7 Sätt missbrukare manipulera

Varför vi återvänder till de människor som har missbrukat oss? Varför ska vi gå tillbaka efter att ha attackerats ? Svaren finns i de många manipulativa strategier som missbrukare använder.

Dessa strategier är subtila. I viktiga ögonblick överväger de oss med förvirring och desperation. I tider som detta är vi mer sårbara och enklare att manipulera än någonsin.

I den här artikeln kommer vi att titta på några av de manipulativa strategier som missbrukare använder. Kanske är de vana vid dig. Ibland 

Detta händer eftersom vi djupt vill att saker ska hända på ett visst sätt.

1. Om du inte gör vad jag vill, jag blir arg

är den andra personen känner att de inte kan försvara sig, de väljer att vara arg. Detta händer speciellt när de känner  eller rädda.

Genom att göra det vänder de situationen på huvudet.  Detta görs för att du ber om ursäkt och pressat för att ändra dina handlingar.

llt detta görs utan att inse att du utsätter dig själv för detta.

2. Det har inte rätt, jag har aldrig sagt det ...

Detta är en av de mest smärtsamma och förvirrande formerna av manipulation. busers använder fraser som "Jag har aldrig sagt det" eller "Minns du inte vad du sa?" Denna taktik gör offret tvivlar på sin egen verklighet.

. Så småningom kommer de också att gå emot sina egna önskningar och önskemål.

Detta händer ofta. Som ett resultat kommer vissa offer för missbruk att prata med vänner och uttrycka sitt eget perspektiv på situationen. Genom att göra detta kan man avgöra om det är ett resultat av ens egen fantasi eller inte.

3. Jag gjorde det för att jag älskar dig?

Var försiktig med denna rättfärdighet, speciellt om du brukar försvara missbruk, spark eller förolämpningar.

Om en person höjer handen mot dig, om de försöker manipulera eller kontrollera dig, om de försöker att hålla dig från att röra sig fritt, om de någonsin visar 

. är vi verkligen älskar någon, spelar det ingen roll om de är med oss ??eller inte.

Det som betyder mest är att vår partner är nöjd.

4. Om du gör det vet du vad som kommer att hända

Det finns några meningar som missbrukare använder som emotionell utpressning. Det kan till exempel var "om du inte gör det här kommer det hända nästa gång" eller "om du inte vill gå ut med mig ska jag döda mig själv".

.

 Även om det inte är vad offret vill ha, vill angriparen kontrollera.

5. Jag svär att jag aldrig gör det igen

Ofta, om din partner gör ont eller missbrukar dig, lovar de att de kommer att förändras. Tro oss, det kommer inte att hända.

Var försiktig när din partner lyfter handen mot dig och försöker kontrollera eller manipulera dig. Vid denna tid har 

Det är trevligt att tro att människor kan förändras. Men i det här fallet är det bara en fantasi. Om de redan har träffat dig en gång, finns det inget som hindrar dem från att göra det igen.

6. Du måste ge mig ett svar nu

. Genom att göra detta ser de till att de vinner.

På grund av detta är det viktigt att du får ett litet rum. Kämpa för det utrymme du behöver för att få ett bra perspektiv på situationen.

busers insisterar på att du bestämmer saker på plats. Detta är inget annat än en av de många manipulationsmetoderna.

7. Dina vänner är inte bra för dig

busers vet att de borde hålla sina offer från sina vänner och kära. Det här är alla som kan hjälpa offret att fly.

På grund av detta . De kan börja skapa historier om dessa människor så att du ändrar din syn på dem.

. Du kan även tro att din partner är den enda du behöver fokusera på. Detta händer när du tror att alla andra inte är så viktiga.

Var försiktig. I den här situationen är du under kontroll av en sann manipulator.

Det viktigaste med den sista punkten är att du inte märker vad som hänt innan det är för sent. Detta händer eftersom angriparen tar en bra tid att påverka dig istället för samtidigt.

De börjar långsamt bli arg så du tvivlar på att de säger "Jag älskar dig" och använder andra knep. llt detta görs för att se till att du hamnar i deras nätverk.ADVERT

Lägg till din kommentar