Vara modig nog att säga "ja" eller "nej"

 på en gång är inte något vi kan uppnå från en dag till nästa.

Vi är rädda för att hamna i montern för våra tankar, avslagits på grund av vårt sätt att vara, och för de val vi gör.

 och vi borde aldrig glömma det här. Detta hänvisar till våra begränsade attityder, våra osäkerheter och tvångstankar.

tt befria oss från allting är att ta bort huden från en irriterande, sliten och gammal orm. tt ta bort rädsla till förmån för är utan tvekan det bästa draget vi kan göra i våra liv.

Vare sig vi tror det eller ej, tid när vi äntligen säga "ja" utan rädsla och "nej" utan skuld alltid komma.

I följande artikel, inbjuder vi dig att reflektera över denna idé, så att du kan öva ditt mod och 

Vi lever alla under olika värderingar och trossystem. Till exempel är vårt hem och vår familj vanligtvis vårt primära sociala system. Detta begränsar våra val och personliga behov.

 • Vi måste säga eller göra vissa saker av rädsla för möjliga reaktioner från andra.
 • Om vi ??väljer en viss väg, är vi rädda för att besvikna våra föräldrar.
 • Vi är upprörd om vi inte uppfyller de förväntningar som andra har för oss.

Som vi kan se är alla dessa exempel något som många av oss har känt vid någon tidpunkt. Det här är ganska förståeliga situationer som aldrig borde hända.

Vi borde aldrig komma till yttersta punkt genom att bara betjäna andra medan vi försummar oss själva.

Vi föreslår att du märker dessa enkla huvudpunkter för att leva utan rädsla. Detta hjälper oss att vara mer självsäker och mer ärlig med våra inre känslor.

tt säga "ja" när jag säger "nej"

Varför gör vi det? Vissa frågar dig om hjälp hemma, gör ett projekt på jobbet eller gå med vänner. Även om du inte vill, säger du "ja".

 • Ibland vill vi göra något för att vi älskar personen. Vi är rädda för att såra människor som vi älskar och är rädda för att försumma våra eller förolämpa dem genom att säga "nej".
 • . Detta får oss att känna sig inkluderade och inte avvisade.
 • Denna typ av beteende leder till hjälplöshet. Vi slutar vara oss själva. Genom att säga "ja" hela tiden, andra ser oss som fasta och utan våra egna behov att tillfredsställa.

Om vi ??tror det eller inte: 

Ta steget: säg "nej" utan skuld

Vi kommer göra en liten visualiseringsövning för att beskriva den stora fördelen att säga "nej". Vi vänder vår tidsmaskin tillbaka till den tiden i våra liv när vi handlade mot våra egna önskningar.

I det följande ger vi dig enkla exempel för att följa och förstå varför det är ok att säga nej utan att känna sig skyldig:

 • Jag visualiserar den dagen när jag säger ja för att göra en tjänst för en viss person.

Medan jag förklarar mitt beslut, föreställer jag mig att jag säger nej med övertygelse. Jag ger dig ett nej eftersom din förfrågan är självisk eftersom du inte behandlar mig bra och för att det är till din fördel.

 • Jag visualiserar också en av många stunder när min frågade mig, "Har du något emot att göra mig en tjänst?" Jag svarade: "ej, det skulle jag inte bry mig om."

u föreställer jag mig att jag är mer rationell. Jag svarar att det inte är okej och att jag uppfyller de flesta skyldigheter och skyldigheter. Jag hävdar att det är ett par att vara ett lag och att respektera varandra.

ehovet av att säga "ja" utan rädsla.

tt säga "ja" när vi behöver och vill att det är ett sätt att självvalidera sig själv. Varje bekräftelse som kommer direkt från ditt hjärta hjälper till att definiera vem du är till andra så att de känner dig bättre.

 • Jag säger "ja" till mina och mål utan rädsla.
 • Många tycker inte om mitt "ja", men jag förstår detta. De som accepterar mig som jag är med alla mina idéer, önskemål och val kommer att göra det för att de respekterar mig och vill att jag ska vara trogen mot mig själv.

Från och med idag kommer jag att säga "ja" utan rädsla och "nej" utan att känna skuld, så jag kan 

samexistens är att respektera varandra på hur vi är

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar