Vara glatt på väg, inte hur andra säga att du bör vara

är du händer behöver du inte anpassa dig till gemenskapens krav eller riktlinjer. lla har sin egen formel för att vara lycklig.

Det finns få saker som är så önskade och komplexa att vara För många, i stället för att vara något de är oroade över, är lycka och välbefinnande ständigt i sina liv.

Men de flesta söker efter svar i böcker och försöker förklara exakt vad som händer kring dem och i sina egna tankar. Detta färgar dina dagar med en mörk färg och gör stress och oro för de obekväma och ständiga följeslagarna.

Det är inte lätt. Tro det eller inte, men det är svårt att njuta av den inre lugn som säger "Jag mår bra, jag vill ha eller behöver inget mer".

Men det är viktigt att ha två viktiga saker i åtanke:

 • Det finns ingen magisk formel att vara lycklig.
 • Den andra är lika grundläggande: Inte allt fungerar på samma sätt för alla och ingen har rätt att berätta för dig hur du ska vara.

Personligt välbefinnande är en mycket intim och personlig resa som du måste ta, välja och skapa. Här är några saker att tänka på.

Viktiga saker att tänka på i dag att vara lycklig imorgon

Positiv psykologi påminner oss om de "dåliga" vanor många människor har: de väntar hela veckan att fredagen att komma så att de äntligen kan ha roligt , de väntar på sin semester så att de kan vila och drömma att den perfekta partnern dyker upp så att de kan lära sig vilken sann kärlek är.

Om du begränsar dig till att vänta, skjuta upp och planera din lycka, vad menar du under tiden? Detta är ett av de vanligaste problemen människor har.

Men en annan vanlig sak är att folk ofta förstår glädje ur ett perspektiv av yttre konstruktioner, Kravet på "har saker" att vara lycklig: ett bra jobb, ett hus, den senaste mobiltelefoner, många skor, möbler, tabletter ...

 • Tanken att vara glad att du måste ha en
 • partner Sakta men säkert du sluta falla i en slags psykologisk materialism som inte bara förvandlar dig till en timid "konsument", men

en evig söker efter den lycka som andra skapar för dig. 

Vad sägs om dig? Vad gör du för att vara lycklig?

tt göra positiva val är en av de mest effektiva hemligheterna av lycka dagligen.

För att vara lycklig, ta de val du tycker är praktisk och inte de som andra har bestämt sig för att vara bäst för dig.

Om lycka för dig betyder att du bor hemma hela helgen och läser en bok i fred, släpp dem som säger att du är tråkig.

 • Om lycka för dig innebär att älska
 • själv utan att behöva hitta en annan som kan älska dig, så sluta lyssna på dem som säger att det är dags för dig att hitta en partner. Om lycka till dig betyder att ha ett jobb som du är passionerad till, lyssna inte på dem som säger att du behöver hitta ett jobb som betalar bättre.
 • Jag kommer att bli glad och jag vet inte när jag kommer tillbaka

"Gå för att vara lycklig". Det är så enkelt som det är så rent. Ibland håller vi fast vid vissa platser, vissa vanor, saker och människor som gör oss fasta. Detta förhindrar att du ser vad dina prioriteringar är.

Vi hamnar i små onda cirklar där

vi berättar oss att rutin är bättre än spontanitet, förväntar llt detta, även om du inte inser det, skapar en oändlig lista över försvarsmekanismer som gör dig till en fånge. Du slutar låta dig vara glad eftersom de tycker att det är bättre att hålla sig till den väg som andra har valt för dig.

 • Men hur kan jag göra något som min familj inte vill att jag ska göra? Hur kan jag svara om mina vänner inte vill förstå? Hur kan jag berätta för min partner att jag inte är så glad längre?
 • eslut att vara sant mot dig själv. Gå till vara lycklig.

Min plan för dagen: att vara lycklig

Vi sade i början: lycka är inte skjuts upp till fredag ??eller semester, eller när du har ett större hus eller den perfekta partnern.

Livet är nu, just nu. Självklart har vi alla skyldigheter och det kommer alltid att finnas någon som säger "du kan inte vara glad om du måste följa ett schema eller gå till jobbet varje dag".

 • Du måste tolka dessa idéer korrekt. Hitta ett jobb som gör att du mår bra. Ha ansvar som personlig

berikare Gör dina rutiner viktiga och användbara för dig. Oavsett vad du gör, hitta dina egna intressen. Låt inte någon eller få dig att känna sig exploaterad, manipulerad eller olycklig. Till slut har vi bara ett liv så varför inte dra nytta av det?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar