7 Nøkelpunkter för resistens: Mod kommer inifrån

Trots motståndet är en term som är djupt rotad i motiverande psykologi, har sitt ursprung ordet i fysik.

är en komposition förlorar sin form på grund av en stöt eller en kemisk reaktion och det är i stånd att återgå till sin ursprungliga form utan att bryta eller sprickbildning, är detta ett tydligt exempel på motstånd.

ades Denna fysiska egenskap tas upp av psykologer för att hänvisa till det faktum att människor kan också utföra denna djärva åtgärder, kan vi möta den 

I dagens artikel inbjuder vi dig att upptäcka sju sätt att implementera denna terapeutiska och helande mekanism.

Tro det eller ej, men tack vare det faktum att vi är levande organismer, vi är biologiskt beredda att "överleva" vissa saker, och våra hjärnor kan vägleda oss genom processen.

Det är en form av återfödelse som låter oss komma igenom mörkets ögonblick och möta imorgon med nytt hopp.

Viktiga punkter för att bygga din motståndskraft

I dag används motståndet i många fält och discipliner. På gruppnivå, till exempel, är det lämpligt att konfrontera stunder av kris eller svårigheter, och varje gruppmedlem ska kunna analysera situationen och genomföra nya strategier för att gå framåt.

Ibland, i tider då det finns en kris, får de bästa möjligheterna dig att få ut det starkare. Detta är något du kan överväga på personliga och självmässiga nivåer. Låt oss se vilka faktorer som kan hjälpa dig med detta.

Vi rekommenderar att du läser: 

1. nslut med din omgivning

är du går igenom en svår tid, är det lätt att få en känsla av att världen plötsligt är ostämd; lla andra går i en riktning medan du inte har annat val än att gå den andra.

Du måste sluta veta att du inte är ensam. Var modig nog att komma i kontakt med andra. Sitt på goda vänner, familj och människor som verkligen vet hur man lyssnar och som kan erbjuda dig hjälp.

Med hjälp av din omgivning kan du växa starkare, känna dig tryggare, fatta nya beslut och återfå ditt hopp.

2. Kom ihåg att svår smärta inte varar för evigt, kommer du att andas igen

Ingen kan ändra vad som hänt i det förflutna. Fakta är som de är, och du har all rätt att känna sig arg, ledsen, förkastade ...

Men du måste komma ihåg att dessa komplexa, störande situationer inte varar för evigt.  Du måste låta dig flyta med livet själv. Det kommer att bli svårt stunder, stunder av möjligheter, och stunder när du känner verklig 

3. Förändring är en del av livet

Detta är relaterat till något som vi nämnde tidigare: livet flyter som en flod som är i ständig rörelse, och detta innebär att  Låt det gå, fall inte i den här fällan.

Kontrast bör öppna dörren för din medfödda förmåga att anpassa sig, vilket är ordentligt kopplat till alla våra hjärnor.  acceptera allt som har hänt och så småningom låta dig gå vidare, låt passagen av varje dag att bjuda in dig att se horisonten.

4. nge nya mål

Det finns inget sätt tillbaka. Vad som hänt har hänt och du kan inte ändra det.  Det första du bör göra är att ta itu med att motgångar är att ställa upp ett mål - att föreslå något enkelt som är inom räckhåll och sträva efter det.

Senare mer komplexa, ambitiösa mål, men börja med att söka efter den enklaste, mest terapeutiska mål: att ta en promenad, träffa nya vänner, ta en promenad, njuta av de små sakerna i livet ...

View Också: 

5. Odla en positiv själv

Du vet hur du ser ut när du lider, är fyllda med sorg, påverkas av felet, skadas av frånvaron eller tyngd av besvikelse. Det är en känd bild. u måste du skapa en ny.

 , eftersom det är det sätt som du kommer att kunna hantera det dagliga livet, lösa problem, och lita på din intuition. Så bygger du din motståndskraft.

6. Ha ett perspektiv på saker

Även om du måste möta mycket smärtsamma händelser måste du ha kontroll och perspektiv. Om du känner att du har lämnats, betyder det inte att du inte har rätt att vara glad igen.

Om du har förlorat någon, inte faller in i djupet av förtvivlan som du vägrar att le eller njuta av livet. tt ha ett perspektiv kommer att läka ditt  ditt.

7. Ta hand om dig själv

Du har vänner, familj och människor som älskar dig och som finns där för att hjälpa dig varje dag. Men den person som verkligen bör ta hand om dig är dig själv.

Missa inte: 

Förlora aldrig ur sikte det faktum att du förtjänar att vara lycklig igen, och tveka inte att göra saker för att förbättra din fysiska och emotionell hälsa.

Ta en promenad, förbättra din kost, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar