov är viktigast

"Jag vill ha det som vi har det nu" ... "Jag vill ha det så" ... "jag" ... Folk börjar alltid en mening med "I" kan du utan tvekan en av de mest förödande personligheterna, vilket i sin tur leder till ett klassiskt exempel på ett giftförhållande. De som inte kan se sig ur sin egen värld kan aldrig göra en annan glad. De kan inte heller ge dig den respekt du förtjänar.

Kom ihåg det!  Människor som inte lita eller förståelse saknar den känslomässiga öppenhet som krävs för att ge en annan människa respekt, medkänsla och empati. Förhållanden baserade på misstro kommer alltid att sluta med avundsjuka och missförstånd, som alltid utvecklas till konstant argumentering.

Det kommer att riva mer och mer på självkänsla.

Det är en dålig cirkel och inte värt besväret.  "fter allt jag gjort för dig, så att du vägrar att göra det här för mig?" ... "Om du verkligen älskade mig, skulle du ha varit här nu. Du hatar mig för säker."Om du någonsin hört liknande citat, vet du hur grym de kan låta. Det kan göra ont att höra sådana starka ord som kommer från den person som är tänkt att älska dig.

Låt dig inte luras.

Människor förlita sig på att manipulera och tvinga partner med olika listiga metoder, inte känner äkta kärlek. heller de respekterar dig eller förstår du

. Detta är ett tydligt tecken på en toxisk relation.  Vissa människor vill lögnare de ligga så att de kan nå sina mål.. att styra världen de har skapat runt sig, och för att hantera relationen med järnhand

partner kan säga att han älskar dig och att du är den bästa som någonsin hänt honom. Ord kan snabbt bli dålig när det sätt de behandlar dig bara skadligt och nedlåtande.

lögnerna sin kommer så småningom uppdagas, och du skulle kunna förlåta någon av dem.

Over Längre perioder, å andra sidan, lögnerna kommer att förstöra dig inuti. Låt mig inte hända d you!  Den här typen av giftiga förhållanden är mycket vanliga, både för par och familjer. Genom att anta en överordnad roll kan en person ofta lämnas med många fördelar. Till exempel kan personen locka din uppmärksamhet eller ge dig skuld för att stärka den dominerande makt han eller hon har över dig.

"Du lämnar mig alltid när jag behöver dig mest" ... "Jag har varit sjuk hela helgen och du har inte ens ringt. Det är uppenbart att du är helt fel prioriteringar." Om du har upplevt liknande scenarier, vet du hur skadligt de känslor de ger dig är.

Du blir arg, skäms och rädd.

Även om vi är medvetna om giftiga förhållanden är de fortfarande mycket vanliga i dagens samhälle. Hur kan du skydda dig mot det ovan beskrivna beteendet? nge tydliga gränser för dig själv. Var medveten om vad du behöver och vad en annan person kan förvänta sig av dig. ndra måste förstå att din kärlek inte är något som kan tvingas ut ur dig, och deras behov är inte alltid viktigare än dina.

Kärlek är förståelse och respekt.

Om någon av dessa tecken verkar bekanta och din partner fortfarande uppträder lika kan det vara dags med lite avstånd från honom eller henne. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar