8 Anledningar till varför du aldrig glömmer din första kärlek

Även om det kommer att bli en miljon nya saker du kommer att uppleva i ditt liv, några ögonblick så minnesvärd som du bara kan inte glömma dem.

Det här händer när vi pratar om vår första kärlek.

Även om kärleken alltid är speciell, Det är en oförglömlig upplevelse. Oavsett om du gillar det eller inte, väcker detta förhållande nya känslor i dig.

Denna nya relation, oavsett hur "riktiga" eller hur bra eller dåligt det var, kom det tillsammans med känslor av förvåning, och spänning för vägen framåt.

Det varade kanske inte för lång, men det är för resten av ditt liv.

Men varför är det? Här är några anledningar:

din första kärlek är stark

Första gången du blir förälskad, det känns som det bästa i världen. Du inser att du bryr dig om en annan person mycket mer än du någonsin trodde var möjligt.

Trots att du visste vad ordet kärlek innebar det måste uppleva det för första gången låta dig upptäcka en värld av oändliga möjligheter för romantik och spänning, tillsammans med rädsla.

Det är något helt annat än vad du någonsin har känt för och därför fortsätter du att hålla den här nya upptäckten i ditt minne för alltid.

Din första "krossas" hjärta är för stark

Det enda du går igenom med samma intensitet som din första kärlek, din första brott. För det mesta omger dessa svårigheter dina minnen av personen.

Därför Det spelar ingen roll om det var en svår eller vänlig överträdelse. Om du tänker på det kanske du märker att det fortfarande gör ont ändå även nu.

tt avsluta ditt första förhållande är svårt eftersom 

Den stora smärtan som kommer med separation är något som lämnar ett bestående varumärke.

Läs här också: 

din första kärlek är oskyldig

tt vara kär för första gången är en handling av fullkomlig oskuld som Det är inte något du har planerat, men något hände just, vilket gör det ännu mer speciellt.

fter att ha blivit förälskad för första gången börjar du förstå vad du vill ha i framtida relationer.

Detta innebär att du gradvis sätter press på dig själv till 

Det betyder vanligtvis att du beter sig på ett visst sätt och tänker annorlunda för att hitta den här typen av anslutning.

Din första kärlek kommer med andra nya upplevelser

är du upplever din första kärlek, Detta gör dem på något sätt delvis ansvarig för en del av din personliga tillväxt.

De upplever ofta vissa förändringar i dig och är ditt första positiva stöd.

För vissa människor kan deras första kärlek också ha varit involverad i sina fysiska första "upplevelser", tillsammans med alla deras medföljande kemiska och emotionella svar.

Två klara exempel är ens första kyssar och första sexuella erfarenheter. trots att de var obehagliga eller pinsamt.

Din första kärlek är din första "oss"

Även om du var en del av ett lag eller en grupp före detta, är det med din första kärlek som du vanligtvis upplever för första gången 

Första gången du fattar ett beslut baserat på både dig som ett - och inte bara dig själv - är det när du verkligen känner den jämlikhet som "oss" innebär.

Denna första erfarenhet lär oss ofta vikten av att offra några av våra preferenser för ett rättvist förhållande.

Din första kärlek handlar om ungdom

är åren går, tänker din första kärlek bara på den personen i synnerhet. 

Det kan få dig att tänka på bra minnen av barndomen när 

Din första kärlek representerar möjlighet

Förutom att representera din ungdom, kan din första kärlek också påminna dig om de ögonblick då Du känner till stunderna när ditt liv var fullt av nya och spännande saker.

tt tänka på ditt första förhållande kan få dig att undra på viktiga punkter i ditt liv.

Din första kärlek förändrar dig

Den positiva effekten som personen hade på dig och omvänt Detta kommer från de nya erfarenheterna du delade och från att möta dina rädslor genom ditt första förhållande.

Det hjälpte dig att forma dig som person och hjälpte dig att göra framsteg i världen. Det var första gången du låter en annan person ha en så viktig inverkan på vem du är, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar